به گزارش ایسنا، رسول فرهادی در نشست سرمایهگذاری طرحهای آبی کرمانشاه که امروز (۲۰ تیر) برگزار شد، از ظرفیتهای قابل توجه آب و خاک کرمانشاه یاد کرد و وجود ۱۳ سد و حدود ۵.۵ میلیارد مترمکعب پتانسیل منابع آبی را از جمله این ظرفیتها برشمرد.
وی ادامه داد: با توجه به مزیتهایی که داریم، کرمانشاه به عنوان پایلوت سرمایهگذاری طرحهای آبیکشور تعیین شده و اولویت اصلی نیز تمرکز بر آبهای سطحی و سدها و کاهش برداشت از منابع آب زیرزمینی و حفظ آنها به عنوان ذخایر استراتژیک است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کرمانشاه از اولویت بندی طرحهای آبی کرمانشاه با هدف جذب مشارکت سرمایهگذاران در تکمیل آنها خبر داد و گفت: این طرحها در بخشهای مختلف سدها، خطوط انتقال، تصفیهخانهها، نیروگاههای برقآبی سدها، طرحهای گردشگری و... است.
فرهادی از سد بیستون به عنوان یکی از طرحهای مهم قابل اجرا با مشارکت سرمایهگذاران یاد کرد که سدی خارج از بستر در جنوب شرق شهر کرمانشاه بوده و میتواند با کنترل سیلاب گاماسیاب، به تامین آب برای صنایع پایین دست منطقه کمک کند.
وی خاطرنشان کرد: این سد با ظرفیت حدود ۲۳ میلیون مترمکعب احداث خواهد شد و برآورد اولیه اعتبار مورد نیاز آن در سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۱۶۰۰ میلیارد تومان است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کرمانشاه انتقال آب از سد آزادی به شهر اسلامآبادغرب که تنها راه تامین آب این شهر است را نیز از دیگر طرحها برشمرد که با توجه به تنش آبی کنونی شهر اسلامآبادغرب، لازم است هرچه زودتر به بهرهبرداری برسد.
فرهادی معتقد است که این سد میتواند به تامین آب برای بخش کشاورزی و ایجاد صنایع تبدیلی نیز کمک کند.
وی با بیان اینکه تونل انتقال آب این طرح کار شده و در مجموع انتقال آب از سد آزادی به اسلام آبادغرب ۲۱ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، خاطرنشان کرد: برای این طرح نیز حدود دو هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کرمانشاه دو سد قشلاق و کبوترلانه که باید به زودی آبگیری شوند را نیز از دیگر طرحهای اولویت دار آبی استان برشمرد و اظهار کرد: سد کبوترلانه کنگاور برای بخش شرب پنج میلیون مترمکعب، برای بخش صنعت چهار میلیون مترمکعب و برای بخش کشاورزی نیز هشت میلیون مترمکعب تخصیص دارد.
فرهادی با بیان اینکه اعتبار مورد نیاز این طرح ۲۰۰ میلیارد تومان است، افزود: در تخصیص اعتبارات سال ۱۴۰۲ حدود ۸۰ میلیارد تومان برای این سد اختصاص یافته است.
به گفته وی، سد قشلاق نیز در بخش سازهای تقریبا به اتمام رسیده و کارهای تملک اراضی آن باقی مانده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کرمانشاه تکمیل قطعات اول و دوم سامانه گرمسیری را نیز از دیگر طرحهای اولویتدار برای سرمایهگذاری برشمرد.
در ادامه پاکنیا، مشاور مدیرعامل شرکت آب نیرو نیز بر لزوم واگذاری طرحهای آبی به بخش خصوصی در راستای سیاستهای اصل ۴۴ تاکید کرد و گفت: این امر نافی مسئولیت بخش دولتی درباره طرحهای آب نیست.
وی با بیان اینکه کرمانشاه به جهت ظرفیتهای آبی که دارد به عنوان پایلوت سرمایهگذاری طرحهای آبی تعیین شده، افزود: لازم است برای تحقق این امر یک قرارگاه و یک سند به عنوان نقشه راه سرمایهگذاری در طرحهای آبی تدوین شود.
انتهای پیام
نظرات