• پنجشنبه / ۵ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۰:۴۷
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1402050503150
  • خبرنگار : 50004

پویش من سقایی‌ام؛

مصرف آب کم‌تر به یاد تشنگان کربلا

مصرف آب کم‌تر به یاد تشنگان کربلا

ایسنا/آذربایجان شرقی مگر می‌شود نام سقا را شنید و به یاد جوانمرد کربلا بی‌قرار نشد، مگر می‌شود در روزهایی که خورشید نیزه‌های داغ بر پیکر زمین می‌زند، آب را تا نزدیکی لب‌های عطشان برد و نام تشنگان کربلا را نبرد، هر شنونده‌ای تنها یک بار با شنیدن ماجرای عطش وصف‌ناپذیر در واقعه عاشورا تعلل کرده و به ماجرای دلدادگی و تنشگی و نبود آب می‌اندیشد.

"عطش" راستی چه‌ واژه‌ی بی‌رحم ‌و دردناکی، آیا تا به حال به تشنگی بی‌پایان فکر کرده‌ای؟ به آن لب‌های ترک خورده در التماس تنها یک قطره آب چه؟ وقتی شیر آب شرب را برای آب دادن به گل‌ها و شستن فرش و هزار کار نیاز به آب تا ته و بی هیچ پروایی می‌چرخانی، آیا به دشت کربلا و سیستان بی‌آب و ایران تشنه هم فکر می‌کنی؟ 

"آب" همان اولین کلمه‌ای که در مدرسه یاد می‌گیریم و آن را مایه‌ی حیات  می‌دانیم، اما چرا ما که تمام زندگیمان با نام شهید کربلا گره خورده و داستان آب و تشنگی کربلائیان از همان کودکی تا پیرغلامی حسین (ع) صدها بار به گوشمان خورده و روحمان را چنگ زده، آب را تا قطره‌ی آخر، ارث پدریمان می‌دانیم و از هیچ تلاشی برای مصرف منابع آبی دریغ نمی‌کنیم؟ 

مگر نه اینکه همین مشکی تنمان را به حرمت تشنه‌ی آب پوشیده‌ایم و با شنیدن مصیبت تشنگی دلمان می‌خواهد زمین را از اشک چشممان سیراب کنیم، پس چرا به آب که می‌رسیم دست و دلباز می‌شویم؟

نمی‌شود که سیاه‌پوش عزای حسین باشیم و شیشه‌ی ماشینمان را پشت‌نویس کنیم: جوانیم فدای ابولفضل و حسین و به آن دست‌های بریده‌ی سقای دشت بلا و تشنگی جانسوز کودکان فکر نکنیم که اگر غیر از این باشد، کارمان کاری‌ست غیر از طریقت حسین.

این روزها که ماه عزا دل‌ها را حسینی کرده، علاوه بر سیاه‌پوش شدن کوچه و بازار و مردم، بنرهایی نیز در سطح شهر به چشم می‌خورند که نشان از کاری فرهنگی و حسینی دارند، کاری متفاوت از شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی که با عنوان #من_سقایی‌_ام و #من_مراقب_آب_هستم که شهروندان تبریزی را به صرفه‌جویی در مصرف آب در گرم‌ترین روزهای تابستان که با ماه محرم و صفر مقارن شده است، دعوت می‌کند. دست‌های روی بنر دستان بریده عباس را به یادت می‌آورند که از زلالی آب سیراب نشد. 

آری، ما قطره قطره امانت عباس را پاس خواهیم داشت، ما که انقدر فدایی عباس و حسینیم، فدایی آن طفل شش ماهه و جوانی علی‌اکبر و بی‌پناهی رقیه، همین محرم و صفر را نگهبان قطره قطره آب خواهیم بود تا این ماه بافضیلت قدمی برای درک بحران کمبود آب و پاسداشت این نعمت بی‌تکرار الهی و سلامی بر یاران دیرین و رهروان واقعی اباعبدالله باشد.

بیایید در این روزهای کم‌باران که مصرف آب هم به دلیل افزایش جمعیت و گرمی هوا زیاد شده با توسل به ارزش بزرگ دینی ضمن ارج نهادن به نعمتی الهی، آینده فرزندانمان را با صرفه‌جویی در مصرف آب و ادای دین به خون کسانی که وجب وجب این خاک را حراست کرده‌اند، تضمین کنیم.

نگاهی به حماسه عاشورا کافی است که قلب شیعه را در نگهداری از قطره قطره این نعمت بی‌همتا به تپش وادارد، گوهری که برای قطره قطره‌اش خون پاک‌ترین انسان‌ها بر فرات ریخت؛ من سقایی‌ام، ما سقایی هستیم؛ متوسلین به سقای کربلا به احترام اباعبدالله و شهدای کربلا به احترام گلوی مجروح علی اصغر و چشمان منتظر رقیه قطره قطره امانت عباس را پاس خواهیم داشت.

بر اساس این گزارش؛ منابع آب تجدیدپذیر آذربایجان شرقی سه و نیم میلیارد مترمکعب است که سالانه به طور متوسط حدود ۷۵ درصد از این منابع معادل ۲.۸ میلیارد متر مکعب در استان مصرف می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha