محمود واحدیان در حاشیه سفر به منطقه ترشیز در گفت و گو با ایسنا با اشاره به وضعیت اجرای طرحهای هادی در روستاهای خراسان رضوی، خاطرنشان کرد: در خراسان رضوی ۲۵۹۶ روستای بالای ۲۰ خانوار داریم که تاکنون شاخص اجرای طرحهای هادی در این استان حدود ۵۱ درصد بوده است.
وی با بیان اینکه با شاخص کشوری حدود یک یا ۲ درصد اختلاف داریم، بیان کرد: برای تکمیل و رسیدن به شاخص کشوری چند منبع پیشبینی شده که اعتبارات ملی از آن جمله است.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی عنوان کرد: اعتبارات ملی همه ساله ابلاغ و به تناسب جمعیت هر استان توزیع میشود، پارسال حدود ۱۸۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی تخصیص اعتبار داشتهایم که در حوزه اجرا اختصاص یافت.
وی اظهار کرد: از محل بند (ز) اعتبارات سال ۱۴۰۱ که تا پایان ۳۱ شهریورماه جاری و ساری است، قیر رایگان را در اختیار پروژههای عمرانی خود بنیاد مسکن و دهیاریها قرار میدهیم.
اختصاص ۳۵ هزار تن قیر به خراسان رضوی
واحدیان با بیان اینکه طی یک کار مشترک و همافزایی با دهیاریها، بنیاد مسکن قیر مورد نیاز را تأمین میکند و دهیاریها زیرسازی را انجام میدهند، گفت: علاوه بر اینکه امسال از این محل ۲۵ هزار تن قیر به سطح استان آورده شد، برخی شهرستانها نیز به صورت جداگانه قیر مازادی را از محل قیر شناور کل کشور گرفتند.
وی افزود: امسال در مجموع ۳۴ تا ۳۵ هزار تن قیر به خراسان رضوی آورده شد که به نرخ دولتی معادل ۳۵۰ میلیارد تومان میشود، اما اگر میزان قیر را با قیمت آزاد بخواهیم محاسبه کنیم بالغبر ۶۰۰ میلیارد تومان میشود.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی با اشاره به اینکه معابر بسیاری از روستاها با مشارکت بنیاد مسکن و همکاری دهیاریها زیرسازی و آسفالت میشود، اظهار کرد: چون قیر در قانون به صورت مصرفی پیشبینی شده از پایان بهمنماه پارسال به دستگاه شورای نظارت درخواست دادهایم تا کمک کنند برای روستاها و دهیاریهایی که اعتبار و توانی برای انجام آسفالت ندارند قیر مصرفی و قیر تهاتر را تأمین کنیم.
وی افزود: خوشبختانه در این خصوص مجوزهای لازم اخذ و از دو هفته قبل ابلاغ شده و از همان زمان نیز به تمامی شهرستانها ابلاغ نمودیم، امیدواریم از این محل بتوانیم برای آسفالت روستاهایی که دهیاریهایشان کمی از نظر مالی ضعیفترند و توان اجرای آسفالت را ندارند، کمک کنیم.
واحدیان تصریح کرد: خوشبختانه در سنوات گذشته بالغبر ۱۰ میلیون متر مربع از محل قیر در کل روستاهای خراسان رضوی آسفالت شده، به دلیل اینکه مشارکت مردم در برخی روستاها بسیار بوده تعدادی از آنها با امسال دفعه سوم و یا چهارم است که قیر میگیرند و سطح معابر را آسفالت میکنند.
اختصاص ۵ تا ۸ درصد اعتبارات تملک داراییها برای جبران عقب ماندگی طرحهای هادی
وی با بیان اینکه امیدواریم در تمامی روستاها این همت باشد، عنوان کرد: چون منابع بودجهای کشور مقداری محدود است به همین دلیل همه ساله در برنامه ششم توسعه ۵ تا ۸ درصد اعتبارات تملک داراییها برای جبران عقب ماندگی طرحهای هادی مجوز داده میشود که امیدواریم به همین منوال پیش برود.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی افزود: پارسال هم از محل سفر ریاست محترم جمهور به خراسان رضوی ۲۰۰ میلیارد تومان برای اجرای طرحهای هادی تخصیص داده شد که با پیگیریهای صورت گرفته ۵۰ درصد آن محقق شده و امیدواریم ۵۰ درصد دیگر تا پایان سال تکمیل شود.
وی با اشاره به اینکه امیدواریم با این ظرفیتسازی که شده طی یکی دو سال آینده خودمان را حداقل به متوسط کشوری برسانیم، هرچند شایسته مردم بیشتر از این است، گفت: بازنگری طرحهای هادی روستایی کار عظیمی بود که پارسال انجام شد.
هر شهرستان که نیازمند بازنگری بود در دست اقدام قرار گرفت
واحدیان در همین خصوص خاطرنشان کرد: در سطح کل خراسان رضوی هزار و ۱۱۳ طرح هادی داشتیم که تاریخ افقهای طرح به اتمام رسیده بود و نیاز به بازنگری داشتند که با تمهیدات اتخاذ شده و همراهی استاندار خراسان رضوی از محل سفر ریاست جمهوری پارسال ۵۰ میلیارد تومان برای بازنگری طرحها به کل خراسان رضوی تخصیص داده شد و هر شهرستان که نیازمند بازنگری بود در دست اقدام قرار گرفت.
وی با بیان اینکه الان در این زمینه بالغبر ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی داریم، عنوان کرد: در بازنگریهای جدید طرحهای هادی، تمامی مشکلات توسعهای روستاها با همکاری بخشداریها و دهیاریها و فرمانداری رفع میشود.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی بیان کرد: برای تعیین سمت توسعه در روستاها و تأمین زمین برای مسکن یکسری شاخصها داریم، هرچند قانونا باید بر اساس رشد جمعیت سنوات گذشته پیشبینی ۱۰ سال آینده را داشته باشیم، اما متأسفانه رشد جمعیت در برخی روستاها به دلایل مختلف از جمله مسائل اقتصادی منفی است.
وی افزود: زمینها را در سطح روستاها به صورت خود مالک، اراضی ملی و کل مالکینی که حاضر به تفاهم هستند پیشبینی نمودهایم و در حال الحاق به محدودهها هستند.
طرحی برای مشکل مسکن جوانان روستایی
واحدیان خطاب به دهیاران و شوراها گفت: طی هماهنگی به عمل آمده با استاندار خراسان رضوی، هر روستایی که حتی افق طرحشان به اتمام نرسیده ولی مشکل زمین دارند حاضر هستیم در قالب توافقی که با مالکین انجام میدهیم اراضی را به داخل محدوده بیاوریم و منابع و اراضی حاصل از این توافق را به صورت ۹۹ ساله به جوانان همان روستا که فاقد زمین هستند واگذار کنیم.
وی با بیان اینکه با این اقدام مشکل مسکن جوانان روستا و از سویی با پرداخت تسهیلاتی که در حوزه بازسازی اتفاق میافتد حل میشود، گفت: هم اکنون در کل خراسان رضوی حدود ۳۰۰ پروژه در دست اجرا و نیمهتمام داریم که هرساله بر اساس اعتباراتی که تخصیص پیدا میکند سعی میکنیم تعدادی را به نتیجه مطلوب برسانیم.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی اذعان کرد: هرچند بنا به دلایلی از جمله مسائل اقتصادی رشد جمعیت در برخی روستاها منفی است، اما جمعیت اکثر روستاهای نزدیک به شهرها و آنهایی که از نظر منابع آبی شرایط و وضعیت بهتری دارند رو به افزایش است.
انتهای پیام
نظرات