• سه‌شنبه / ۱۳ تیر ۱۴۰۲ / ۱۳:۰۴
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1402041308032
  • خبرنگار : 71589

ایستگاه فضایی چین روی زمین!

ایستگاه فضایی چین روی زمین!

چین یک ایستگاه فضایی زمینی برای شبیه‌سازی شرایط مختلف در فضا می‌سازد که شامل اتاق‌های متعددی است که محیط‌های مختلف را از سطح ماه گرفته تا شرایط ریزگرانش شبیه‌سازی می‌کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، طبق گزارش رسانه دولتی SCMP در چین، این کشور اولین شبیه‌ساز ایستگاه فضایی در نوع خود را برای انجام آزمایش‌ها و ابزارهای آزمایشی مختلف بر روی زمین توسعه داده است.

بر اساس گزارش‌ها، پژوهشگران اولین عملیات آزمایشی این پروژه را که به «ایستگاه فضایی زمینی» معروف است، آغاز کرده‌اند.

این شبیه‌ساز ایستگاه فضایی زمینی در شمال شرقی شهر هاربین مستقر است.

هدف اصلی این پروژه ایجاد بستری برای انجام تحقیقات علمی بنیادی بر روی زمین در شرایطی قابل مقایسه با شرایط موجود در فضاست. این مرکز همچنین امکان آزمایش تجهیزات فضایی مانند قطعات ماهواره و لباس‌های فضایی را فراهم می‌کند.

آزمایش در شبیه‌سازها

این مرکز تحقیقاتی در مقایسه با یک آزمایشگاه فضایی، رویکرد راحت‌تری را برای ارزیابی ایده‌های فناورانه متنوع ارائه می‌دهد. از طرف دیگر شبیه‌سازها انجام آزمایش‌ها را ارزان‌تر و ایمن‌تر می‌کنند.

علاوه بر این، اتاق‌های متعددی برای شبیه‌سازی شرایط مختلف فضا مانند شرایط ریزگرانش، میدان‌های مغناطیسی ضعیف، تشعشعات الکترومغناطیسی، پلاسما و غبار فضایی ساخته شده‌اند.

یک اتاق شبیه‌ساز، محیط تابش تشعشع را تقلید می‌کند. این اتاق نزدیکترین حالت را به شرایط تابشی واقعی که در فضا مشاهده می‌شود، دارد. این اتاق «تحقیق و آزمایش اجزای ماهواره و فضاپیما» را ممکن خواهد کرد.

از سوی دیگر، یکی از اتاق‌های مغناطیسی از یک میدان مغناطیسی نزدیک به صفر تقلید می‌کند و امکان آزمایش ابزارهای علمی مختلف را قبل از سفر فضایی واقعی فراهم می‌کند.

شبیه‌سازی شرایط ماه

بر اساس گزارش‌ها، یکی از این شبیه سازها شرایط سطح ماه را تقلید می‌کند. این شبیه‌ساز ماه می‌تواند برای بررسی پدیده‌های متعدد در کره ماه مانند نحوه ایجاد گرد و غبار و خاک ماه استفاده شود.

این اتاق به دانشمندان کمک می‌کند تا در مورد تأثیر خاک ماه موسوم به رگولیت بر فضاپیماها، لباس‌های فضایی و فضانوردان بیاموزند.

به گفته لین شیکیانگ، معاون رئیس آژانس فضایی خدمه چین، این کشور امیدوار است تا سال ۲۰۳۰ اولین خدمه خود را روی کره ماه قرار دهد. ماموریت اکتشافی مشترک انسان و ربات به انسان اجازه می‌دهد برای مدت کوتاهی در سطح ماه بماند.

لین در ماه مه اظهار داشت که آماده سازی برای مرحله فرود خدمه روی ماه در حال پیشرفت است و همه سیستم‌های مأموریتی، از جمله سیستم‌های لازم برای موشک جدید «لانگ مارچ ۱۰»، فضاپیما، فرودگرهای سطح ماه و لباس‌های فرود روی ماه در حال تحقیق و توسعه هستند.

کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که این ایستگاه شبیه‌ساز شرایط فضا روی زمین، دانشمندان را از سراسر جهان برای انجام تحقیقات علمی پیشرفته جذب کند.

به گزارش خبرگزاری شینهوا، علاوه بر پژوهشگران چینی، مؤسسه‌هایی از بیش از ۳۰ کشور برای استفاده از این مرکز قرارداد امضا کرده‌اند.

چندین مؤسسه چینی از جمله مؤسسه فناوری هاربین(HIT) با شرکت علوم و فناوری هوافضای چین روی این پروژه بی‌نظیر کار می‌کنند.

در عین حال، چین قبلاً اعلام کرده بود که قصد دارد ماژول دیگری را به ایستگاه فضایی سه ماژوله تیانگونگ اضافه کند. این سه ماژول به ترتیب از ماه مه ۲۰۲۱ به فضا پرتاب و به هم متصل شده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha