• چهارشنبه / ۷ تیر ۱۴۰۲ / ۰۸:۱۲
  • دسته‌بندی: فرهنگ حماسه
  • کد خبر: 1402040703977
  • منبع : بنیاد شهید

بیانیه تشکل‌های شاهد و ایثارگر به مناسبت روز مبارزه با سلاح‌های شیمیایی

بیانیه تشکل‌های شاهد و ایثارگر به مناسبت روز مبارزه با سلاح‌های شیمیایی

در روزهای هفتم و هشتم تیرماه ۱۳۶۶ هجری شمسی، هواپیماهای بمب‌افکن عراقی با بمب‌های شیمیایی به چهار نقطه پر ازدحام و متراکم جمعیتی شهر سردشت حمله کردند و زن و کودک و مردم بی‌گناه آن شهر و اطراف آن را آماج گازهای کشنده و دهشتناک شیمیایی قرار دادند.

به گزارش ایسنا، تشکل‌های شاهد و ایثارگر به مناسبت روز مبارزه با سلاح‌های شیمیایی بیانیه‌ای صادر کردند.

متن کامل این بیانیه بدین شرح است:
در روزهای هفتم و هشتم تیرماه ۱۳۶۶ هجری شمسی، هواپیماهای بمب‌افکن عراقی با بمب‌های شیمیایی به چهار نقطه پر ازدحام و متراکم جمعیتی شهر سردشت حمله کردند و زن و کودک و مردم بی‌گناه آن شهر و اطراف آن را آماج گازهای کشنده و دهشتناک شیمیایی قرار دادند. همچنین حملات شیمیایی این رژیم علیه سربازان ایرانی در طول جنگ، همواره ادامه یافت و این امر در حالی بود که دولت عراق، خود به تنهایی توان ساخت سلاح‌های میکروبی و شیمیایی را نداشت. دولت جنایتکار آمریکا در چراغ سبز دادن به کشورهای اروپایی و ارسال فن‌آوری این گونه سلاح‌ها، بارها حقوق بین‌الملل را در ممنوعیت تولید و تکثیر و بهره‌گیری از سلاح‌های شیمیایی و میکروبی نقض کرد. رسانه‌های غربی نیز، در بسیاری موارد، به دست داشتن در تجهیز عراق به سلاح‌های شیمیایی، میکروبی و هسته­‌ای اعتراف کرده‌اند.
سالروز این حادثه تلخ که به عنوان روز مبارزه با سلاح‌های شیمیایی و میکروبی نام گرفته، بیانگر رسالت همه نهادهای مردمی برای تلاش در جهت کاستن از آلام و رنج‌های بی‌شمار جسمی و روحی مصدومین عزیز شیمیایی و خانواده‌ها و بازماندگان آنان می‌باشد.
با گذشت ۳۶ سال از این فاجعه تلخ و دردناک هنوز اثرات ناشی از آن التیام نیافته و آثار مصیبت‌بار آن را تا همیشه تاریخ نمی‌توان فراموش نمود. مصدومین این حادثه بزرگ به عنوان قربانی سلاح‌های شیمیایی در دوران معاصر حق بزرگی برگردن جامعه جهانی دارند که جا دارد برای احقاق حقوق از دست رفته آنان از هیچ کوششی دریغ نورزید.
تشکل‌های شاهد و ایثارگر ضمن محکوم کردن این جنایت ضد بشری، خواستار محاکمه و مجازات عوامل استکبار جهانی که در تجهیز کردن ماشین جنگی رژیم معدوم صدام نقش مهمی را به عهده داشتند، بوده و همه نهادهای ذی‌ربط کشور را به پیگیری اقدامات لازم در این خصوص، یادآور می‌شود تا بدین‌وسیله محاکمه و مجازات دیگر جنایتکاران در رابطه با احقاق حق مصدومین شیمیایی را در پی داشته باشد.
امید است با اقدامات مؤثر به ویژه در سطوح بین‌المللی بتوان قدم مؤثری در رویارویی با توسعه تولید و کاربرد سلاح‌های شیمیایی و میکروبی برداشت و از این راه امنیت مردم را در سراسر دنیا در مقابل این گونه سلاح‌های مخرب و کشتارجمعی تأمین نمود و زمینه لازم را برای استفاده صلح‌آمیز از تجهیزات، عوامل بیولوژیک و اطلاعات و دانش فنی مربوط، در جهت اهداف بشر دوستانه فراهم نمود.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha