• دوشنبه / ۲۶ تیر ۱۴۰۲ / ۱۱:۱۰
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1402042616565
  • منبع : وزارت بهداشت و درمان

همکاری‌های ایران و تاجیکستان برای رشد شاخص‌های سلامت منطقه

همکاری‌های ایران و تاجیکستان برای رشد شاخص‌های سلامت منطقه
عکس دریافتی از وزارت بهداشت.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان در دیدار وزیر بهداشت و تندرستی تاجیکستان، تحمیل تحریم‌های دارویی و تجهیزاتی به کشورمان را زمینه ساز فرصتی قلمداد کرد که با توان و دانش متخصصان ایرانی فراهم شد.

به گزارش ایسنا، دکتر بهرام عین اللهی صبح امروز در جلسه مشترک با دکتر عبدالله‌زاده، اظهار داشت: یکی از نقاط عطف پیشرفت حوزه سلامت در ایران ادغام آموزش در درمان بود که  از جمله استانداردهای جهانی است و  در نظام سلامت ما به اجرا درآمد.
 
عین‌اللهی تصریح کرد: ما در ابتدای انقلاب فقط ۹ دانشگاه علوم پزشکی داشتیم و اکنون ۶۷ دانشگاه علوم پزشکی، ۲۷۰ هزار دانشجوی علوم پزشکی و ۲۲ هزار عضو هیات علمی داریم که نتیجه ادغام آموزش در درمان است.

دکتر عبدالله‌زاده وزیر بهداشت و تندرستی تاجیکستان نیز در این دیدار خواستار انتقال تجارب موفق حوزه سلامت جمهوری اسلامی ایران به این کشور شد و گفت: ایران در تامین داروی مورد نیاز خود در مرحله خودکفایی است و ما برای تأمین نیاز دارویی خود  در راستای تفاهم نامه‌های بین المللی به همکاری ایران نیاز داریم.

گفتنی است جلسه مشترک وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان با همتای تاجیکستانی صبح امروز با هدف گسترش همکاری‌های دوجانبه در زمینه رشد شاخص‌های سلامت برگزار شد.

تأسیس شعبه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در تاجیکستان

دستیار ویژه وزیر و مدیرکل همکاری‌های بین‌الملل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از تاسیس شعبه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در تاجیکستان خبر داد.

به گزارش وبدا، دکتر محمد حسین نیکنام در جلسه مشترک وزیر بهداشت کشورمان با وزیر بهداشت و تندرستی تاجیکستان با اشاره به نقاط مشترک دو کشور در حوزه سلامت، افزود: به زودی شعبه‌ای از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در تاجیکستان تأسیس می‌شود.

وی افزود: ما مؤسسه آموزش بین المللی به نام «معتمد» داریم که آموزش مدیران نظام سلامت را بر عهده دارد و در صورت نیاز، مدیران سلامت تاجیکستان می‌توانند از ظرفیت‌های این مؤسسه استفاده کنند.
وی ادامه داد: به زودی فهرستی از راهنماهای بالینی از ایران برای شما ارسال می‌شود تا برای کنترل و هدفمند کردن نظام سلامت در تاجیکستان مورد استفاده قرار گیرد.

دکتر نیکنام با بیان اینکه در زمینه سطح بندی نظام درمان نیز ایران آمادگی همکاری با تاجیکستان را دارد، گفت: در نظر داریم بیمارستان ایرانیان یا ابن سینا در تاجیکستان مرجع اصلی ارجاع بیماران از ایران به تاجیکستان شود. یعنی با تبادل با دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران، بیماران از این مرکز برای ادامه روند درمان ارجاع شوند که این مهم نیازمند تبادل بین وزارت بهداشت دو کشور و دانشگاه‌های علوم پزشکی دو کشور خواهد بود.

تبادل استاد و دانشجوی پزشکی بین ایران و تاجیکستان

در بازدید وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان به همراه وزیر بهداشت و تندرستی تاجیکستان از دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا تاجیکستان بر تبادل استاد و دانشجوی علوم پزشکی بین دو کشور تاکید شد.

به گزارش وبدا، این بازدید برای تقویت همکاری‌های مشترک دو کشور، تبادل استاد و دانشجو، اهدای کتب علوم پزشکی از ایران به کتابخانه دانشگاه علوم پزشکی تاجیکستان و همچنین تسهیل واردات دارو و تجهیزات پزشکی از ایران به کشور تاجیکستان صورت گرفت.

وزیر بهداشت و تندرستی تاجیکستان در جریان بازدید از دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا با اشاره به ظرفیت بیش از ۱۲ هزار نفری این دانشگاه بر تبادل تجربیات ایران در حوزه سلامت تاکید کرد.

دکتر جمال الدین عبدالله زاده افزود: ۱۲ هزار و ۱۱۲ نفر دانشجوی پزشکی در دانشگاه ابن سینا تاجیکستان و بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ نفر دانشجوی پزشکی در دانشگاه‌های غیر دولتی و هزار و ۳۷۷ نفر دانشجو در دانشگاه طبی اجتماعی تحصیل می‌کنند.

دکتر عبدالله زاده ادامه داد: بیش از ۷۰۰ عضو هیئت علمی نیز در تاجیکستان در حوزه پزشکی فعالیت می‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha