• چهارشنبه / ۱۴ تیر ۱۴۰۲ / ۱۷:۱۸
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1402041409162
  • خبرنگار : 30165

اختصاص ۴۵ میلیارد برای پژوهشگران یک درصد برتر دنیا در دانشگاه‌های علوم پزشکی

اختصاص ۴۵ میلیارد برای پژوهشگران یک درصد برتر دنیا در دانشگاه‌های علوم پزشکی

مشاور اجرایی معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت گفت: ۱۶۰ میلیارد تومان بودجه در اختیار ما قرار داده شده که ۱۱۵ میلیارد تومان آن بر اساس برنامه‌های دانشگاه‌ها به آن‌ها تخصیص داده شد. ۴۵ میلیارد تومان به حساب «نیماد» برای بودجه پژوهشگران یک درصد برتر دنیا در دانشگاه‌های علوم پزشکی اختصاص داده شده است.

به گزارش ایسنا، دکتر سعید مهرزادی امروز در نشست معاونین تحقیقات و فناوری دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور که در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، در مورد بودجه تحقیقات و فناوری سال‌های گذشته، گفت: از سال ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۱ تنها در دو سال ۱۳۹۶ و ۱۴۰۱، ۹۹ درصد بودجه به دانشگاه‌های علوم پزشکی تخصیص داده شده است. 

وی توضیح داد: در سال ۱۴۰۱ نزدیک به ۱۶۶۰۰۰۰ میلیون تومان به دانشگاه‌ها تخصیص یافته و توزیع شده است. 

وی تاکید کرد: هیچ دانشگاهی وجود ندارد که یک درصد از ماده ۵۶ معاونت تحقیقات و فناوری خودش را نگرفته باشد. 

مهرزادی اظهار کرد: ۱۶۰ میلیارد بودجه در اختیار ما قرار داده شده که ۱۱۵ میلیارد آن بر اساس برنامه‌های دانشگاه‌ها به آن‌ها تخصیص داده شد. ۴۵ میلیارد به حساب «نیماد» برای بودجه پژوهشگران یک درصد برتر دنیا در دانشگاه‌های علوم پزشکی اختصاص داده شده است.

وی خاطر نشان کرد: در حوزه تحقیقات از نظر بودجه سازمان برنامه، بودجه خوبی داریم؛ ولی گلایه معاونان تحقیقات و فناوری این است که این بودجه که برای پژوهش و فناوری و زیرساخت دانشگاه درنظر گرفته شده، تقریبا بابت حقوق اعضای هیئت علمی و نیروی انسانی مراکز تحقیقاتی خرج می‌شود و به صورت حقوق در اختیار هیئت علمی‌های پژوهشی و کارشناسان قرار می‌گیرد. 

مشاور اجرایی معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت با بیان اینکه گلایه‌هایی در مورد حذف بودجه مراکز تحقیقاتی داشتیم، گفت: این در حالی است که بودجه هیچ مرکزی حذف نشده، بلکه بودجه مراکزی که مستقیم از سازمان برنامه پول می‌گرفتند، ادغام شده و به معاونان تحقیقات و فناوری سپرده شده است. 

وی با بیان اینکه بیشتر دانشگاه‌های علوم پزشکی توانستند یک تا دو درصد ماده یک را که باید در اختیار تحقیق و پژوهش قرار بگیرد، کسب کنند، گفت: در برخی دانشگاه‌ها مثل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ۲ درصد از آن را دریافت کرده‌اند. برخی دانشگاه‌ها یک درصد گرفته‌اند، ولی برخی دانشگاه‌ها تنها ۲ دهم تا ۳ دهم دریافت کردند. 

مهرزادی ادامه داد: ما علاقه‌ای نداریم در این مسائل دانشگاه ورود کنیم، ولی معاون تحقیقات باید با معاون توسعه دانشگاه در این مورد رایزنی کند. چرا که اختصاص این میزان قانونی است و باید اختصاص یابد. ما در سال ۱۴۰۲ این موضوع را پیگیری خواهیم کرد. 

وی اظهار کرد: در کمیته پایش بودجه تحقیقات و فناوری وضعیت بودجه‌ها را بررسی می‌کنیم، اینکه یک دانشگاه بودجه در اختیار قرار بگیرد، ولی ما ندانیم این بودجه در کجا صرف می‌شود، قابل قبول نیست. 

مشاور اجرایی معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت گفت: ما گزارش‌هایی از دانشگاه‌ها داشتیم که پول معاونت تحقیقات که ما به زحمت برای آنها تامین کردیم، در اختیار معاونان تحقیقات و فناوری قرار نگرفته است. این موضوع را پیگیری می‌کنیم و اگر دانشگاهی در بخش تحقیقات و فناوری هزینه نکرده باشد، در سال ۱۴۰۲ حتی اگر برنامه داشته باشد، نمی‌توانیم بودجه‌ای برای آنها تخصیص دهیم. 

وی خاطر نشان کرد: در سال گذشته برای اولین بار ردیف مستقل بودجه برای ۱۱ پارک علم و فناوری سلامت وزارت بهداشت معادل ۷۴ میلیارد در بخش تملک و عمرانی جذب کردیم. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha