• چهارشنبه / ۴ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۲:۵۱
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 1402050402697
  • خبرنگار : 71404

گفت‌وگو با برنامه موسیقایی محرم

«نسل عاشورایی» برای احیای نوحه‌های قدیمی چه کرد؟

«نسل عاشورایی» برای احیای نوحه‌های قدیمی چه کرد؟

تهیه‌کننده «نسل عاشورایی» در توضیحاتی به چالش‌های ساخت این برنامه اشاره و هدف از ساخت این مجموعه را آشنایی بیشتر نسل نو با نوحه‌های قدیمی برشمرد.

«نسل عاشورایی ۲» مجموعه جدیدی از مرکز آوای انقلاب اسلامی (مأوا) سازمان اوج است که به کارگردانی امیرمحمد فرازنده و تهیه‌کنندگی سجاد شیرافکن هر شب از شبکه‌های مختلف سیما پخش می‌شود. 

سجاد شیرافکن، تهیه‌کننده این برنامه در گفت‌وگو با ایسنا درباره ساخت مجموعه نماهنگ «نسل عاشورایی ۲» گفت: سال گذشته طی جلساتی که با برخی فعالان موسیقی و سرود برگزار کردیم به این نتیجه رسیدیم تلاش کنیم تا در حوزه سرود، اتفاقات خوب و متفاوتی را رقم بزنیم. در نتیجه تلفیق سرود امروز و نوحه‌های قدیمی و سنتی ایده‌ای بود که به ذهنمان رسید و تصمیم گرفتیم برای آشنایی نسل امروز با نوحه‌های قدیمی و سنتی در میان گروه سنی کودک و نوجوان این ایده را پیاده‌سازی کنیم.

نگران بودیم مورد استقبال قرار نگیریم

وی اظهار کرد: قرار بر این شد تا از طریق سرود نوحه‌های قدیمی و سنتی در قالب یک کار کلاسیک اما نو و جدید احیا شود. البته این نگرانی وجود داشت که از سوی مخاطب‌ کودک و نوجوان امروزی مورد استقبال قرار نگیرد اما به لطف خدا وقتی سال گذشته کار را آغاز کردیم با بازخوردهای خوبی هم در شبکه‌های مجازی و هم در شبکه پویا مواجه شدیم؛ تا جایی که مخاطب‌ها پیشنهاد دادند «نسل عاشورایی» ادامه پیدا کند. حتی انتظار داشتند «نسل عاشورایی» برای اربعین ادامه پیدا کند که متاسفانه به دلیل کمبود وقت این اتفاق رخ نداد.

او همچنین درباره تفاوت فصل دوم با فصل نخست‌ «نسل عاشورایی» توضیح داد: از ابتدای سال ۱۴۰۲ تصمیم گرفتیم فصل دوم را بسازیم اما در این فصل تلاش شد تا تمرکز بر روی گروه‌های سرود شهرستان‌ها باشد. هدف این است که هم گروه‌های سرود شهرهای مختلف شناسانده و تقویت شوند و هم این کار احیاء و معرفی‌ نوحه‌های سنتی شهرهای مختلف از طریق رسانه ملی را در پی داشته باشد. اکثر گروه‌های سرود در شهرستان‌ها مغفول واقع شده‌اند در صورتی که ظرفیت‌های بسیار خوبی دارند تا در این حوزه فعالیت داشته باشند.

این برنامه ساز فضای حسینه‌های شهرستان‌ها را برای تولید «نسل عاشورایی ۲» بهتر دانست و بیان کرد: برای اجرای گروه‌های سرود به دنبال حسینه قدمت‌دار و شناخته شده بودیم به همین خاطر به شهرهای گوناگونی همچون اصفهان، یزد، کاشان و… سفر کردیم تا به زنجان که به عنوان پایتخت حسینه کشور شناخته می‌شود و در زمینه عزاداری برای امام حسین (ع) بسیار مطرح است رسیدیم و متوجه شدیم حسینه اعظم زنجان می‌تواند برای اجرای گروه‌های سرود بسیار مناسب باشد.

