محسن دهنوی در گفت و گو با ایسنا از فعال بودن ۲۵ هیات ورزشی فعال و ۳۰۰۰ ورزشکار سازمان یافته در شهرستان زبرخان خبر داد و خاطرنشان کرد: اگرچه اداره ورزش و جوانان این شهرستان در بهمن ۱۳۹۹ مستقر شده اما طی همین مدت میزبانی چندین دوره مسابقات استانی و کشوری را داشتهایم، همچنین در رشتههای مختلف ورزشی قهرمانانی را در سطح کشور و استان داریم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۴ مجموعه ورزشی در شهرهای اسحاقآباد، قدمگاه، درود و شهر خرو داریم، عنوان کرد: این ۴ سالن ورزشی تنها داشتههای اداره ورزش و جوانان شهرستان زبرخان هستند که در اختیار هیاتهای ورزشی شهرستان قرار داده شده است.
رئیس اداره ورزش و جوانان زبرخان با اظهار تأسف از اینکه جوانان شهرستان زبرخان از وجود سالنهای ورزشی فرسوده و غیر استاندارد رنج میبرند، بیان کرد: سالن ورزشی شهر خرو که برای رشتههای رزمی، کشتی و ژیمناستیک مورد استفاده قرار میگیرد بسیار قدیمی بوده و نیاز به بازسازی مجدد دارد.
وی با اشاره به اینکه اکنون کفپوش سالن اسحاقآباد غیر قابل استفاده است و ورزشکاران امکان استفاده از آن را ندارند، افزود: هرچند اگر بخواهیم سالن ورزشی شهر اسحاقآباد را بسازیم به اعتباری بالغبر ۷ میلیارد تومان نیاز دارد، ولی اکنون برای ۳۰۰ میلیون تومان کفپوش نمیشود از آن استفاده کرد.
افزایش خانههای ورزش به ۲۵ باب تا پایان امسال
دهنوی اظهار کرد: خوشبختانه کفپوش سالنهای ورزشی قدمگاه و درود تعویض شده و ورزشکاران استفاده میکنند، همچنین در روستای باغشن بخش خصوصی پیگیر راهاندازی زمین فوتبال و زمین ساحلی است.
وی هم چنین خاطرنشان کرد: عملیات احداث یک سالن چند منظوره ورزشی توسط دهیاری در روستای حاجیآباد در دست انجام است که ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، یک سالن چند منظوره دیگر هم در شهر خرو در حال ساخت داریم که متعلق به اداره ورزش و جوانان بوده و توسط بسیج سازندگی احداث میشود.
رئیس اداره ورزش و جوانان زبرخان با اشاره به اینکه اکنون سالن ورزشی شهر خرو ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که برای تکمیل آن نیاز به تخصیص اعتبار داریم، از فعال بودن دو سالن ورزشی دیگر در روستاهای بوژمهران و اهوان خبر داد و افزود: اکنون ۱۶ خانه ورزش در سطح شهرستان فعال هستند که برای امسال نیز دو سهمیه دیگر اختصاص یافته است.
وی بیان کرد: اگر دهیاریها آمادگی داشته باشند حاضر هستیم با کمک خیرین تا پایان امسال آمار موجود را به ۲۵ خانه ورزش افزایش دهیم، خانههای ورزش بیشتر برای روستاهایی با جمعیت کم است.
دهنوی با اشاره به وجود ۵۱ روستا در زبرخان در خصوص مهمترین نیازها و اولویتهای حوزه ورزش و جوانان این شهرستان گفت: علیرغم اینکه ۱۰ باشگاه فوتبال دارای مجوز در سطح شهرستان فعالیت دارند و در مسابقات استانی و حتی کشوری شرکت میکنند ولی متأسفانه از داشتن حتی یک چمن فوتبال مصنوعی و یا طبیعی در این شهرستان محروم هستیم.
اعتبارات تخصیص یافته بسیار اندک است
وی همچنین با بیان اینکه هرچند برای احداث چمن مصنوعی توسط وزارت ورزش و جوانان در گذشته قولهایی داده شده ولی به نتیجه نرسید، ادامه داد: در حال حاضر نیاز اصلی شهرستان داشتن چمن استاندارد فوتبال است، به دلیل نبود این فضا ورزشکاران مجبور هستند هر روز برای تمرین و یا برگزاری مسابقات مسافت ۲۵ کیلومتری تا نیشابور را بروند و برگردند.
دهنوی با اعلام اینکه شهرستان زبرخان با ۷۰ هزار نفر جمعیت، ۴ شهر و ۵۱ روستا که هر کدام بالای ۳۰۰۰ نفر جمعیت دارند ولی مجموعه آبی نداریم، اذعان کرد: سختگیریها و سنگاندازیها در پرداخت تسهیلات موجب بروز مشکلاتی در انجام سرمایهگذاری توسط بخش خصوصی شده است.
وی در ادامه سرانه ورزشی شهرستان را با توجه به جمعیتی که در منطقه حضور دارند را بسیار پائین اعلام کرد و گفت: برای اینکه به استاندارد برسیم زمان بسیاری نیاز است.
رئیس اداره ورزش و جوانان زبرخان اعتبارات تخصیص یافته به شهرستان را بسیار اندک اعلام کرد و افزود: اگر معتقدیم با ورزش میشود از آسیبها پیشگیری نمود و آنها را کاهش داد باید اعتبارات بیشتری تخصیص یابد در صورتی که اکنون اینگونه نیست، امسال برای ورزش قهرمانی ۳۰ میلیون تومان و بخش عمرانی ۱۰۰ میلیون تومان به شهرستان اختصاص یافته که بسیار اندک است.
وی بیان کرد: اگر اعتبار ۳۰ میلیون تومان را بخواهیم بین ۲۵ هیات ورزشی تقسیم کنیم به هر کدام حتی یک میلیون تومان هم نمیرسد، برای حوزه عمران هم فقط برای کفپوش یک سالن ۳۰۰ میلیون تومان و برای تعمیرات خود اداره ۱۵۰ میلیون اعتبار نیاز داریم در صورتی که برای یک سال شهرستان فقط ۱۰۰ میلیون تومان تخصیص یافته است.
شهرداریها پای کار نیستند
دهنوی در ادامه گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: اگر قرار باشد ورزش در شهرستان و کشور پیشرفت کند باید اعتباراتی برای ورزش قهرمانی، همگانی و ... در نظر گرفته شود، در حال حاضر شهرداریها به دلیل نداشتن اعتبار برای ورزش همگانی پای کار نمیآیند.
وی با تأکید بر اینکه اگر بخواهیم قهرمانان ما حائز مقام شوند باید آنها را حمایت کنیم، افزود: خوشبختانه برای ورزش بانوان اقدامات خوبی شده و در رشتههای مختلف ورزشی فعال هستند.
دهنوی ابراز کرد: فقط یک نیروی رسمی در اداره ورزش و جوانان زبرخان است و به ۵ نیروی تخصصی در حوزههای ورزشی نیازمند هستیم و متأسفانه با توجه جمعیت ۷۰ هزار نفری شهرستان هنوز چارت سازمانی این اداره صادر نشده است.
وی عنوان کرد: با توجه به شاخص جمعیتی شهرستان، متأسفانه با کمبود حضور مربیان تخصصی در شهرستان روبرو هستیم و در مجموع ۳۵ مربی فعال داریم که از این تعداد ۱۰ مربی خانم هستند.
رئیس اداره ورزش و جوانان زبرخان کمبود فضاهای ورزشی استاندارد را مشکل اصلی جوانان این شهرستان دانست و گفت: کاهش مشکلات ورزش شهرستان زبرخان مستلزم توجه بیشتر مسئولان وزارت ورزش و جوانان و استان است.
وی با بیان اینکه جوانان این شهرستان در رشتههای مختلف توانمندیهای بسیاری دارند، افزود: برای کمک به رفع مشکلات ورزشی همه باید با احساس مسئولیت وارد میدان شوند و از جوانان و ورزش شهرستان حمایت کنند.
دهنوی اظهار کرد: توجه به گسترش زیرساختها و فضاهای لازم و احداث اماکن ورزشی متناسب با نیاز ورزشکاران در راستای پرورش استعدادها و ایجاد فضا و محیط مناسب برای ورزش در سلامت جسمی و روحی آحاد جامعه بسیار مهم و مؤثر است.
انتهای پیام
نظرات