به گزارش ایسنا، اکبر عالمی، مستندساز، منتقد و مدرس سینما یکی از قربانیان کرونا بود که مهرماه سال ۱۳۹۹ از دنیا رفت و اگر در میان ما بود فردا، ۱۳ تیرماه هفتادوهشتسالگیاش را باید جشن میگرفت.
او که فارغالتحصیل رشته سینما با مدرک دکتری از انگلستان بود علاوه برمستندسازی، تالیف و ترجمه آثاری در حوزه سینما و عکاسی، در سالهای دهه ۷۰ مجری برنامه «هنر هفتم» نیز بود.
عالمی در روزهای آخر زندگی خود مشغول ساخت دو مجموعه مستند درباره یکسری دستگاه ویژه ماموگرافی و نیز با موضوع پتروشیمی بود که با درگذشت او این مستندها نیمهکاره ماندند.
امیر سراییمقدم که علاوه بر داشتن نسبت خانوادگی، دستیار اکبر عالمی در پروژههایش بود به ایسنا خبر داد که این مستدها تکمیل و تحویل داده شدهاند.
یکی از این مستندها درباره دستگاههای ماموگرافی است که شرکت فوجی ژاپن به ایران داده بود. این دستگاهها در شناسایی سرطان سینه که یکی از شایعترین انواع سرطانهاست بسیار پیشرفته با قدرت تشخیص زیاد محسوب میشوند.
سرایی مقدم پیشتر به ایسنا گفته بود: آقای عالمی نگاهی انسانی در این فیلم داشتند و از این جهت موضوع برایشان جالب بود که تشخیص سریع بیماری چطور به نجات جان انسانها کمک میکند. علاوه براین رابطه دوستی کهن بین ملتهای ایران و ژاپن هم موضوع دیگری است که در این مستند مورد توجه ایشان بود.
حالا این مستند پس از تکمیل به شرکت فوجی تحویل داده شده و گویا در ژاپن نمایش داده خواهد شد. همچنین مستندی که درباره پتروشیمی بود نیز تحویل داده شده و احتمالا در رویدادی با موضوع نفت و گاز نمایش داده میشود.
اکبر عالمی در حین ساخت مستند ماموگرافی بود که به ویروس کوید ۱۹ مبتلا شد. خبر درگذشت او با واکنشهای زیادی همراه شد و بسیاری از همکاران و شاگردان او از فقدان این هنرمند و منتقد به تلخی یاد کردند. ابراهیم حاتمیکیا در نوشتاری تاکید کرد که «بزرگ استاد سینماییمان را از دست دادیم.»
در ادامه بخشی از پشت صحنه آخرین مستند زندهیاد اکبر عالمی را مشاهده میکنید:
انتهای پیام
نظرات