امیدواریم «نسل عاشورایی» ادامه‌دار باشد

تهیه‌کننده نماهنگ «نسل عاشورایی» همچنین با اشاره به اینکه نقطه عطف فصل دوم این مجموعه تمرکززدایی از گروه‌های سرود پایتخت و توجه به گروه‌های سرود شهرستان‌ها است، اظهار کرد: برای ساخت «نسل عاشورایی ۳» امیدوار هستیم که این روند ادامه یابد. چون برای تاثیرگذاری درست و مستمر لازم است این چنین کارها ادامه‌دار باشد. نقطه عطف این مجموعه نماهنگ، تمرکززدایی از گروه‌های سرود پایتخت و توجه به گروه‌های سرود شهرستان‌ها بود و نشان داد سرود نه در تهران بلکه سرتاسر کشور دارای ظرفیت و پتانسیل بالاست. در نتیجه شناسایی ظرفیت‌های خوب در استان‌ها این امکان را داده است تا بتوانیم «نسل عاشورایی» را در فصل‌های بعد ادامه بدهیم.

«نسل عاشورایی» برای احیای نوحه‌های قدیمی چه کرد؟

چرا حضور دختران پررنگ تر بود؟

شیرافکن سپس به حضور پررنگ‌تر گروه سرود دختران در این برنامه اشاره کرد و توضیح داد: چون دختران به صورت کرال و همخوانی اجرا می‌کنند از گروه‌های سرود آن‌ها به خوبی بهره گرفتیم. اجرای دختران برای پخش در شب‌های حضرت رقیه (س) و حضرت زینب (س) برنامه‌ریزی می‌شد که البته امسال در شب حضرت مسلم نیز پخش شد. نکته حائز اهمیت در گروه سرود دختران در این است که دارای حس و حال زیبایی هستند که تلاش شده به بهترین شکل آن را به نمایش درآوریم.

تهیه‌کننده «نسل عاشورایی ۲» یکی از مهم‌ترین دلایل سادگی دکور و فضای فیلمبرداری را تمرکز بر روی گروه سرود، شعر و ملودی عنوان کرد و گفت: سادگی دکور در زمینه تصویر به دلیل نگاه خودمان بود چون می‌خواستیم تمرکز بر روی گروه سرود باشد. برای همین تمرکز تصویر، دکور و نحوه فیلمبرداری به صورتی است که توجهات به سمت گروه سرود باشد.

وی ادامه داد: شخصا سرود و مداحی‌های زیادی تولید کرده‌ام و نماهنگ‌های گوناگونی ساخته‌ام و معتقدم تمام عوامل سازنده از فیلمبردار و کارگردان گرفته تا سایر عوامل حاضر در صحنه باید کاری کنند تا به گروه سرود هویت بخشیده شود چون هدف اصلی احیای سرود است.به هر حال در «نسل عاشورایی ۲» ضعف‌هایی وجود دارد. با توجه به جذابیتی که سرود برای نسل کودک و نوجوان دارد و توانسته‌اند با آن به خوبی ارتباط برقرار کنند تلاش می‌کنیم با فکر و برنامه‌ریزی‌های بهتر و کارشناسی شده‌تر در این حوزه کار تولید کنیم تا کودکان و نوجوانان بیشتری را با خود همراه کنیم.

«نسل عاشورایی» برای احیای نوحه‌های قدیمی چه کرد؟

چالش‌های «نسل عاشورایی»

شیرافکن در پایان درباره چالش های ساخت این مجموعه هم گفت: برای پیش تولید این برنامه زمان کافی گذاشته شد تا طی جلسات متعدد و نگاه کارشناسی شده‌تر امسال نسبت به سال گذشته گروه‌های سرود، محل اجرا، نوحه‌ها، اشعار و ملودی باکیفیت‌تری انتخاب شود اما در زمان تولید به دلیل مسائل مالی و برخی هماهنگی‌هایی دچار چالش شدیم بنابراین چاره‌ای نبود جز آنکه در مدت زمان کوتاهی کار تولید و ضبط انجام شود. هرچند حسینه اعظم زنجان همکاری بسیاری خوبی با تیم «نسل عاشورایی» داشت و حمایت کرد اما ناچار بودیم تا در زمان کوتاهی ضبط را انجام بدهیم.

به گزارش ایسنا، مجموعه «نسل عاشورایی ۲» با محوریت ارادت نوجوانان به امام حسین (ع) در حال پخش است. در این برنامه گروه سرودهای برگزیده مرحله اولیه با همراهی شاعران و موسیقیدان‌های کشور وارد این مجموعه برنامه استعدادیابی می‌شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha