به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی،در دهمین شب از ویژهبرنامه «نوای عرشیان و مشق فرشیان» محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به محوطه تئاتر شهر آمد و به تماشای مجلس تعزیه نشست.
محمدمهدی اسماعیلی در حاشیه ویژهبرنامه «نوای عرشیان و مشق فرشیان»گفت: اقدام عملی برای حمایت از سنتهای هنری اصیل ما این است که ما این آیینها را ترویج دهیم و بهترین زمان هم مناسبتهای محرم و صفر است. در این دو ماه، در اکثر مراکز فرهنگی و هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اجراهای آیینی و سنتی داریم.
وی ادامه داد: الان نیز در محوطه باز تئاتر شهر به شب دهم از ویژهبرنامه «نوای عرشیان و مشق فرشیان» رسیدهایم که بیش از ۳۳۰ هنرمند از تهران و شهرهای دیگر در این ویژهبرنامه به اجرای برنامه پرداختهاند. استقبال از این ویژهبرنامه هم بسیار خوب و قابل قبول بوده است.
اسماعیلی همچنین گفت: برنامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز مبتنی بر گسترش اینگونه برنامهها برای مردم عزیز، در حال اجراست.
او درباره تعامل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان صداوسیما برای مستندنگاری هنر تعزیه هم گفت: در همه شهرهایی که هنر تعزیه وجود دارد، از این هنر حمایت خواهیم کرد و این هنر مردمی و تاریخی باید زنده بماند. امیدواریم با توجه به حضور دوستان خوبمان در صداوسیما، به پاسداشت و مستندنگاری این میراث مهم کمک شود و در این راه همکاری صورت گیرد.
اسماعیلی در ادامه از اجرایی شدن طرح حریم مجموعه تئاتر شهر گفت و توضیح داد: ساختمان تئاتر شهر که بهعنوان هویت شهر تهران و یک مجموعه بینظیر محسوب میشود، با همکاری نهادهای مختلف اقدامات خوبی برای سامان گرفتن محوطهاش انجام شده است. از اولین کارهایی که قرار بود انجام شود، مدیریت محوطه باز این مجموعه زیر نظر تئاتر شهر بود و مسئله بعدی حریم این ساختمان مهم است که متناسب با این بافت فرهنگی بهزودی اجرای طرح آن آغاز میشود.
میزبانی از سههزار مخاطب در محوطه باز تئاتر شهر
کاظم نظری مدیرکل هنرهای نمایشی نیز در این باره گفت: به مدت ۱۰ شب درویژهبرنامه «نوای عرشیان و مشق فرشیان» میزبانی بیش از سههزار مخاطب را در محوطه باز تئاتر شهر بر عهده داشتیم.
او ادامه داد: این ویژهبرنامه در سه بخش نواختن دمام و سنج (در قالب نواهای عاشورایی)، نقالی و پردهخوانی و نیز تعزیه اجرا شده است که به عنوان اولین برنامه بعد از ساماندهی و پاکسازی محیط پیرامونی تئاتر شهر، در محوطه باز این مجموعه به اجرا درآمدند.
مدیرکل هنرهای نمایشی همچنین توضیح داد: بیش از ۳۳۰ هنرمند از شهرهای مختلف ایران در این ۱۰ شب گردهم آمدند و پرچم عزای امام حسین (ع) را برافراشته نگه داشتند. در مورد هنرمندانی که در این ویژهبرنامه به اجرای برنامه پرداختند، بهجرئت میتوانم بگویم از بهترینهای ایران هستند و در این ده شب خالصانه و باورمند همراه ما بودند.
در دهمین شب از ویژهبرنامه «نوای عرشیان و مشق فرشیان» گروه دمامزنی «ساحل عاشوراییان» با مردم همراه شدند و به اجرای موسیقی سوگ و حماسه پرداختند.
در ادامه این ویژهبرنامه مرشد رسول میرزاعلی نقل روز عاشورا را به صورت پردهخوانی در میان استقبال ویژه مخاطبان، اجرا کرد.
همچنین احمد عزیزی و گروهش، مجلس شهادت حضرت ابوالفضل العباس (ع) را به صورت تعزیه برای مخاطبان حاضر در محوطه باز تئاتر شهر به اجرا درآوردند.
کاظم نظری (مدیرکل هنرهای نمایشی)، اسرافیل فرجاللهی (مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی ایران)، سیدامین مویدی اصفهانی (مشاور برنامهریزی و نظارت راهبردی معاونت امور هنری)، غلامرضا نعمتی (معاون اجرایی اداره کل هنرهای نمایشی)، سیدمحمدجواد طاهری (مدیر تئاتر شهر)، احمد جولایی (دبیر جشنواره نمایشهای آیینی و سنتی)، تاجبخش فناییان (هنرمند و پژوهشگر تئاتر) وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را در شب پایانی این ویژهبرنامه همراهی کردند.
ویژهبرنامه «نوای عرشیان و مشق فرشیان» به همت اداره کل هنرهای نمایشی با همکاری انجمن هنرهای نمایشی ایران به مدت ۱۰ شب از ۲۸ تیر تا ۶ مرداد در سه بخش تعزیه، نقالی و پردهخوانی در تئاتر شهر اجرا شد.
انتهای پیام
نظرات