• شنبه / ۲۴ تیر ۱۴۰۲ / ۰۸:۴۹
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402042414885
  • خبرنگار : 71402

تحلیلگران نظامی آمریکایی: بمب‌های خوشه‌ای تاثیر چندانی در جنگ اوکراین ندارند

تحلیلگران نظامی آمریکایی: بمب‌های خوشه‌ای تاثیر چندانی در جنگ اوکراین ندارند

روزنامه نیویورک‌تایمز به نقل از مقامات سابق و تحلیلگران نظامی آمریکا گزارش داد، مهمات خوشه‌ای که واشنگتن اخیرا تصمیم گرفته است تا به کی‌یف ارائه دهد، در کوتاه مدت تاثیر قابل توجهی بر وضعیت جنگ نخواهند داشت.

به گزارش ایسنا، کارشناسانی که با نشریه نیویورک‌تایمز گفت‌وگو کردند بر این باورند که این مهمات مرگبار فورا تغییری در وضعیت حمله اوکراین ایجاد نکرده و به کی‌یف «کمک نخواهد کرد» و تنها به نیروهای کی‌یف اجازه می‌دهد تا در شرایطی که با کمبود شدید مهمات مواجه هستند، «مقاومت» کنند.

جک واتلینگ، محقق ارشد موسسه خدمات سلطنتی متحد (RUSI) در لندن، به این روزنامه آمریکایی گفت که «حجم اثرگذاری بسیار کم خواهد بود» و اینکه تاثیر واقعی تنها زمانی دیده خواهد شد که «اوکراین به شکل چشمگیرتری مهمات داشته باشد.»

همچنین کالین کال، معاون وزیر دفاع ایالات متحده در امور سیاستگذاری می‌گوید که بمب‌های خوشه‌ای فقط به اوکراین اجازه می‌دهد تا «نبرد توپخانه‌ای را برای آینده قابل پیش‌بینی ادامه دهد.»

به گفته تحلیلگران، ارتش اوکراین احتمالا از مهمات خوشه‌ای برای حفظ سرعت بالای آتش توپخانه استفاده می‌کند، زیرا آنها از تاکتیک‌های تسلیحاتی ترکیبی غرب، به سمت گلوله باران توپخانه‌ای سنگین به سبک شوروی علیه مواضع روسیه بازمی‌گردند.

آمائل کوتلارسکی از شرکت اطلاعات دفاعی جینز به نیویورک‌تایمز گفت: «به نظر می‌رسد که آنها به یک دوئل توپخانه‌ای بازگشته‌اند.»

مشاوران غربی از حملات همزمان توسط پیاده‌نظام، تانک‌ها و توپخانه به عنوان تاکتیک‌های ظاهرا برتر نسبت به رویکرد توپخانه محوری که روسیه و اوکراین قبلا استفاده می‌کردند، استقبال کردند. به گفته این نشریه آمریکایی، با این حال فرماندهان اوکراینی ظاهرا پس از متحمل شدن خسارات سنگین در طی تلاش‌های ناموفق برای نفوذ به استحکامات روسیه در ماه گذشته، از این نوع جنگ ناامید شدند.

نیویورک‌تایمز گزارش داد که چنین تحولی از نظر مقامات ارشد ایالات متحده که در هفته‌های اخیر «به طور خصوصی نارضایتی» خود را از این موضوع ابراز کرده بودند، خوشایند نبود. در این مقاله همچنین استراتژی دوئل توپخانه‌ای، با کارآمدی کمتر و پرهزینه‌تر توصیف شده است.

به گزارش نیویورک تایمز، دولت بایدن همچنان امیدوار است که ۹ تیپ اوکراینی آموزش‌دیده توسط ایالات متحده و متحدانش، به تاکتیک‌های تسلیحات ترکیبی پایبند باشند و نشان دهند که «شیوه جنگی آمریکایی» ظاهرا روشی برتر است.

کالین کال همچنین خاطرنشان کرد که ظاهرا اوکراینی‌ها از تاکتیک‌های غربی ناراضی بودند. او با بیان اینکه «چنین امری آنها را از حاشیه امن و کنج راحتی‌شان خارج می‌کند» افزود که «این آنها را ملزم به مبارزه به روش‌های مختلف می‌کند.» این مقام پنتاگون اعتراف کرد که حمله اوکراین «آهسته‌تر از آنچه ما انتظار داشتیم» بود، اما گفت که «اوکراینی‌ها قدرت رزمی باقیمانده زیادی دارند.»

مقامات نظامی آمریکا و اوکراین از ارائه توضیحات دقیق در مورد چگونگی استفاده کی‌یف از مهمات خوشه‌ای ایالات متحده خودداری کرده‌اند. این مهمات طبق کنوانسیون سازمان ملل از سوی بیش از ۱۱۰ کشور ممنوع شده است، زیرا این مهمات برای غیرنظامیان خطرناک هستند.

نشریه نیویورک‌تایمز با این ادعا که روسیه و اوکراین در حین جنگ خودشان از چنین مهماتی استفاده کرده‌اند، افزود که ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین به‌طور خاص فشار می‌آورد که این نوع مهمات ظاهرا دفاع روسیه را بشکند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۴-۲۴ ۱۱:۳۰

بسیار بدیهی است وقتی تسلیحات بمب های خوشه ای توسط آمریکا به اکراین داده شود.......روسیه نیز بیکار نمی نشیند و برای مقابله از چنین تسلیحاتی استفاده خواهد کرد.......