• چهارشنبه / ۴ مرداد ۱۴۰۲ / ۰۹:۵۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402050402460
  • خبرنگار : 50105

راهکاری برای حفظ میوه‌ها و کاهش هدررفت آنها

راهکاری برای حفظ میوه‌ها و کاهش هدررفت آنها

ایسنا/خراسان رضوی ملاتونین، میوه‌ها و سبزی‌ها را تازه نگه می‌دارد همچنین به بهبود خواب کمک می‌کند.

ملاتونین که به عنوان «هورمون خواب» شناخته می‌شود، در پاسخ به تاریکی توسط مغز ترشح می‌شود و به بقیه بدن هشدار می‌دهد که زمان استراحت فرا رسیده است. گروهی از دانشمندان باغبانی دانشگاه ادیث کوان استرالیا در تلاش برای استفاده از ملاتونین در تلاش برای تازه نگه‌ داشتن میوه‌ها و سبزیجات برای مدت طولانی، گام‌های مهمی برداشته‌اند.

این دانشمندان در سال گذشته، تحقیقات جهانی برای ارزیابی مزایای بالقوه استفاده از ملاتونین و هورمونی که به‌طور طبیعی در موجودات زنده وجود دارد، محصولات تازه را جمع‌آوری و بررسی کرده‌اند.

ملاتونین هورمونی است که نقش مهمی در تنظیم خواب و سایر عملکردهای فیزیولوژیکی دارد و به دلیل مزایای بالقوه سلامتی و استفاده به‌عنوان درمانی برای شرایط مختلف، همچنان موضوع تحقیقات گسترده‌ای است. علاوه بر انسان، بسیاری از حیوانات ملاتونین تولید می‌کنند و نقش مهمی در پرورش فصلی، خواب زمستانی و الگوهای مهاجرت آنها ایفا می‌کند. گیاهان نیز ملاتونین تولید می‌کنند که به‌عنوان یک آنتی‌اکسیدان عمل کرده و به تنظیم رشد کمک می‌کند.

پروفسور زورا سینگ، رهبر این بررسی اظهار کرد که ۴۴ درصد از محصولات تازه باغبانی از مزرعه تا مصرف هدر می‌رود. این از دست دادن تا حد زیادی به پدیده‌ای به نام سرمازدگی نسبت داده می‌شود.

شرایط نگهداری نقش مهمی در بروز آسیب ناشی از سرما دارد؛ شرکت‌های حمل و نقل میوه‌ها و سبزی‌های نیمه گرمسیری را در دمای متوسط بین ۴تا ۸درجه سانتی‌گراد نگهداری می‌کنند با این حال، محصولات گرمسیری به دمای ۱۰ تا ۲۰ درجه سانتی‌گراد نیاز دارند تا از این مشکل جلوگیری شود.

همان‌طور که محققان در این زمینه تحقیق کردند، شواهد فزاینده به ملاتونین به‌عنوان یک گزینه مفید برای کاهش اثرات آسیب ناشی از سرما در محصولات سردخانه اشاره کرد.

محققان بر ایمنی استفاده از ملاتونین تاکید کردند و آن را جایگزین ایمن برای درمان‌های شیمیایی خطرناک، بدون هیچ گونه اثرات نامطلوب بر سلامت مصرف‌کننده می‌دانند. همچنین عنوان کردند که تازه نگه داشتن میوه‌ها و سبزی‌ها مرتبط با امنیت‌ غذایی است.

ضایعات مواد غذایی یک مشکل جدی در سراسر جهان است و این موضوع فقط در حال صعود و تلفات مواد غذایی سالانه در حال افزایش است.

راهکاری برای حفظ میوه‌ها و کاهش هدررفت آنها

امنیت غذایی همچنان نگرانی فزاینده در سراسر جهان است و هر ساله ضایعات مواد غذایی افزایش می‌یابد. بر اساس گزارش سال ۲۰۱۹ سازمان خواربار و کشاورزی فائو، ما سالانه ۱۳.۲ درصد از مواد غذایی را که معادل ارزش ۴۰۰ میلیارد دلاری است، بین برداشت محصول و بازار خرده‌فروشی از دست می‌دهیم.

علاوه بر این، برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد در سال ۲۰۲۰ اعلام کرد که ۱۷ درصد از تولید مواد غذایی در سطوح خانگی، خدمات غذایی و خرده‌فروشی هدر می‌رود و این از دست‌ دادن مواد غذایی و ضایعات تقریباً  ۸تا ۱۰ درصد از انتشار گازهای گلخانه‌ای جهانی را تشکیل می‌دهد.

با توجه به کاهش تولید میوه به علت کاهش زمین‌های کشاورزی، کاهش ذخایر آب، تغییرات آب و هوایی و تخریب خاک، رعایت این موارد بسیار ضروری است.

سرمازدگی یکی از مقصران اصلی هدر رفت میوه است و باعث می‌شود ۴۴ درصد از میوه‌ها و سبزی‌ها برای مصرف انسان در سراسر جهان نامناسب باشند. میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری به دلیل فسادپذیری زیاد، آسیب‌پذیری خاصی دارند. به عنوان مثال، ما می‌توانیم سیب‌ها را تا ۹ ماه اما توت‌ها را فقط برای هفت تا ۱۲ روز در یخچال نگهداری کنیم.

ملاتونین، هورمونی است که نقش مهمی در تنظیم خواب و سایر عملکردهای فیزیولوژیکی دارد و به دلیل مزایای بالقوه سلامتی و استفاده به‌عنوان درمانی برای شرایط مختلف، همچنان موضوع تحقیقات گسترده‌ای است.

تحقیقات کنونی در حال بررسی فواید بالقوه ملاتونین برای شرایط مختلف سلامتی مانند بیماری قلبی، آلزایمر و سرطان است. مطالعات همچنین اثرات بالقوه این هورمون را بر اختلالات سلامت روان مانند افسردگی و اضطراب ارزیابی می‌کنند و آزمایش‌های بالینی بیشتری برای درک کامل این کاربردهای بالقوه و پیامدهای آنها برای درمان مورد نیاز است.

منابع

studyfinds.org

technologynetworks.com

earth.com

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha