• چهارشنبه / ۲۱ تیر ۱۴۰۲ / ۱۱:۲۵
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 1402042113494
  • خبرنگار : 71219

کارگردان «در آغوش درخت» عنوان کرد

«باشو غریبه کوچک» و تصویر ماندگار زن در سینما

«باشو غریبه کوچک» و تصویر ماندگار زن در سینما

کارگردان فیلم «در آغوش درخت» با بیان اینکه روی شاخصه «فداکاری» زن ایرانی کمتر کار شده است، نقش‌آفرینی سوسن تسلیمی در فیلم «باشو غریبه کوچک» را ماندگارترین تصویر از زن در سینمای ایران دانست.

بابک خواجه‌پاشا که با اولین ساخته بلند خود «در آغوش درخت» در نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم «حوا» حضور دارد، درباره ماندگارترین تصویر زن در سینمای ایران از نگاه خود به ایسنا گفت: برای من تصویری که از نقش‌آفرینی سوسن تسلیمی در فیلم «باشو غریبه کوچک» (به کارگردانی بهرام بیضایی) به ثبت رسیده، واقعا ماندگار است. اول به دلیل اقتدار آن زن در روایت داستان فیلم و دیگری به دلیل میزانسن و کارگردانی درست فیلم که باعث شده است این شخصیت به‌عنوان یکی از بهترین شخصیت‌های سینمای ایران به یادگار بماند. برای شخص من ماندگارترین تصویر از یک زن در سینمای ایران همین شخصیت است.

این کارگردان در پاسخ به این پرسش که اگر قرار باشد در مقام کارگردان داستانی مرتبط با یکی از زنان نام‌دار تاریخ ایران را به‌تصویر درآورد سراغ کدام شخصیت می‌رود، گفت: من سفر زیاد رفته‌ام و به همین دلیل زنان بسیاری را در اقلیم‌های مختلف سرزمین ایران دیده‌ام. زن ایرانی به نظرم، یک شاخصه دارد که واقعا این شاخصه بی‌بدیل است و روی آن کمتر کار شده است. این شاخصه «فداکاری» است.

«باشو غریبه کوچک» و تصویر ماندگار زن در سینما

او افزود: اگر بخواهیم در ژانر اجتماعی داستانی را روایت کنیم، فداکاری زنان ایرانی بی‌بدیل است. اگر بخواهیم سراغ روایت‌های عاشقانه برویم هم همین‌گونه است و حتما از سینمای ایران این انتظار وجود دارد که به سمت روایت‌های عاشقانه از زنان ایرانی برود. حتی معتقدم در ژانر کمدی هم می‌توان زنانی را تصویر کرد که بسیار دوست‌داشتنی هستند. در همه ژانرها می‌توان چنین توجه و پرداختی را نسبت به زنان ایرانی داشت؛ بخصوص با تمرکز بر مهمترین عنصری که به آن اشاره کردم، یعنی فداکاری.

خواجه‌پاشا درباره اینکه آیا سینمای ایران تا به امروز در بازنمایی تصویر درست از زنان ایرانی و خانواده ایرانی موفق بوده‌است؟ تأکید کرد: قطعا موفق نبوده‌ایم. اگر جهان ما بخواهد جهان بهتری برای زیستن شود، به‌نظرم زنان بیشترین تأثیرگذاری را می‌توانند داشته باشند و با چنین تصوری نسبت به زن قطعا سینمای ایران نتوانسته است در بازنمایی چهره واقعی زنان موفق عمل کند. نه فقط در سینما که حتی در جامعه‌مان هم شاهد حضور کم‌رنگ‌تر زنان هستیم. کاش ما بیشتر به زنان جامعه خود اطمینان کنیم و بیشتر از آن‌ها بخواهیم که به ما کمک کنند تا شاید به تبع عاطفه، احساس و نگاه آن‌ها بتوانیم جامعه خود را اصلاح کنیم.

 فیلم «در آغوش درخت» با همکاری سازمان سینمایی سوره و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ساخته شده و روایتی دراماتیک و ملتهب از آخرین تلاش‌های یک خانواده‌ در آستانه‌ فروپاشی را در آذربایجان غربی به تصویر می‌کشد.

جواد قامتی، مارال بنی‌آدم، روح‌الله زمانی، اهورا لطفی و رایان لطفی بازیگران «در آغوش درخت» هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha