بنا بر اعلام روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی، دبیر و مسئولان رویداد بینالمللی تئاتر صاحبدلان و هنرمندان ایرانی و خارجی حاضر در این رویداد روز گذشته چهارشنبه ۳۱ خرداد به دیدار آیتالله عبدالکریم عابدینی، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه قزوین رفتند.
آیتالله عابدینی در این دیدار که در مسجد جامع عتیق قزوین برگزار شد، ضمن خوشآمدگویی به مهمانان و هنرمندان اظهار کرد: اهمیتی که شما برای هنر قائل هستید و احترامی که به هنر میگذارید برای ما مهم است و از این بابت خوشحالیم.
وی ادامه داد: ما معتقدیم که خدا بنیانگذار اصلی هنر است، یعنی بنای هنر را خدا گذاشته است، انسان نمونه واضح هنر خداست، خداوند بعد از بیان کیفیت خلق انسان، فرموده «فتبارک الله احسن الخالقین»، به این معنا که انسان برترین مخلوقات است.
امام جمعه قزوین عنوان کرد: قرآن کریم تجلیگاه هنر الهی است، انقلاب اسلامی در ایران، هنر یک انسان قرآنی به نام امام خمینی (ره) است، رهبر معظم معظم انقلاب نیز پشتیبان جدی هنر در همه جلوههای آن اعم از شعر، ادبیات، فیلم، تئاتر و دیگر جلوههای هنر است.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین بیان کرد: ما محصول و نتیجه هنر اسلامی را شخصیتهای بزرگی مانند سردار حاج قاسم سلیمانی، ابومهدی المهندس، سیدحسن نصرالله و بقیه سرداران اسلام میدانیم.
وی تأکید کرد: در احادیث آمده «انّ الله جمیل یحبّ الجمال»، فن و هنر مقصد و هدف نیستند، بلکه وسیله هستند، مقصد عبادت است. خداوند در آیه ۵۶ سوره ذاریات فرموده «و مَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَالْإِنسَ إِلَّا لِیَعْبُدُونِ»، یعنی (جن و انس را نیافریدم جز برای آنکه مرا بپرستند).
این مسئول گفت: هنر باید در خدمت عبادت قرار بگیرد تا با عبادت حیات معنوی پیدا کند و با رشد و تعالی همراه شود. مقصد فن و هنر، عبادت است و خداوند انسان را با کرامت آفریده است، خداوند فرموده «و لقد کرّمنا بنی آدم»، یکی از اصول کرامت تمسّک به قرآن کریم و معصومین (ع) است.
امام جمعه قزوین توضیح داد: خداوند ربّ اکرم است، قرآن نیز کتاب کریم است، همه انسانها در همه جای کره زمین محتاج کرامت انسانی هستند و کرامت انسانی جز از ارتباط با خدای تبارک و تعالی به دست نمیآید. خداوند در آیه ۹۶ سوره نحل میفرماید «مَا عِنْدَکُمْ یَنْفَدُ وَمَا عِنْدَ اللَّهِ بَاقٍ»، یعنی (آنچه پیش شماست، تمام میشود و آنچه پیش خداست، پایدار است).
وی یادآور شد: هنری که باقی میماند هنری است که از خداوند، قرآن کریم، پیامبران و اولیای خدا نشات گرفته است. قرآن کریم تجلی هنر الهی است، خداوند در آیه ۲۱ سوره حشر میفرماید «لَوْ أَنْزَلْنَا هَذَا الْقُرْآنَ عَلَی جَبَلٍ لَرَأَیْتَهُ خَاشِعًا مُتَصَدِّعًا مِنْ خَشْیَةِ اللَّهِ وَ تِلْکَ الْأَمْثَالُ نَضْرِبُهَا لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمْ یَتَفَکَّرُونَ»، یعنی (اگر این قرآن را بر کوهی فرومیفرستادیم یقیناً آن کوه را از بیم خدا فروتن و از هم پاشیده میدیدی و این مثلها را برای مردم میزنیم، باشد که آنان بیندیشند).
نماینده ولیفقیه در استان قزوین در ادامه بیان کرد: ائمه اطهار (ع) نیز قرآن ناطق هستند. امیرالمؤمنین (ع) در نهجالبلاغه فرموده اگر محبت من به کوه اصابت کند، کوه را متلاشی میکند. وجه مشترک بین قرآن و امیرالمؤمنین (ع) چیست که هر دو اگر به کوه اصابت کنند، آن را متلاشی میکنند؟ وجه مشترک آنها حکمت است، امیرالمؤمنین (ع) فرمود اگر حکمت به کوهها اصابت کند، آنها را متلاشی میکند.
وی عنوان کرد: قرآن حکمت است، امیرالمؤمنین (ع) نیز تجسّم حکمت است، خدای متعال همه عالم را متاع قلیل معرفی میکند اما در رابطه با حضرت زهرا (س) به پیامبر (ص) میفرماید «انّا اعطیناک الکوثر»، کل عالم متاع قلیل است اما حضرت زهرا (س) خیر کثیر است، همچنین خداوند در رابطه با پیامبر (ص) میفرماید «و انّک لعلی خُلُق عظیم»، خُلق پیامبر (ص) هنر تماشایی است.
امام جمعه قزوین در پایان گفت: کشورهای اسلامی و ملتهای مسلمان به شدت محتاجاند که «و اعتصموا بحبل الله جمیعا و لا تفرّقوا» باشند، خداوند متعال نیز مطابق آیه ۳۸ سوره حج مدافع کسانی است که ایمان آوردهاند.
انتهای پیام
نظرات