• چهارشنبه / ۲۸ تیر ۱۴۰۲ / ۰۵:۳۸
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 1402042717674
  • خبرنگار : 71584

عملکرد سازمان بهزیستی در یک نگاه؛

واگذاری تمامی فرزندان ۲ شیرخوارگاه/ معرفی معلولان بیکار به سازمان استخدامی

واگذاری تمامی فرزندان ۲ شیرخوارگاه/ معرفی معلولان بیکار به سازمان استخدامی

سازمان بهزیستی کشور جمعیت حدود هفت میلیون نفری را درحالی تحت پوشش خود و برای گسترش خدمات توانبخشی، حمایتی، بازپروری و پیشگیری از معلولیت‌ها و آسیب‌های اجتماعی و کمک به تأمین حداقل نیازهای اساسی گروه‌های کم درآمد فعالیت دارد که درد بیکاری معلولان از مهمترین مشکلات جامعه مخاطب این سازمان محسوب می‌شود؛ به تازگی بهزیستی خبر از معرفی حدود ۲۰ هزار نفر از معلولان به سازمان استخدامی داده و همچنین ساز و کاری هم برای شناسایی افراد فاقد اشتغال اندیشیده است.

به گزارش ایسنا، سازمان بهزیستی کشور یکی از سازمان‌های زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و از مهم‌ترین نهادهای حمایتی دولتی است که از طریق بودجه عمومی به افراد معلول و محروم جامعه کمک می‌کند؛ سازمانی که به موجب لایحه قانونی سال ۵۹ و در جهت تحقق مفاد اصول سوم، بیست‌ویکم و بیست‌ونهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، از ادغام ۱۶ سازمان، نهاد، موسسه و انجمن تشکیل شد تا با اتخاذ تدابیر و ارائه خدمات و حمایت‌های غیربیمه‌ای با حفظ ارزش‌ها و کرامت انسانی و تکیه بر مشارکت‌های مردم و همکاری نزدیک سازمان‌های ذیربط، در جهت گسترش خدمات توانبخشی، حمایتی، بازپروری و پیشگیری از معلولیت‌ها و آسیب‌های اجتماعی و کمک به تأمین حداقل نیازهای اساسی گروه‌های کم درآمد، گام بردارد.

حمایت از ۲۷۷ هزار بانوی سرپرست خانوار

دفتر امور زنان وخانواده بهزیستی کشوری یکی از دفاتر اصلی بهزیستی بوده که دارای مسئولیت برنامه‌ریزی و هماهنگی فعالیت‌ها و برنامه‌های امور بانوان بهزیستی است. بر اساس آخرین گزارشات ارائه شده از سوی بهزیستی، این سازمان در حوزه حمایت از فرزندان بی‌سرپرست یا بد سرپرست، فرزندخواندگی، بانوان سرپرست خانوار و جوانی جمعیت توانسته ۲۷۷ هزار بانوی سرپرست خانوار را تحت پوشش حمایت خود قرار دهد.

کمک به تأمین مسکن مناسب و پرداخت مبلغی به عنوان ودیعه مسکن و همچنین پرداخت وام بلاعوض به عنوان سرمایه شغلی زنان سرپرست خانوار از جمله حمایت‌ها این دفتر است؛ به گفته مدیرکل دفتر توانمندسازی خانواده و زنان بهزیستی کشور، در سال گذشته اولین اعتبار دفتر در تابستان ۱۴۰۱ به مقوله تامین کمک ودیعه مسکن بانوان اختصاص یافت و در مجموع اعتباری بالغ بر ۲۰ میلیارد تومان را شامل شد.

البته این خدمت برای مددجویان مستأجر تحت پوشش است و تمامی بانوان سرپرست خانوار واجد شرایط می‌توانند از این خدمت برخوردار شوند.

افزایش ودیعه مسکن در کلان‌شهرها

هرچند که با توجه به جمعیت تحت پوشش و میزان تورم و افزایش قیمت‌ها، این مبلغ نمی‌تواند چندان کمک‌حال جامعه مخاطب باشد، اما مدیرکل دفتر توانمندسازی خانواده و زنان بهزیستی کشور چندی پیش در این باره به ایسنا اعلام کرد که باتوجه به تورم و افزایش قیمت‌ها قرار است مبلغ ودیعه مسکن در سال جاری برای کلان‌شهرها افزایش یابد.

پرداخــت وام‌بلاعوض به عنوان ســرمایه شغلی به زنان سرپرســت خانوار از دیگر خدمات است که در این خصوص وام بلاعوض یا همان کمک هزینه سرمایه کار بانوان دارای مدرک فنی و حرفه‌ای که مایل به دریافت این کمک هزینه باشند و قصد راه‌اندازی شغلی در قالب خود اشتغالی داشته باشند ارائه می‌شود. همچنین بانوانی که به صورت گروهی اقدام به راه‌اندازی شغلی می‌کنند نیز از کمک هزینه‌های اشتغال بلاعوض برخوردار خواهند شد.

پرداخت مستمری و کمک هزینه تامین شیرخشک به خانواده‌های دارای فرزند چندقلو


ارائه خدمات اجتماعی به خانواده‌های دارای فرزندان چندقلو از سوی سازمان بهزیستی از خدمات مطرح شده از سوی بهزیستی است که پس از ابلاغ قانون جوانی جمعیت، نسبت به تحت پوشش قرار دادن کلیه خانواده‌های نیازمند دارای فرزند دو قلو و بیشتر پشت نوبت دریافت خدمات، اقدام شد.

در حال حاضر ۱۴۷خانواده دارای فرزند چهارقلو، ۳۵۲۱ خانواده دارای فرزند سه قلو و ۳۵ هزار خانواده دارای فرزند دو قلو از حمایت این سازمان برخوردارند که این حمایت‌ها شامل پرداخت کمک هزینه تأمین شیرخشک تا سن ۲ سالگی، پرداخت مستمری تا سن ۶ سالگی و تسهیلگری در تأمین مسکن خانواده است.

مدیرکل دفتر توانمندسازی خانواده و زنان سازمان بهزیستی کشور با اشاره به شرایط ارائه خدمات به این خانواده‌ها به ایسنا اعلام کرده بود: خانواده‌های دارای فرزند دوقلو در دهک درآمدی یک تا هفت و خانواده‌های دارای فرزندان سه قلو و بیشتر، بدون در نظر گرفتن دهک درآمدی می‌توانند تحت پوشش خدمات سازمان قرار گیرند.

اسعدی درخصوص خدمات سازمان بهزیستی به خانواده‌های دارای فرزند دوقلو و بیشتر بیان کرد: ماهیانه به خانواده‌ها به طور میانگین، معادل یک میلیون و چهار صد هزار تومان مستمری پرداخت می‌شود و همچنین سهمیه شیر خشک به هر استان طبق تعرفه وزارت بهداشت تخصیص داده می‌شود.

وی این را هم گفت که در حال حاضر کلیه خانواده‌های واجد شرایط از تسهیلات اشتغال و کمک هزینه‌های درمانی، تغذیه و... نیز برخوردار می‌شوند.

بیش از ۹۰۰۰ کودک بی‌سرپرست در انتظار آغوش خانواده‌های متقاضی فرزندخواندگی

واگذاری تمامی فرزندان دوشیرخوارگاه 

به گزارش ایسنا، سازمان بهزیستی در حالی در حوزه حمایت از کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست فعالیت می‌کند که طی چند ماه اخیر، با اصلاح ماده ۳۶ قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی‌سرپرست و بدسرپرست، محدودیت‌ها و خلاءهایی که در زمینه فرزندخواندگی و واگذاری کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست به خانواده‌های متقاضی فرزندخواندگی وجود داشت را با همکاری قوه قضاییه و مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک رفع کرده است.

در همین راستا و براساس آخرین اظهارات معاون امور اجتماعی بهزیستی، کاهش زمان اقامت کودکان در مراکز شبه خانواده و شیرخوارگاه‌ها به عنوان هدف سازمان قرار گرفته و تقویت اقدامات مددکاری جهت بازپیوند به خانواده زیستی، انتقال به خانواده و خویشاوندان، فرزندخواندگی و شناسایی خانواده‌های تایید شده و آماده میزبانی موقت کودکان تا زمان تعیین تکلیف، از اولویت‌های بهزیستی است.

در همین راستا اعلام خبری مبنی بر اینکه «دو شیرخوارگاه در کشور همه فرزندان خود را به فرزندخواندگی سپردند» از خبرهای مهم این حوزه بود که از سوی بهزیستی منتشر شد. سازمان بهزیستی اعلام کرد که در دولت سیزدهم ۴۱۰۰ کودک به فرزندخواندگی سپرده شده‌اند و در پی تعامل مؤثر دستگاه قضایی و سازمان بهزیستی برای اصلاح فرایند فرزندخواندگی تا کنون دو شیرخوارگاه در استان‌های تهران و خراسان رضوی، همه فرزندان خود را به فرزندخواندگی سپرده‌اند.

طبق اعلام سازمان بهزیستی، ۹۵۰۰ کودک فاقد سرپرست در۶۵۰ مرکز شبه خانواده نگهداری می‌شوند و همچنین سازمان بهزیستی از ۱۸ هزار کودک که در خانواده جایگزین نگهداری می‌شوند، حمایت می‌کند.

مهری سادات موسوی، معاون فرهنگی و امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه خانواده‌های متقاضی کودکان نیازمند درمان و کودکان ۵ سال و بالاتر، فرایند فرزندپذیری را نسبت به دیگر خانواده‌های متقاضی زودتر طی می‌کنند، گفت: این درحالیست که ۹۲ درصد خانواده‌ها، متقاضی فرزندپذیریِ کودکان زیر ۵ سال هستند.

