آیتالله سید محمد سعیدی در خطبههای نماز جمعه قم که ۲۶ خرداد در مصلی قدس قم برگزار شد، در رابطه با سفر آیتالله رئیسی به آمریکا لاتین عنوان کرد: در این سفر ۲۸ سند همکاری امضا شد. سفر رئیس جمهور ایران پیامهایی دارد اما سفر آیتالله رئیسی پیام سیاسی ویژهای دارد. سفر آیتالله رئیسی بیان کرد که ایران قصد ندارد در مقابل فشارهای گوناگون و مستمر آمریکای جنایتکار قد خم کند و مصمم است که روابط راهبردی خود را با جهان تقویت کند.
وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران معتقد است که میتواند بدون دخالت کشورهای بیگانه، کشور خود را بسازد. ایران میخواهد این فهم درست و راهبردی خود را به همه کشورهای جهان برساند که هیچ کشوری با اتکا به آمریکا به هیچ جایی نرسیده است و بدون ارتباط با آمریکا میتوان به همه اهداف خود رسید.
وی با اشاره به سالروز تشکیل جهاد سازندگی و روز کشاورزی اظهار کرد: یکی از شاخصههای مهم استقلال یک کشور این است که در ارزاق مهم خود وابسته به دیگر کشورها نباشد. تلاش در این عرصه یک جهاد محسوب میشود. در پرتو رونق کشاورزی و صنعت، مشکل اشتغال نیز تا حدودی حل شود و زمانی که اشتغال رونق بگیرد؛ بسیاری از آسیبها مانند حاشیه نشینی و اعتیاد هم کم میشود.
خطیب جمعه قم با اشاره به آغاز ماه ذی الحجه، ضمن تبریک سالگرد ازدواج حضرت علی (ع) و فاطمه زهرا (س) اضافه کرد: پیامبر اکرم (ص) فرمودند که ازدواج سنت من است و هرکسی از سنت من رویگردان شود از من نیست.
وی بیان کرد: خداوند در توصیه به ازدواج میفرماید: «وَ أَنْکِحُوا الْأَیامی مِنْکُمْ وَ الصَّالِحینَ مِنْ عِبادِکُمْ وَ إِمائِکُمْ إِنْ یَکُونُوا فُقَراءَ یُغْنِهِمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَ اللَّهُ واسِعٌ عَلیمٌ؛ مردان و زنان بیهمسر خود را همسر دهید، همچنین غلامان و کنیزان صالح و درستکارتان را اگر فقیر و تنگدست باشند، خداوند از فضل خود آنان را بینیاز میسازد خداوند گشایش دهنده و آگاه است.»
وی ادامه داد: اسلام پیروان خود را به ازدواج تشویق میکند تا مردم از طریق ازدواج راهی پاکیزه برای تامین نیرومندترین غریزه انسان داشته باشند. امروزه بزرگترین مانع ازدواج بیم از مخارج آن است که خداوند در این باره میفرماید«غْنِهِمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَ اللَّهُ»
امام جمعه قم افزود: با این توصیههای موکد شرع مقدس، تعجب وجود دارد که هر چه اسلام به انجام صمیمانه و آسان ازدواج تاکید کرده است عدهای بر سخت کردن ازدواج و تشریفاتی کردن ازدواج تاکید می کنند.
وی با بیان اینکه عدهای راه را برای کارهای حلال خداوند سخت می کنند، گفت: نتیجه این رقابتها، چشم و هم چشمیهای غیرشرعی و سختگیریهای زاید این است که پسرها و دخترها بدون ازدواج میمانند و شیطان، نفس اماره و دشمنان اسلام نیز برای تحریک تامین غریزه شهوت مردم از راه های غیرشرعی کارهایی را انجام میدهند.
خطیب جمعه قم با اشاره به سالگرد شهادت چمران گفت بیان کرد: امام راحل در رابطه با شهید چمران گفتند که مثل چمران بمیرید. در تفسیر این جمله باید گفت که کسانی میتوانند مانند چمران بمیرند که چمرانی زیست کرده باشد. همه شما را به مطالعه زندگی این شهید توصیه میکنم.
وی با اشاره به سالروز تاسیس دفتر تبلیغات اسلامی ادامه داد: تاسیس این سازمان ارزشی، ریشه در قرآن کریم دارد. خداوند در قرآن کریم اصول و روشهای تبلیغ را بیان کرده و از تبلیغ معارف الهی به عنوان یک ماموریت یاد کرده است.
عضو مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: مبلغ باید اطلاعات و شواهد کافی از معارف الهی، عرصه و میدان تبلیغ و حال مردم داشته باشد تا موفق شود و قبل از مخاطبین خودش باید عامل به آنچه میگوید باشد.
آیتالله سعیدی در خطبه اول در تفسیر آیه ۷۱ سوره توبه عنوان کرد: خداوند در سوره توبه تا قبل از آیه ۷۱، درباره منافقین و رفتار زشت و کیفر آنها سخن میگوید؛ اما در آیه ۷۱ از مردان و زنان مومن سخن میگوید و ویژگی های آنان را بیان میکند.
وی با به اشاره به ویژگی مومنان در آیه ۷۱ سوره توبه اضافه کرد: مومنان نسبت به هم از ولایت متقابل برخوردار هستند و ناصر و محب یکدیگر هستند، اهل امر به معروف و نهی از منکر هستند، مردان و زنان مومن نماز را برپا میدارند و به همین خاطر در نماز جمعه و نماز جماعت شرکت میکنند، در پرداخت زکات گشاده دستی دارند و با تشکیل موسسات خیریه برای برآوردن نیازهای معیشتی مردم پیشگام هستند.
امام جمعه قم ادامه داد: مومنان در همه ابعاد سیاسی، فقهی، اعتقادی و ... از خدا و رسول خدا اطاعت پذیری دارند همچنین چون همه اعمال مومنان از یاد و ذکر خدا ریشه میگیرد پاداش خداوند هم که رحمت و بخشش است، شامل حال مومنان میشود.
وی در رابطه با مراحل امر به معروف و نهی از منکر گفت: آمر به معروف و ناهی از منکر باید قلبا معروف را دوست داشته باشد و از منکر منزجر باشد، در مرحله دوم امر به معروف و نهی از منکر باید با زبان صورت بگیرد و اگر تذکر لسانی موثر واقع نشد در مرحله سوم باید دستگاههایی با تارک معروف و مرتکب به منکر برخوردهای سخت و قاطع مانند جریمه، زندان و... داشته باشند.
خطیب جمعه قم تاکید کرد: مرحله یک و دو همگانی است اما مرحله سوم به عهده حکومت است؛ زیرا اگر این مرحله نیز به مردم واگذار شود هرج و مرج ایجاد میشود که خود یک نوع منکر است.
انتهای پیام
نظرات