حجتالاسلام قاسم فلسفی، در گفتوگو با ایسنا در خصوص ویژگیهای ازدواج خوب، اظهار کرد: گاهی ماهیت اصلی زندگی را فراموش کرده و نمیگذاریم عشق و محبت واقعی در خانه، جایگاه خود را حفظ کند.
وی با بیان اینکه ازدواج، یکی از اصول مهم اسلام است، افزود: تشکیل یک خانواده مطلوب، ابتدای راه رسیدن به تعالی به شمار میرود.
این مشاور خانواده با بیان اینکه آسیبها و موفقیتها از دل خانواده نشات میگیرند، ادامه داد: اصل خانواده مقدمه اصول دیگری است و در قرآن کریم ازدواج وسیلهای برای رسیدن به مودت و رحمت است.
وی با بیان اینکه دین اسلام زن در عین حضور در جامعه، نقش پررنگی در خانه خود ایفا میکند و این نقش پررنگ با ازدواج محقق میشود، تصریح کرد: پیش از فکر کردن به ازدواج و پس از آن باید درک کنیم که هیچ فردی کامل نیست بنابراین زن و شوهر توقع این امر را از یکدیگر ندشته باشند.
این روانشناس با بیان اینکه زن و مرد در ابتدا باید اصول زندگی دوری از خودخواهی را بپذیرند، تصریح کرد: یکی از علل طلاق در سالهای اخیر نیز همین است که همسران فکر میکنند همسرشان باید عاری از هرگونه اشتباه باشد.
فلسفی با بیان اینکه علت دیگر رشد طلاق در جامعه این است که ما فرزندانمان را برای زندگی مشترک آماده نکردهایم، افزود: ما به فرزندان خود هر چه خواستهاند حتی پیش از خواهش آنان عطا کردهایم.
چرا آمار ازدواج در خراسان جنوبی مطلوب است؟
این روانشناس با بیان اینکه در خراسانجنوبی آمار ازدواج و فرزندآوری همواره بالا بوده است، افزود: این امر به دلیل فرهنگ و اهمیت مردم بوده که حتی آمار ازدواج و فرزندآوری آن از میانگین کشوری بالاتر است.
فلسفی با بیان اینکه در خراسانجنوبی هنوز بسیاری از اصول مهم گذشته که به عنوان اصول مهم اسلامی در زندگیها رعایت میشد، فراموش نشده است، تصریح کرد: حفظ اصالتهای فرهنگی و عدم سخت گیریهای ناشی از تجملات و تشریفات مانع از بروز طلاقها و کاهش ازدواج ازدواج در این استان میشود.
وی با بیان اینکه نوع نگاه به ازدواج که در اسلام به عنوان یکی از منابع آرامش ذکر شده، هنوز در خراسانجنوبی اهمیت خود را از دست نداده است، ادامه داد: گاهی در بررسی زوجینی که با یکدیگر اختلاف دارند به اموری برمیخوریم که بسیار کودکانه هستند و این امر به دلیل عدم وجود تربیت درست کودکان است.
فلسفی با بیان اینکه در واقع ما فرزندانمان را برای زندگی مستقل و جدا از والدین خود تربیت نکردهایم، تصریح کرد: کاهش نرخ ازدواج بیشتر در سالهای اخیر به دلیل سختگیریهای خانوادهها، توجه صرف به تجملات و یا از طرفی آزاد گذاشتن بیش از حد جوانان قبل از ازدواج است.
وی بیان کرد: ازدواج که قرار است مایه مودت و رحمت برای زندگیمان باشد با سخت گیری یا لجبازیهای کودکانه تبدیل به یک امر ناممکن میشود و نباید از هدف اصلی فاصله بگیریم که همه این امور به تربیت فرزندانمان برمیگردد؛ پس از کودکی او را آماده پذیرش مسئولیتی به نام زندگی مشترک کنیم.
انتهای پیام
نظرات