او همچنین در پاسخ به این سوال که از میان ۹۵۰۰ کودکِ فاقد سرپرست موثر چه تعداد دارای بیماری خاص یا معلولیت هستند؟ براساس آخرین آمارها اعلام می‌کند: در حال حاضر ۴۰۰ کودک فاقد سرپرست موثر، نیازمند درمان در مراکز نگهداری حضور دارند که منتظر خانواده هستند. در عین حال نیز ۴۰۰ کودک نیازمند درمان فاقد سرپرست موثر هم به خانواده‌های متقاضی فرزندخواندگی واگذار شدند.

واگذاری ۲۸۱۸ واحد مسکونی به خانوارهای دارای دو عضو معلول و بیشتر

از سال ۱۳۸۵ اقدام به کمک برای تامین مسکن گروه‌های هدف تحت پوشش بهزیستی در دستور کار بهزیستی قرار گرفت و به دنبال تفاهم‌نامه‌ها و برنامه‌های مشترک بهزیستی با وزارت راه و شهرسازی، بنیاد مسکن، بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام و خیرین به تامین مسکن جمعیت هدف، تاکنون ۱۷۰ هزار واحد مسکونی با مشارکت دستگاه‌ها احداث و به گروه‌های هدف تحویل داده شده است که از این تعداد ۱۳ هزار واحد به خانواده‌های دارای حداقل دو عضو معلول تعلق دارد.

اما این سازمان از ابتدای دولت سیزدهم درحالی ۳۰ هزار و ۹۱ واحد مسکونی به افراد دارای معلولیت و نیازمندان تحت پوشش را واگذار کرده و ۳۲ هزار و ۳۰۳ واحد مسکونی نیز در دست احداث دارد که چندی پیش رییس مرکز مشارکت‌های مردمی، موسسات غیردولتی و توانمندسازی سازمان بهزیستی کشور اعلام کرد: در حال حاضر نیز ۱۶۰ هزار خانوار اعم از معلولان سرپرست خانوار، خانوارهای دارای حداقل دو عضو معلول و زنان سرپرست خانوار تحت پوشش فاقد مسکن هستند.

طی این مدت نیز ۲۸۱۸ واحد مسکونی به خانوارهای دارای دو عضو معلول و بیشتر واگذار شه است و ۳۲۶۱ واحد مسکونی نیز برای این خانوارها در دست احداث است.

معرفی بیش از ۱۹ هزار معلول به سازمان استخدامی

مشکلات افراد دارای معلولیت تنها محدود به تامین وسایل توانبخشی یا مستمری نیست؛ درد «بیکاری» و نداشتن شغل معلولان به عنوان یکی از مشکلات اصلی این قشر محسوب می‌شود.

زمستان سال گذشته بود که در راستای معرفی افراد بیکار و جویای کار تحت پوشش سازمان بهزیستی به متقاضیان نیروی کار با همکاری مراکز آزاد فنی و حرفه‌ای، سامانه ثبت‌نام افراد بیکار و جویای کار تحت پوشش بهزیستی راه‌اندازی شد که در این مدت بیش از ۲۸ هزار و ۵۰۰ نفر در این سامانه ثبت نام کرده‌اند و شرایط ۱۹ هزار و ۷۳۵ نفر از افراد دارای معلولیت، تایید و به سازمان امور اداری و استخدامی کشور معرفی شده‌ است.

البته در حال حاضر سامانه «جستجوی شغلی» جایگزین سامانه «ثبت‌نام افراد بیکار و جویای کار تحت پوشش بهزیستی» شده است و هم‌اکنون سامانه «جستجوی شغل» وزارت رفاه تنها درگاه معتبرِ مورد قبول سازمان بهزیستی است. در سامانه جستجوی شغلی تمامی مددجویان و افراد عادی جامعه و همچنین کارآفرینانی که نیازمند نیروی کار هستند می‌توانند ثبت‌نام کنند.

در همین راستا محسن ایروانی- رئیس دبیرخانه اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور به ایسنا اعلام کرده بسیاری از افراد ممکن است در جریان راه‌اندازی این سامانه نباشند یا به دلیل زندگی در بخش‌های روستایی دسترسی نداشته باشند،‌ از این رو سازمان برای شناسایی فعال مددجویان تحت پوشش جویای کار، قرار است از ابتدای مردادماه ساز و کاری تعریف و در ۲۵۰۰ مرکز مثبت زندگی، افراد فاقد اشتغال و واجد شرایط را شناسایی کند؛ در نتیجه تا پایان سال ۱۴۰۲ می‌توانیم آمار دقیقی از پشت نوبتی‌های اشتغال خود احصاء و برای ایجاد اشتغال آنها اقدام کنیم.

در این میان نیز ۸۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه اشتغال زایی به طرح های خود اشتغالی و کارفرمایی پرداخت شده است و برای ۸۷ هزار و ۲۰۶ نفر اشتغال ایجاد شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha