به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری رسمی عربستان سعودی، میزبانی از بستگان فلسطینیان مجروح، جانباخته و زندانی بخشی از برنامه عربستان سعودی برای حج ۲۰۲۳ است.
«شیخ عبداللطیف بن عبدالعزیز آل شیخ» ـ وزیر امور اسلامی و ارشاد عربستان سعودی ـ گفت: «ادامه این حرکت سخاوتمندانه در قبال حجاج فلسطینی که هر سال با هزینه خادمالحرمین به انجام حج میپردازند، تأییدی بر عمق روابط و قدردانی او از فداکاریهای بزرگ مردم فلسطین است.»
بیش از ۴۳ هزار زائر فلسطینی از ۲۲ سال پیش تاکنون در این طرح مشارکت داده شدهاند.
جمعه گذشته نیز یک پرواز از کرالا در جنوب غربی هند، حامل زنان زائر و خدمه تماما زن وارد عربستان شد؛ تعداد فزایندهای از زنان مسلمان بدون سرپرست مرد در حج شرکت میکنند.
انتظار میرود بیش از ۲.۶ میلیون نفر امسال به حج بروند، زیرا پس از برداشتن محدودیتهای کووید-۱۹، تعداد زائران به سطح قبل از همهگیری بازگشته است.
عربستان در روزهای نخست سال جدید میلادی اعلام کرد که پس از سه سال محدودیت برای مهار همهگیری کرونا، دیگر محدودیتی برای تعداد زائران حج امسال اعمال نخواهد کرد. با این حال مقامات سعودی تاکید کردند زائرانی که میخواهند فریضه حج را به جا آورند باید در برابر کووید-۱۹ واکسینه شوند.
اولویت حج امسال با کسانی است که قبلاً در این مناسک مذهبی واجب برای مسلمانان شرکت نکردهاند، زیرا عربستان انتظار دارد در این فصل از حج از بیش از دو میلیون زائر میزبانی کند.
در سال ۲۰۱۹، آخرین سال قبل از شیوع همهگیری کرونا حدود ۲.۶ میلیون نفر مناسک حج را انجام دادند، اما عربستان در سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ تنها به تعداد محدودی از ساکنان خود اجازه انجام حج را داد و در سال ۲۰۲۲ نیز یک میلیون نفر حاجی خارجی به خاک عربستان وارد شدند.
در حج امسال از ایران حدود ۸۷ هزار و ۵۵۰ زائر حضور دارند. اعزام این زائران از سوم خردادماه آغاز شده و تا اول تیرماه ادامه خواهد داشت.
مناسک حج ۲۰۲۳ از تاریخ ۲۶ ژوئن تا اول جولای (۵ تا ۱۰ تیرماه) برگزار میشود.
انتهای پیام
نظرات