مصطفوی امروز هفتم تیرماه در جلسه کارگروه توسعه صادرات استان کرمان که به صورت مجازی با رایزنان بازرگانی ایران در کشورهای هدف برگزار شد، اظهار کرد: در استان کرمان براساس نقشه تهیه شده، ۱۳ نوع گیاه دارویی دارای ارزش اقتصادی صادراتی وجود دارد و باید روی آنها کار شود.
وی افزود: این گیاهان داروئی شامل انغوزه، گل سرخ، درمنه ایرانی، شیرین بیان، حنا، ترخون، زیره، زعفران، گلرنگ، گل گاوزبان، سیر شهداد، بادام کوهی و بنه است.
مصطفوی در ادامه بیان کرد: قریب به یک سوم گل محمدی کشور در استان کرمان تولید میشود و تنها در استان ما گل محمدی ارگانیک تولید میشود و برای نخستین بار مجوز تولید بیودینامیک امسال در کرمان صادر شد.
وی تاکید کرد: برای موفقیت در صادرات، باید به کشاورزی سبز روی بیاوریم و قواعد آن را رعایت کنیم و با رقابت پذیری، صارات انجام بدیم.
همچنین در این نشست، صالحی رئیس انجمن پسته ایران اظهار کرد: در ۲۷ استان کشور در حال حاضر تولید پسته داریم که کرمان نخستین تولیدکننده پسته کشور و همیشه پیشرو بوده است.
وی افزود: در سال جاری پیشبینی میشود ۲۰۰ هزار تن پسته برداشت کنیم که دو سال گذشته سرمازدگی و کمبود تولید به رقبای ما کمک کرد و ضرر بزرگی به پسته ایران وارد شد.
صالحی با اشاره به اینکه در حال حاضر کشورهای زیادی پسته تولید میکنند که برداشت هم بیش از ماست، تصریح کرد: با اتفاقاتی که در دو سال گذشته افتاده، بازارها را تقریبا از دست دادیم و عقب افتادیم و جلسه امروز خیلی مهم است برای اینکه رایزنان اقتصادی بتوانند کمک کنند تا بازارها را احیا کنیم.
رئیس انجمن پسته با اشاره به اینکه پسته ایران از طعم، مزه و پایداری بهتری نسبت به دیگر محصولات دنیا برخوردار است، گفت: رقبای قوی داریم و بانک ها در کنار آنها هستند و شرکتهای حمل و نقل بسیار خوب در اختیار دارند که باید برای حل این مشکلات در داخل کشور کمک کنیم.
به گزارش ایسنا، صادق سلطانی نژاد مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمان نیز در این نشست بیان کرد: درآمدهای ارزی استان در مقابل درآمدهای ریالی بسیار اندک است و نشان می دهد در توسعه صادرات زیاد کار نکردیم.
وی در بخش دیگر سخنانش اظهار کرد: علیرغم همه مشکلات، سال گذشته استان کرمان رتبه اول جذب سرمایهگذاری خارجی کشور را داشته است.
انتهای پیام
نظرات