به گزارش ایسنا، سیلویو برلوسکنی که اخیرا گزارشهایی درباره وخامت وضعیت سلامتش منتشر شده بود در بیمارستانی در شهر میلان ایتالیا درگذشت. نام برلوسکونی برای اهالی فوتبال، تیم میلان ایتالیا را تداعی می کند که در دوران درخشانش توانست به قهرمانیهای مهمی در ایتالیا و لیگ قهرمانان برسد.
میلان در فوریه ۱۹۸۶ بدترین دوران را در طول تاریخ باشگاه تجربه کرد. در فصلهای ۸۱ و ۸۳ دو بار سقوط کرد اما در هر دو سال فصل بعدی را در سری A گذراند. با این حال خیلی از سطح بالای خود دور بود. از تیمی که در سالهای ۶۳ و ۶۹ قهرمان اروپا شده بود، انتظار بیشتری میرفت. در این شرایط بحرانی، سیلویو برلوسکونی در سال ۱۹۸۶ توانست مالکیت باشگاه را بر عهده بگیرد و این شروع دوران درخشان روسونری در فوتبال ایتالیا بود. باشگاه زیر نظر او پیشرفت کرد. میلان در دوران آریگو ساچی، فابیو کاپلو و کارلو آنچلوتی، سه تیم تاریخی بودند که سالها بر اروپا حکمرانی کردند.
میلان ساچی
میلان تحت هدایت ساچی یکی از قدرتمندترین تیمهای تاریخ فوتبال بود. رایکارد به همراه گولیت و فان باستن، تاریخ جدیدی در میلان رقم زدند. در آن سال میلان با شکست رئال مادرید در نیمه نهایی به فینال جام قهرمانان رسید و استوا بخارست را چهار بر صفر مغلوب کرد و فاتح این جام شد.
میلان کاپلو
برلوسکونی پس از جدایی ساچی به سراغ کاپلو رفت. این مربی در نخستین سال حضورش در میلان، قهرمان سری A شد و رکورد امتیازها را شکست. در فصل ۹۳-۱۹۹۲ برلوسکونی با زوانیمیر بوبان کروات و ژان پیر پاپن فرانسوی قرارداد امضا کرد. همان فصل در فینال جام قهرمانان اروپا میلان با مارسی روبهرو شد و در نهایت با یک گل مغلوب حریف فرانسوی شد.
پس از این دیدار، تغییرات در باشگاه شروع شد. برلوسکونی، گولیت و رایکارد را فروخت و بازیکنانی همچون میشل لادروپ، مارسل دسایی، کریستین پانوچی و دیگو سیمئونه را به تیم آورد. میلان در سال بعد با شکست چهار بر صفر بارسلونا، قهرمان اروپا شد.
میلان آنچلوتی
پس از جدایی کاپلو، برلوسکونی توانست کارلو آنچلوتی را بخرد. میلان با آنچلوتی در فصل ۹۹-۱۹۹۸ قهرمان ایتالیا شد. برلوسکونی همچنان با ستارهها قرارداد امضا می کرد. اولیور بیرهوف، روبرتو آیالا، کریستین زیگه، وینستون بوگارد، پاتریک کلایورت، روی کاستا، فیلیپو اینزاگی، الساندرو نستا و آندری شوچنکو به میلان آمدند. میلان آنچلوتی در پنج سال، دو بار فاتح لیگ قهرمانان اروپا شد. این عناوین در سالهای ۲۰۰۳ و ۲۰۰۷ به دست آمد.
زوال میلان
قهرمانی در لیگ قهرمانان اروپا در سال ۲۰۰۷، پایانی برای میلان بزرگ بود. پس از آن برلوسکونی قراردادهایی سوال برانگیز و مشکوک را به امضا رساند. او با بازیکنانی که پیش از آن در تیمهایشان درخشیده بودند قرارداد امضا کرد. رونالدو، رونالدینیو، روبینیو، امرسون، مارک فانبومل، آنتونیو کاسانو و نایجل دییونگ از جمله این بازیکنان بودند.
فروش میلان
سیلویو برلوسکونی بعد از آنکه ۳۰ سال مالکیت میلان را در دست داشت، تصمیم گرفت این تیم را با قیمت ۷۴۰ میلیون یورو به چینیها بفروشد. میلان از نظر مالی در شرایط خوبی قرار نداشت و برلوسکونی به خاطر رهایی از ورشکستگی چنین تصمیمی گرفت.
میلان در دوران برلوسکونی هشت قهرمانی در سری A و پنج قهرمانی در لیگ قهرمانان اروپا به دست آورد اما چند سال بود که حتی نمیتوانست جواز صعود به لیگ قهرمانان اروپا را به دست آورد تا این که سال قبل(۲۰۲۲) با هدایت پیولی قهرمان لیگ شد.
بازگشت به فوتبال با تیم دسته سومی
نخست وزیر پیشین ایتالیا که سالها مالکیت باشگاه میلان را بر عهده داشت، چند سالی بود که این باشگاه را فروخته و از فوتبال فاصله گرفته بود ولی بار دیگر به فوتبال برگشت و این بار یک باشگاه دسته سومی خرید. "مونتسا" تحت مالکیت او توانست به سری آ راه یابد تا بار دیگر نام برلوسکونی در فوتبال ایتالیا سر زبانها بیفتد. برلوسکونی برای خرید این تیم، سه میلیون یورو پرداخت.
مونتسا از قدیمیترین تیمهای باشگاهی در ایتالیا در سال ۱۹۱۲ تاسیس شد، در سال ۲۰۱۶ ورشکست شد و مجبور شد دوباره از لیگهای آماتوری شروع کند.
سرطان خون
سیلویو برلوسکونی در نهایت به دلیل سرطان خون در بیمارستان «سن رافائل» شهر میلان بستری شد و امروز دوشنبه درگذشت.
سخنان برگزیده
من عیسی مسیح سیاست هستم. من خودم را فدای همه میکنم.
برلوسکونی با مقایسه خود با عیسی در سال ۲۰۰۶ در یک گردهمایی حزبی، انتقاد سیاستمداران احزاب در کشور زادگاهش را برانگیخت. مقامات واتیکان برلوسکونی را سرزنش کردند و گفتند که چنین چیزهایی نباید به شوخی گرفته شود.
موسولینی هرگز کسی را نکشت. موسولینی مردم را به تعطیلات در تبعید داخلی میفرستاد.
بنیتو موسولینی، رهبر حزب ملی فاشیست بود و در سال ۱۹۲۵ دیکتاتوری را در ایتالیا برقرار کرد. در سال ۱۹۳۵ او دستور اشغال وحشیانه اتیوپی را صادر کرد که به عنوان یکی از پیشگامان جنگ جهانی دوم در نظر گرفته میشود و اتحاد او با آلمان نازی باعث آزار و اذیت یهودیان ایتالیا و فرستادن آنها به اردوگاههای کار اجباری هیتلر شد.
من یک قدیس نیستم، همه شما این را فهمیدهاید.
در حالی که روزنامهها رسواییهای مربوط به او را بررسی میکردند، برلوسکونی با گفتن این که او قدیس نیست، سعی کرد ماجرا را کماهمیت جلوه دهد. اگرچه او به هیچ گناهی هم اعتراف نکرد.
اقامتگاه فعلی آنها موقتی است، اما آنها باید آن را مانند یک کمپ آخر هفته ببینند.
برلوسکونی به بازماندگان زلزله آکیلا در سال ۲۰۰۹ گفت که باید خوابیدن در چادرهای اضطراری را مانند « کمپ آخر هفته» در نظر بگیرند. بیش از ۳۰۰ نفر در این فاجعه جان باختند و ۶۵۰۰۰ نفر بیخانمان شدند.
اسم او چیست؟ یک آدم برنزه، یادم آمد. باراک اوباما!
برلوسکونی پس از تکرار جملهای که قبلاً درباره رنگ پوست چهل و چهارمین رییسجمهور ایالات متحده استفاده کرده بود، این صحبتها را تکرار کرد.
ما باید از برتری تمدن خود آگاه باشیم.
پس از حملات ۱۱ سپتامبر، برلوسکونی با اعلام برتری تمدن غرب بر جهان اسلام، خشم مسلمانها برانگیخت. اظهارات او به عنوان اظهارات نژادپرستانه قلمداد شد که از مرزهای عقل و نجابت عبور کرده است.
آنها گاف نیستند. من هیچ گافی ندادم.
وقتی از وی در مورد تمایل وی به اظهار نظرهای اشتباه و اظهارات تحریکآمیز پرسیده شد، این پاسخ برلوسکونی بود.
نظرات