• چهارشنبه / ۳۱ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۱:۲۳
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1402033120386
  • خبرنگار : 50130

کاهش ۱۶ درصدی طلاق های توافقی در کردستان

کاهش ۱۶ درصدی طلاق های توافقی در کردستان

ایسنا/کردستان رئیس دادگستری استان کردستان، با اعلام اینکه، دادگستری استان در حوزه کنترل رشد پرونده حدود ۶ درصد رشد داشته است، گفت: طی سال گذشته در حوزه خانواده و دعاوی طلاق، در مجموع حدود ۱۷ درصد افزایش، اما در حوزه طلاق توافقی ۱۶ درصد کاهش داشته ایم.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسینی امروز چهارشنبه(۳۱ خردادماه) در نشست با اصحاب رسانه استان کردستان، که به مناسبت گرامیداشت هفته قوه قضاییه برگزار شد، نقشه راه قوه قضاییه در چهارسال اخیر، از بیانیه گام دوم انقلاب شروع شده که بر اساس آن، سند تحول قوه قضاییه تنظیم شد، اظهار کرد: از سال گذشته نیز در کل دادگستری های سراسر کشور برنامه عملیاتی سالانه هم تدوین شد که عمده هدف تدوین این اسناد بالادستی، دو مقوله مهم اجرای عدالت و ایجاد اعتماد، رضایتمندی و امید بین مردم بوده است.

وی افزود: در سال گذشته در کل دادگستری استان کردستان، ‌اعم از دادسرا، محاکم بدوی، تجدیدنظر و شوراهای حل اختلاف در مجموع ۴۵۰ هزار پرونده وارده به شعب داشته ایم و در مقابل نیز حدود ۴۵۴ هزار و ۵۰۰ فقره پرونده بررسی شده است؛ بر همین اساس ۴۵۰۰ پرونده از مجموعه سابق استان کاهش یافته است.

رئیس کل دادگستری استان کردستان بیان کرد: طی دو سال گذشته حدود ۳۰ هزار پرونده از موجودی پرونده‌های ورودی استان کاهش یافته است.

حجت‌الاسلام حسینی، ۱۰ دعوای کیفری که بیشترین آمار را در استان دارند، به ترتیب سرقت، توهین، ضرب و جرح، تخریب، تهدید، کلاه برداری، تصادف، افترا، رانندگی بدون گواهینامه و تصویب مال از راه نامشروع اعلام کرد.

به گفته وی، در حوزه دعاوی حقوقی نیز، مطالبه، اعسار از پرداخت، اعسار از پرونده دادرسی، مطالبه چک و سفته، خسارت، ابطال سند رسمی، تامین خواسته و طلاق توافقی بیشترین آمار را در استان به خود اختصاص داده است.

رئیس کل دادگستری استان کردستان، عنوان کرد: دستگاه قضایی در حوزه رسیدگی به پرونده ها، در سال ۱۴۰۱، حدود ۷ درصد کاهش موجودی داشته و رتبه سوم کشوری را به خود اختصاص داده است.

وی ادامه داد: ۱۲ و نیم درصد ورودی پرونده‌های کیفری طی سال گذشته در استان کاهش یافته است و دستگاه قضای کردستان رتبه پنجم کشوری را در این زمینه به خود اختصاص داده است. 

حجت الاسلام حسینی، عنوان کرد: در شاخص نرخ رسیدگی نیز، در سال ۱۴۰۱، میانگین در هر شعبه ۱۰۱ درصد بوده که دادگستری کردستان رتبه سوم کشوری را کسب کرده است.

وی، تصریح کرد: یکی از دغدغه های دستگاه قضایی رسیدگی به پرونده های معلق است که در این زمینه دادگستری استان، حدود ۱۶ هزار پرونده معلق را رسیدگی کرده و رتبه چهارم کشور را کسب کرده است.

وی اعلام کرد: در شاخص کاهش متوسط زمان رسیدگی،‌ ۳۳ روز کاهش زمان متوسط رسیدگی را داشته ایم و در حوزه پاسخگویی به ارباب رجوع و دیدارهای مردمی هم از حوزه های برتر کشور با ۴۰ هزار ملاقات مردمی در سال گذشته بوده‌ایم.

حجت الاسلام حسینی، بابیان اینکه یکی از بیشترین درخواست های مردم مربوط به اعمال ماده ۴۷۷ است عنوان کرد: یک هزار و ۳۸ مورد درخواست رسیدگی مجدد به پرونده را در ملاقات های مردمی داشته‌ایم که حدود ۸۰ درصد این آمار در استان بررسی شده است و از این تعداد فقط ۳ درصد درست و وارد بوده است.

وی به اقدامات حوزه حل اختلافات اشاره و عنوان کرد: در سال گذشته ۳۸ درصد از پرونده های شورای حل اختلاف ختم به سازش شده است.

وی از صدور ۱۵۰۰ ابلاغ صلح یاری در سطح استان خبر داد و گفت: این افراد در مساجد و حوزه های مختلف در پرونده‌ها قبل از ورود به دادگستری ورود می کنند.

رئیس دادگستری استان کردستان، با اعلام اینکه، در حوزه کنترل رشد پرونده حدود ۶ درصد رشد داشته ایم، بیان کرد: طی سال گذشته در حوزه خانواده و دعاوی طلاق، در مجموع حدود ۱۷ درصد افزایش، اما در حوزه طلاق توافقی ۱۶ درصد کاهش داشته ایم.

وی خاطرنشان کرد: ارجاع پرونده های تصادفی به شورای حل اختلاف موجب شد که ورودی این پرونده ها به دادگستری کاهش یابد و روند رسیدن مردم به دیه نیز کاهش یابد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha