• شنبه / ۲۴ تیر ۱۴۰۲ / ۰۹:۳۲
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1402042414927
  • خبرنگار : 50604

یک تیر و دو نشان فرهنگی و اقتصادی؛

اشتغالزایی بانوی گلستانی با تولید پوشاک اسلامی

اشتغالزایی بانوی گلستانی با تولید پوشاک اسلامی

ایسنا/گلستان بانوی هنرمند گلستانی با تولید پوشاک اسلامی علاوه بر ترویج پوشش اسلامی برای ده‌ها نفر از بانوان فرصت شغلی ایجاد کرد.

یکی از معضلاتی که با هجمه‌های جدید دشمنان گریبان جامعه ایران را فرا گرفته، ترویج پوشش‌های نامناسب در بین بانوان است. پوشش‌هایی که در روزهای گرم فصل تابستان به بهانه گرمای هوا شکل خاصی به خود می‌گیرند و از یک الگوی خاص پیروی می‌کنند.

قیمت پایین، تنوع و در دسترس بودن پوشاک نامناسب یکی از دلایل مهم برای ترویج پوشش نامناسب در بین بانوان جامعه است مواجه با این امر نامطلوب به لحاظ فرهنگی ممکن نیست مگر اینکه تولیدکنندگان ایرانی - اسلامی بتوانند با تولیدات خوب و قیمت مناسب به بازار برگردند و بتوانند با حمایت‌های ویژه و همچنین با نوآوری و اتصال به یک دیگر سهم بازارشان را افزایش دهند.

 با یکی از بانوان هنرمند و کارآفرین گلستانی که با تولید پوشاک اسلامی برای ده‌ها نفر از بانوان فرصت شغلی ایجاد کرده است، گفت‌وگویی صمیمانه داشتیم که در ادامه آورده شده است:

ایسنا: خود را معرفی کنید و بگویید چند سال است که وارد این حرفه شده‌اید؟

ساجده بارانی، ۲۷ ساله، متاهل، دارای یک فرزند و اهل شهرستان کلاله هستم. چهار سال پیش کارم را از یک گالری حجاب کوچک آغاز کردم و حدود دوسال است که در کنار گالری کارگاه تولید لباس راه‌اندازی کرده‌ام که در این کارگاه محصولات را طراحی، تولید و سپس در فروشگاه محصولات تولیدی کارگاه را به مردم عرضه می‌کنیم.  

ایسنا: انگیزه شما از تولید پوشاک حجاب و اسلامی چه بود؟ چرا به طور مثال به سراغ تولید لباس بچه‌گانه و یا لباس مجلسی نرفتید؟

قبل از هر چیزی این نیاز را در وجود خودم پیدا کردم، به عنوان یک بانوی محجبه برای پیدا کردن لباس واقعاً با مشکل روبرو بودم هر بار که برای خرید مانتو و لباس‌های مهمانی به بازار مراجعه می‌کردم، همه فروشگاه‌ها پر شده بود از مانتوهای جلو باز و آستین کوتاه و باید ساعت‌ها در بازار می‌چرخیدم تا به سختی و با قیمت بالا لباسی را پیدا کنم.

از طرفی می‌دیدم که کمبود لباس‌های مناسب در بازار باعث ترویج فرهنگ و پوشش غربی در جامعه شده است، تصمیم گرفتم با تولید پوشاک در شان بانوان مسلمان و محجبه سهم کوچکی در ترویج پوشش اسلامی داشته باشم.

اشتغالزایی بانوی گلستانی با تولید پوشاک اسلامی


ایسنا: استقبال مردم از تولیدات شما چطور است؟

در ابتدا که تصمیم به تولید پوشاک اسلامی داشتم خیلی‌ها به من می‌گفتند، این کالاها فروش ندارد و متضرر می‌شوی، اما پس از این که کار را با امید به خدا آغاز کردم با استقبال خوب مردم روبرو شد، حتی کسانی که قبلاً مانتوهای کوتاه و جلو باز استفاده می‌کردند به فروشگاه ما مراجعه کرده و تقاضای لباس‌های بلند، راحتی و شیک دارند.

شاید بسیاری از کسانی که از مانتوهای نامناسب استفاده می‌کردند، دوست داشتند لباس‌های مناسب‌تری تهیه کنند ولی به دلیل کمبود این البسه در بازار مجبور می‌شدند علی رغم میل باظنی خود از این لباس‌ها استفاده کنند.

متأسفانه برخی از تولیدکنندگان لباس که افکار غربی دارند، در تولید پوشاک خود از لباس‌های غربی الگوبرداری می‌کنند که سبب ترویج فرهنگ سخیف غرب در جامعه می‌شوند.

ایسنا: با چقدر سرمایه کار را آغاز کردید و آیا از درآمد خود راضی هستید؟

من چهار سال پیش با سرمایه اولیه حدود ۵۰ میلیون تومان کار را آغاز کردم و به لطف خدا استقبال مردم خیلی خوب است و از درآمدم راضی هستم.

اشتغالزایی بانوی گلستانی با تولید پوشاک اسلامی


ایسنا: برای چند نفر اشتغالزایی داشتید؟

در حال حاضر ۱۰ نفر در کارگاه تولید پوشاک و فروشگاه مشغول به کار هستند که همگی مطابق با حقوق اداره کار حقوق دریافت کرده و بیمه هستند.

افرادی که با من کار می‌کنند همگی از بانوان جوان هستند، ۲ نفر سرپرست خانوار، سه نفر از مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) و مابقی دانشجویانی هستند که در زمینه طراحی و تولید لباس تحصیل کرده و به دنبال کار بودند که در کارگاه من استخدام شدند.

ایسنا: چالش‌های پیش روی شما در این حرفه چیست؟

لباس‌های شبیه به تولیدات ما در بازار هست اما با قیمت‌های خیلی بالاتر، یکی از دغدغه‌های مهم من این است که بتوانم به عنوان یک تولید کننده لباس‌هایی با کیفیت و قیمت مناسب در اختیار مردم بگذارم و لازمه این کار این است که بتوانم پارچه را با حجم بالا  قیمت مناسب‌تر به طور مستقیم از کارخانه خرید کنم که این کار  نیازمند حمایت مسئولین و تسهیلات کم بهره است.

تقاضا برای کار در گارگاه من بسیار زیاد است، من در حال حاضر در کارگاه ۹۰ متری با ۱۰ نفر مشغول به تولید پوشاک هستیم و فضای کافی برای گسترش فروشگاه تا ۱۵۰ متر و به کارگیری حداقل ۳۰ نفر نیروی جدید را دارم اما گسترش کار نیاز به سرمایه دارد که اگر حمایت شوم می‌توانم اشتغالایی بیشتری داشته باشم.

ایسنا: بازار فروش شما کجاست؟ آیا صادرات هم داشتید؟

تقاضا برای خرید محصولات ما بالا است و مشکل فروش نداریم، در همین محل کارگاه فرشگاهی هم داریم که به طور مستقیم محصولات خود را به مردم عرضه می‌کنیم و علاوه بر آن از بستر فضای مجازی نیز برای فروش اجناس استفاده می‌کنیم.

برای صادرات محصولات به کشورهای دیگر باید در حد بالا تولید کرد تا صادرات صرفه اقتصادی داشته باشد که در حال حاضر سرمایه تولید انبوه را ندارم. از کشور پاکستان تقاضا برای خرید اجناس داشتیم اما به دلیل اینکه سرمایه کافی برای تولید انبوه نداشتم، این تقاضا را رد کردم اما اگر روزی شرایط فراهم شود حتماً صادرات اجناس به کشورهای دیگر هم خواهم داشت.

ایسنا: حرف آخر؟

اول از همه از همسرم تشکر می‌کنم که در این سال‌ها حامی من بود و سهم بزرگی در موفقیت‌های من داشت و از مسئولین درخواست دارم از تولیدکنندگان کوچک حمایت کنند تا آن‌ها هم بتوانند زمینه اشتغال افراد بیشتری را فراهم کنند.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha