حمید نامور در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: یکی از معضلات کشاورزان در حوزه تولید محصولات باغی و زراعی، بروز اتفاقات طبیعی همچون سرمازدگی، تگرگ، خشکسالی و... است که این امر همیشه موجب شده تا خسارت های زیادی به این تولیدکنندگان وارد شود.
وی افزود: یکی از اقداماتی که در این سازمان در حال بررسی و همفکری می باشد آن است که باغات موجود را در فضای بسته پلاستیک قرار دهیم تا هم از بروز خسارت به آن ها جلوگیری شود و علاوه بر آن بتوان میوه هایی را در خارج از زمان تولید همیشگی آن ها، تولید کرد.
نامور ادامه داد: این طرح در حال گمانه زنی است و اگر بعد از بررسی های صورت گرفته امکان اجرای آن وجود داشت به وزارتخانه ارسال می شود تا تمهیدات لازم برای انجام سایر اقدامات همچون اعطای تسهیلات به کشاورزان برای خرید تجهیزات لازم و ... اندیشیده شود.
وی بیان کرد: سطح باغات زیادی در این استان، انگور است که متاسفانه به علت خشکسالی، سرمازدگی و ... خسارت های فراوانی به آن وارد می شود و تصمیم ما بر این است تا طرح را از باغات انگور شروع کنیم.
این مقام مسئول در ادامه در ارتباط با احداث گلخانه ها نیز تصریح کرد: یکی از اهداف اصلی ایجاد گلخانه، کشت گیاهان و میوه های پرآب طلب همچون خیار و گوجه فرنگی است که در مصرف آب صرفه جویی و مدیریت لازم صورت گیرد.
وی گفت: طی چند روز گذشته گلخانه تولید میوه استوایی پاپایا در این استان به بهره برداری رسید و البته در ابتدای امسال نیز برخی از گلخانه ها که تولید میوه داشتند نیز به مرحله عرضه محصول رسیدند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی تاکید کرد: البته در حال حاضر تولیدکنندگان استان بیشتر به سمت کشت محصولات سبزی و صیفی و قارچ که کمتر در این مکان ها تولید می شد، گام برداشته اند.
وی با اشاره به اینکه در سال جاری آمادگی آن را داریم که ۱۲۰ هکتار از اراضی کشاورزی تبدیل به گلخانه شوند، گفت: ۹۰ درصد از تولید این گلخانه ها سبزی و صیفی است.
گفتنی است در این استان ۳۰۵ واحد گلخانه فعال است.
انتهای پیام
نظرات