• سه‌شنبه / ۱۳ تیر ۱۴۰۲ / ۰۹:۰۲
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 1402041307700
  • خبرنگار : 71431

آتش‌نشانی ایمنی ابربیمارستان پایتخت را تایید کرد

آتش‌نشانی ایمنی ابربیمارستان پایتخت را تایید کرد

پس از آنکه اظهارنظرهای مختلفی که پیرامون وضعیت ایمنی بیمارستان ۱۰۰۰ تخت‌خوابی «مهدی کلینیک» مطرح شد، انتشار تصویری از مجوز بهره‌برداری موقت سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران از این بیمارستان، به منزله تاییدیه‌ای است که نشان می‌دهد بسیاری از اصول ایمنی در ساخت این مرکز درمانی رعایت شده است.

به گزارش ایسنا، نیمه دوم سال‌ ۱۳۹۰ بود که برنامه‌ریزی‌ها برای ساخت بیمارستانی ۱۰۰۰ تخت خوابی در مجاورت بیمارستان امام خمینی (ره) وارد فاز اجرا شد و مرضیه وحید دستجردی، وزیر وقت بهداشت کلنگ احداث این بیمارستان را بر زمین زد. بیمارستانی که وعده سه ساله و اعتبار ۲۰۰ میلیارد تومانی برای ساختش داده شده بود، خیلی زود به سازه‌ای عظیم در محدوده میدان توحید تهران بدل شد، اما دیگر مراحل ساخت و تکمیل آن به قدری طول کشید که افتتاح رسمی آن به حدود ۱۲ سال بعد از کلنگ‌زنی و دوران دولت سیزدهم رسید.

ساخت این بیمارستان اما در تمام این سال‌ها بدون حاشیه نبود و یکی از مهم‌ترین چالش‌های مطرح شده در مورد آن موضوع ایمنی این بیمارستان بود. از جمله این موارد می‌توان به اظهارنظر محمود قدیری، معاون پیشگیری وقت سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران اشاره کرد که در تیرماه سال ۱۳۹۹ در گفت‌وگویی از «ابهام در وضعیت ایمنی» این مرکز درمانی سخن به میان آورد و گفته بود که « محل‌های درمانی جزو اماکنی است که افراد ناتوان بیشتری به دلایلی نظیر بیماری، کهولت سن و ... در آن حضور دارند و همین موضوع نیز سبب می شود که در  زمان بروز حادثه‌ای جدی که نیاز به ترک محل و تخلیه وجود دارد، امکان عکس العمل به موقع برای این افراد وجود نداشته باشد. به همین دلیل نیز لازم است ایمنی مراکز درمانی و بیمارستانی بالا بوده تا در صورت بروز حوادث احتمال اقدام برای تخلیه محل کم شود.»

قدیری در آن زمان درباره وضعیت ایمنی این مرکز درمانی در حال ساخت نیز اینطور گفته بود:« این ساختمان بزرگ با نمای شیشه‌ای که از میدان توحید نیز کاملا پیداست هیچ مجوز و تاییدیه ایمنی از سوی آتش نشانی ندارد و حتی استعلام ایمنی این ساختمان نیز انجام نشده است، در همین راستا نیز ما در مکاتبه ای که با مسئولان مربوطه انجام دادیم اجازه خواستیم تا به کارشناسان ایمنی آتش نشانی اجازه بازدید دهند. حتی گفتیم حالا که ساختمان در حال ساخت است اگر ایراد ایمنی وجود داشته با توجه به اینکه هنوز به بهره برداری نرسیده است، امکان اصلاح آن کم هزینه تر و سریع تر خواهد بود. اما پاسخی به این نامه داده نشده است.» او از مسئولان این مجتمع درمانی و وزارت بهداشت نیز خواسته بود تا شرایطی را فراهم کنند که نسبت به بازدید ایمنی آتش نشانان از این ساختمان اقدام شود تا بتوان تاییدیه ایمنی آتش نشانی را نیز برای آن انجام داد.

یک روز پس از انتشار این گفت‌وگو اما دکتر خسرو صادق نیت، رئیس وقت مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) به این موضوع واکنش نشان داد و گفت که «ساخت و ساز ساختمان‌های بیمارستانی بر اساس پروتکل‌های استاندارد شده پیش می‌روند؛ به طوری که در مراحل مختلف ساخت و حتی در مرحله راه اندازی، بازرسی ها و کنترل‌ها به صورت مستمر انجام می‌شود. از ابتدای ساخت این پروژه، یعنی  از زمانیکه این پروژه در مرحله ساخت اسکلت بود، با راهنمایی کارشناسان بر روی کل اسکلت ساختمان، بهترین پوشش ضد حریق زده شده و در مراحل مختلف با راهنمایی‌های انجام شده، مباحث مختلف ایمنی از جمله ملاحظات مربوط به آتش نشانی مورد توجه قرار گرفته و همچنان مورد توجه خواهد بود. در تمامی مراحل نیز از راهنمایی و بازدید متخصصین ایمنی از جمله کارشناسان آتش نشانی استقبال کرده و خواهیم کرد و  مسلما قبل از راه‌اندازی ساختمان باید تمام استانداردهای ایمنی اعم از آتش نشانی و... مورد تایید قرار گیرند.»

پس از آن نیز کارشناسان آتش‌نشانی و از جمله مدیرعامل وقت سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران نیز بازدیدهایی را از این مرکز درمانی در حال ساخت ارائه کرده و مصاحبه‌ها و اظهارات مطرح شده از سوی آنان حاکی از آن بود که دستکم روند اخذ تائیدیه‌های ایمنی در این ابر بیمارستان رو به رشد است. تا اینکه در اواخر سال گذشته، این بیمارستان در مراسمی با حضور رئیس جمهوری به طور رسمی افتتاح شد. اما مدتی از افتتاح این اَبَر بیمارستان کشور نگذشته بود که این‌بار اظهارنظری از سوی عضو شورای شهر تهران مساله ایمنی آن را بر سرزبان‌ها انداخت. سوده نجفی، رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران در تذکری که در صحن شورای شهر تهران بیان کرد، گفته بود:« متأسفانه نام هشت بیمارستان در بین ساختمان های ناایمن دیده می‌شود که لازم است هر چه سریعتر این بیمارستان ها بر اساس استانداردهایشان ایمن‌سازی شوند. کلینیک هزار تخت خوابی مهدی کلینیک هم نامش جزو ساختمان‌های ناایمن است و جای تعجب است که هنوز شش ماه از افتتاح این بیمارستان نگذشته است؛ چطور برای ساخت آن مجوز صادر کرده‌اند.»

سخنان این عضو شورای شهر تهران، بار دیگر موجی از اظهارات درباره وضعیت ایمنی این بیمارستان را به راه‌انداخت و برخی کارشناسان ایمنی با توجه به ناتوانی بیماران بستری در این بیمارستان و همچنین حجم بالای مراجعات روزانه به آن نگرانی خود را بابت وقوع حادثه در این مجتمع درمانی بیان کردند. در واکنش به این اظهارات وزیر بهداشت نیز به دفاع از ایمنی این ساختمان پرداخت و گفت که مهدی کلینیک در برابر زلزله ۹ ریشتری هم مقاوم است. اگرچه برخی در واکنش به آن موضوع مقاومت در برابر حریق را متفاوت از مقاومت در زلزله دانستند، اما به تازگی تصویر نامه‌ای با امضای مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران مطرح شده که بیانگر ارتقاء ایمنی در این مرکز درمانی است.

آتش‌نشانی ایمنی ابر بیمارستان پایتخت را تایید کرد

در بخش‌هایی از نامه‌ مجوز بهره‌برداری موقت از بیمارستان مهدی کلینک که با امضای قدرت‌الله محمدی، مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران خطاب به کریمی، معاون وزیر بهداشت در تاریخ ۳۱ خرداد ماه امسال نگارش شده، آمده است: « به استحضار می‌رساند در خصوص مهم‌ترین مسائل ایمنی بیمارستان مهدی کلینیک و پیرو مشاوره، راهنمایی و بازدید کارشناسان این سازمان از ملک مذکور و همکاری مدیریت و کادر بیمارستان، اجرای تمهیدات ایمنی و آتش‌نشانی با عنایت به وجود زیرساخت‌های اصلی ساختمان از پیشرفت و افزایش ضریب ایمنی قابل قبولی برخوردار است.»

در ادامه این نامه آمده است:‌« همچنین نظر به تعهد ریاست محترم بیمارستان مبنی بر تکمیل موارد متفرقه باقی‌مانده از دستورالعمل ایمنی ظرف مدت شش ماه آینده، مشروط به حضور ۲۴ ساعته حداقل دو نفر آتش‌نشان حرفه‌ای در مدت مذکور، بهره‌برداری موقت به مدت شش ماه از نظر این سازمان بلامانع است. لازم به‌ذکر است که پس از انقضای این مجوز، کارشناسان سازمان مجددا از محل بازید و در صورت تکمیل همه الزامات دستورالعمل ایمنی و آتش‌نشانی، تائیدیه نهایی صادر خواهد شد.»

انتشار این نامه صراحتا بیانگر ارتقا ایمنی و موافقت سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران با فعالیت این مجتمع درمانی است و حالا باید دید طی شش ماه آینده تائیدیه نهایی آتش‌نشانی برای مهدی کلینیک صادر می‌شود یا خیر.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha