دکتر نیره زاغری درگفت و گو با ایسنا گفت: چالش جامعه امروز ظهور و پیشرفت تکنولوژیهای بهروز است که باعث شده موضوع متاورس به عنوانیک رویداد علمی از سوی دانشگاه جامع علمی کاربردی مورد بررسی و پیگیری قرار گیرد.
این مدرس دانشگاه افزود: در راستای اجرای استارتاپ متاورس برای اینکه ذهن دانشجویان خلاقتر شود و در خصوص موضوعات علمی بتوانند ایدهپروری داشته باشد این موضوع با دانشجویان، مطرح و با همت و مساعدت دانشگاه جامععلمیکاربردی جهاد دانشگاهی کرج و ساوجبلاغ، پیگری و در مرحله نخست دانشجویان علاقهمند اقدام به ارائه ایدههای خودکردند.
وی ادامهداد: با اینکه فصل امتحانات دانشگاهی در پیش است اما استقبال دانشجویان بسیار درخور توجه بود. علاوه بر مشارکت دانشجویان، از خارج دانشگاه هم ثبتنام داشتیم. همچنین چند شرکت خصوصی و دولتی نیز حضور داشتند. ایدههای خوبی ثبت نام شده بود که در وهله نخست حدود ۲۰ تا۳۰ ایده انتخاب و سپس از بین این تعداد ۱۵ ایده برتر برای ارائه در رویداد نهایی و معرفی به صنایع انتخاب شد.
دکتر زاغری با بیان اینکه در مراحل نهایی منتور قرار داریم و داوری از طریق حوزه علم و فناوری صورت میگیرد تصریحکرد: با توجه به اینکه برای راهنمایی دانشجویان و مدیریت ایدهها چند منتور از اساتید مطرح دانشگاه مشخصکردیم و حوزه تخصص هر منتور و حوزه علاقهمندی هر دانشجو را نسبت به ایدهایکه داشت مشخصکردیم و مقرر شد تا ۲۲ تیرماه که استارتاپ متاورس با حضور مسئولین برگزار خواهد شد دانشجویان با آمادگیکامل همجوار مسئولین ایدههایشان را مطرحکنند و حمایتهایی را که لازم دارند بتوانند با متعاقدکردن مسئولین مربوطه جذبکنند. لازمه متعاقدکردن هم این است که دانشجویان یک ارائه خوب داشته باشند.
این استاد دانشگاه در خصوص چگونگی انتخاب ایده ها اظهار کرد: برای انتخابایدهها در وهله اول امکان سنجیکردیم که اگر ایده نیاز جامعه نیست یا امکان اجرا ندارد و تکراری است حذف شود. برای اینکه ایدههای پختهتر و بهتری ارایه گردد دانشجویان را به تحقیق بیشتر تشویقکردیم و در خصوص چالشهای احتمالیکه ممکناست با آن روبهرو شوند راهکارهای مناسب را مطرحکردیمتا ایدههایشان را بهبود ببخشند. لذا منتورهایی که انتخاب شدند با توجه به موضوع متاورس در بخش نرمافزاری ، هوش مصنوعی و مدیریتی تقسیمبندی شد تا دانشجویان صاحب ایده بتوانند از راهنمایی تمام منتورها در قالب یک گروه بهره ببرند و زودتر به نتیجه برسند. البته قرار است تا چند روز آینده چندبار با دانشجویان در خصوص ایدههایشان کار شود.
وی افزود: برای اینکه ایدههای دانشجویان به کسب و کار و تولید محصول و درآمدزایی برسد گام اول آشنایی با رویدادهای استارتاپی و شرکت در آن است. دانشجویان نیاز دارند ایدههایشان را پرورش دهند با بازار کار وکارفرما تعامل برقرار کنند و بدانند به چه تخصصها و چه میزان بودجه نیاز دارند و بتوانند در مسیر این استارتاپها و حمایتها در آیندهای نزدیک به هدف خود برسند. قطعا ما انتظار نداریم دانشجویان در مدتکوتاه تولید محصول داشته باشندو یا به درآمد بالایی برسند.
وی در خصوص نقش دانشگاه جامع علمی کاربردی در کشف ایدهها و بسترسازی برای دانشجویان در بیان توانمندیهای خود و اهمیت استارتاپها افزود: براساس سال ها فعالیت دانشگاهی و تدریس در سایر دانشگاهها متوجه شدم که دانشگاه جامع علمیکاربردی بسیار در بحث استارتاپهایآموزشی جدی است و در این خصوص حامی دانشجویان است. در واقع تا این حد که این دانشگاه به استارتاپهای آموزشی و حمایت از ایدههای دانشجویان اهمیت میدهد در سایر دانشگاهها این اهمیت دیده نمیشود. مسئولین برای ایدهها احترام و بها قائلهستند.
گفتنی است مرحله نهایی رویداد استارتاپی متاورس از سوی دانشگاه جامع علمی کاربردی جهاد دانشگاهی کرج و خانه کارگر ساوجبلاغ و همکاری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری فردیس و پارک علم و فناوری البرز ۲۲ تیرماه با معرفی ایده های برتر به صنایع مرتبط و اهدا جوایز برگزار خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات