• چهارشنبه / ۱۴ تیر ۱۴۰۲ / ۱۲:۱۴
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1402041408780
  • خبرنگار : 30165

پناهی در نشست معاونین تحقیقات و فناوری دانشگاه‌ها تاکید کرد

لزوم افزایش سرعت تولید علم در ۱۱ دانشگاه علوم پزشکی کشور

لزوم افزایش سرعت تولید علم در ۱۱ دانشگاه علوم پزشکی کشور

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت با بیان اینکه سرعت رشد تولید علم در ۱۱ دانشگاه کم است، گفت: سه دانشگاه تیپ یک، ۵ دانشگاه تیپ دو و ۳ دانشگاه تیپ سه سرعت تولید علم کم‌تری دارند. ما با رؤسای این دانشگاه‌ها صحبت کردیم و برنامه‌هایی برای افزایش سرعت تولید علم آنها پیش‌بینی شده است.

به گزارش ایسنا، دکتر یونس پناهی در نشست معاونین تحقیقات و فناوری دانشگاه‌های علوم پزشکی که در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، با بیان این‌که سیاست‌های کلان معاونت تحقیقات و فناوری مبتنی بر بهره‌وری است، گفت: افزایش پاسخگویی به نیازهای کلان سلامت یکی از اهداف ماست. معاونان تحقیقات و فناوری دیده‌بان سلامت منطقه خود هستند، ارائه شواهد معتبر به ذی‌نفعان ‌و تصمیم‌گیران نظام سلامت یکی از اهداف ماست. 

وی با تاکید بر این‌که شاخص‌های ارزشیابی نوین برای بهره‌وری باید تغییر کند، گفت: اگر زمانی با تعداد مقاله، مجله و... ارزشیابی می‌کردیم، این شیوه باید تغییر کند. 

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، یکی دیگر از اهداف را استفاده بیشتر و بهتر از زیرساخت‌های تحقیقات و فناوری عنوان و اظهار کرد: با منابع محدود باید خواسته‌های دولت‌مردان را پاسخ دهیم.

وی ادامه داد: تمرکز بر برنامه نگاهداشتن نخبگان، تمرکز بر بهره‌گیری دیپلماسی سلامت در منطقه و تمرکز بر توسعه صادرات محصولات دانش‌بنیان از دیگر اهداف است.

پناهی اظهار کرد: در دوران کرونا مراکز ما به سمت طراحی و تولید واکسن روی آوردند. می‌توانستیم ظرفیت منطقه را نیز در نظر گرفته و صادرات این محصول را جدی می‌گرفتیم. 

پناهی تاکید کرد: اگر بخواهیم تحقیقات نظام سلامت را پاسخگو باشیم و بهره‌وری را افزایش دهیم، باید عدالت را رعایت کنیم. 

وی با اشاره به رتبه حوزه سلامت کشور در دنیا، گفت: وضعیت ما در دنیا در رتبه‌بندی حوزه سلامت رتبه ۵۸ است. WHO برای ارتقای رتبه حوزه سلامت  ۱۰ آیتم مطرح کرده که باید به آنها توجه داشته باشیم.

وی خاطر نشان کرد: ما بیش از ۸۰۰ مرکز تحقیقاتی داریم و باید این مراکز بازوی وزارت بهداشت در کارآمدی شوند. برای مثال تقریبا همه دانشگاه‌ها مرکز تحقیقات عوامل مرتبط با سلامت دارند، ولی چه استفاده‌ای از آنها می‌شود؟ 

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت تاکید کرد: باید بودجه‌ها و هزینه‌ها را متناسب با زیرساخت و توانمندی توزیع کنیم. مراکز تحقیقاتی اخلاق به موضوع شفافیت در مباحث توزیع بودجه‌ها بپردازند. 

وی خاطر نشان کرد: ما امسال بودجه‌هایی را متناسب با زیرساخت دانشگاه‌ها توزیع کردیم تا همه دانشگاه‌های کشور این احساس را کنند که می‌شود از پایتخت حمایت گرفت. 

پناهی با بیان اینکه حمایت از پژوهشگرانی که مقاله می‌نویسند را نباید فراموش کرد، گفت: برای اینکه تحقیقات منجر به کارآمدی شود، باید به مرجعیت علمی، اجزای تولید علم و دانش که توسط نخبگان انجام می‌شود و ترجمان دانش و به علوم جدید توجه کنیم. 

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت در مورد اهمیت توجه به سرعت رشد علم، گفت: سرعت تولید علم در حوزه سلامت شتابش بیشتر از سایر علوم است. اگر میانگین سرعت علم را ۷.۴۴ در نظر بگیریم، کشورهایی مثل امارات و عربستان سرعت رشد علمشان بالاتر است.

وی ادامه داد: ما میانگین سرعت علم دانشگاه‌ها را استخراج کردیم. سرعت رشد تولید علم در ۱۱ دانشگاه کم است. سه دانشگاه تیپ یک، ۵ دانشگاه تیپ دو و ۳ دانشگاه تیپ سه سرعت تولید علم کم‌تری دارند. ما با رؤسای این دانشگاه‌ها صحبت کردیم و برنامه‌هایی برای افزایش سرعت تولید علم آنها پیش‌بینی شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha