• دوشنبه / ۲ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۳:۲۴
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1402050201208
  • خبرنگار : 50300

عضو کمیسیون آموزش مجلس عنوان کرد

ضرورت اعزام نیروی آموزشی و مهندسی به عراق برای ارزآوری

ضرورت اعزام نیروی آموزشی و مهندسی به عراق برای ارزآوری
عکس از آرشیو

ایسنا/خوزستان عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی با اشاره به لزوم افزایش مراودات خوزستان با عراق، گفت: یکی از نیازهای کشور عراق در بخش آموزش و به ویژه حوزه فنی و حرفه‌ای است؛ عراق به سرعت در حال تبدیل شدن به یک کشور تجاری و صنعتی است و باید از این شرایط برای ایجاد درآمد در استان خوزستان بهره برد.

سیدمحمد مولوی در نشست با مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای خوزستان اظهار کرد: به دنبال ایجاد "دیپلماسی آموزشی" بین کشور عراق و استان خوزستان هستیم و رایزنی‌هایی در این خصوص انجام شده است. در این راستا به دنبال فراهم کردن زمینه مراودات آموزشی بین این دو منطقه و ارزآوری برای استان خوزستان هستیم.

 به گزارش ایسنا، وی گفت: نبود احکام خوب در بالادست و نیز نبود اعتبارات کافی باعث شده است که شرایط مناسبی در گسترش آموزش فنی و حرفه‌ای نداشته باشیم.

نماینده آبادان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بیشترین حجم مراودات خارجی خوزستان، با کشور عراق است. در این میان، یکی از نیازهای کشور عراق در بخش آموزش و به ویژه حوزه فنی و حرفه‌ای است؛ عراق به سرعت در حال تبدیل شدن به یک کشور تجاری و صنعتی است و باید از این شرایط برای ایجاد درآمد در استان خوزستان بهره برد.

وی با اشاره به ضرورت صدور فناوری از خوزستان به عراق گفت: می‌توانیم نیروی آموزشی و مهندسی خوزستان را برای ارائه خدمات به این کشور اعزام کنیم و برای استان و کشور ارزآوری داشته باشیم. متاسفانه نگاه به ظرفیت فنی و حرفه‌ای در ایجاد اشتغال و درآمدزایی، خوب نیست و اهمیتی به این بخش داده نمی‌شود.

 مولوی تاکید کرد: اگر بخواهیم رویکرد اشتغال‌زایی را به سمت بومی‌سازی سوق دهیم باید مهارت‌آموزی را به دورترین نقاط هدایت کنیم. در برنامه هفتم توسعه باید کار موثری برای گسترش مهارت‌آموزی در کشور انجام شود و خوزستان نیز استانی صنعتی و حرفه‌ای است و بسیاری از صنایع استان در گذشته در کنار خود هنرستان و دانشکده داشته‌اند که متاسفانه امروزه این مهم کمرنگ شده است.

عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی افزود: نیاز است در حوزه فنی و حرفه‌ای تنوع فعالیت‌ها و جذابیت بیشتر شود و هدایت تحصیلی دانش‌آموزان به سمت رشته‌های فنی انجام شود. فنی و حرفه‌ای می‌تواند برای اشتغال‌زایی در روستاها اقدام کند و با مهارت‌آموزی و تربیت نیروی کار از مهاجرت روستاییان برای کار به شهر جلوگیری کند.

مولوی عنوان کرد: توسعه و راه‌اندازی رشته‌های مورد نیاز با توجه به اقلیم خوزستان مانند تعمیر کولر و وسایل سرمایشی یا تولید و تعمیر لنج و قایق را می‌توان در دستور کار قرار داد.

 وی با اشاره به اینکه راه کاهش ضریب بیکاری از درگاه فنی و حرفه‌ای است، افزود: خوزستان سومین استان کشور با نرخ بالای بیکاری است و این در حالی است که دارای ظرفیت‌های صنعتی، صیادی و کشاورزی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha