محمدعلی بخشی، در گفتوگو با ایسنا در خصوص توجه به کشتار دام در ایام محرم، گفت: کشتار دام در معابر عمومی موجب آلودگی زیست محیطی و انتشار بیماریهای قابل انتقال از دام به انسان میشود؛ بنابراین مسئولان هیئتها باید توجه کافی داشته باشند.
وی افزود: توصیه میشود برای تکمیل عمل خیر خود و برخورداری از بازرسی بهداشتی و شرعی گوشت، دام نذری خود را در کشتارگاه ذبح کنید.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با بیان اینکه گوشت نذری را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری کرده و پس از آن مورد استفاده قرار دهید، افزود: با استفاده از دستکش هنگام خرد کردن گوشت بهداشت فردی را رعایت کنید.
بخشی با بیان اینکه ریختن خون و ضمائم دام کشتاری در معابر عمومی جدا خودداری کنید، یادآور شد: کشتار بدون نظارت دامپزشکی امکان شیوع و انتقال بیماریهای خطرناک مشترک بین دام و انسان از جمله بروسلوز، سل، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، سیاه زخم و دهها بیماری دیگر را در بین افراد جامعه دارد.
وی با بیان اینکه اکنون ۱۱ کشتارگاه در استان وجود دارد و در برخی بخشها نیز کشتارگاه فعال است، افزود: تمامی کشتارگاههای استان اعم از مدرن و سنتی دارای تجهیزات پیش سرد لاشه دام برای پیشگیری از بیماریهای احتمالی هستند.
بخشی اظهار کرد: فرهنگسازی مطلوبی طی چند سال گذشته برای کشتار دام در کشتارگاهها صورت گرفته و افزایش بیماریهای مشترک بین انسان و دام از جمله عواملی است که اهمیت رعایت مسائل بهداشتی را دوچندان میکند.
انتهای پیام
نظرات