• شنبه / ۲۰ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۳:۰۵
  • دسته‌بندی: آموزش و پرورش
  • کد خبر: 1402032012482
  • خبرنگار : 71650

ضرورت استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر در مدارس کشور

ضرورت استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر در مدارس کشور

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، گفت: بهترین محل برای یادگیری اهمیت انرژی‌های نو، مدرسه است.

به گزارش ایسنا، حمیدرضا خان‌محمدی در مراسم انعقاد تفاهم نامه چهار جانبه بین سازمان نوسازی مدارس کشور، جامعه خیرین مدرسه ساز کشور و سازمان انرژی‌های تجدید پذیر و بهره وری انرژی برق (ساتبا) که با عنوان "همکاری مشترک در زمینه استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر در مدارس کشور" برگزار شد، اظهار کرد: یکی از راهکارهای مندرج در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به کارگیری فناوری است که می‌تواند ما را بر توسعه و گسترش همکاری مشترک در زمینه استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر در مدارس کشور مصمم کند.

وی با بیان اینکه بهترین محل برای یادگیری اهمیت انرژی‌های نو، مدرسه است، تصریح کرد: تا زمانی که دانش آموزان به لحاظ نگرشی به آن اعتقاد نسبت به انرژی‌های تجدید پذیر نرسند نمی‌توانند بستر عملیاتی این امر را در آینده دنبال کنند.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، با بیان اینکه خیرین مدرسه ساز علاقه دارند در کنار ساخت مدارس جنبه‌های اقتصادی مدارس را نیز تقویت کنند، توضیح داد: با توجه به اینکه بعضا سرانه‌های دانش آموزی اختصاص پیدا کرده با نیازها فاصله دارد خیرین دوست دارند مدرسه را از جهت تربیتی، آموزشی و زیر ساختی حمایت کنند.

خان محمدی در بخش دیگر سخنان خود اظهار کرد: از لحاظ عده، تعداد و ظرفیت آموزش و پرورش بسیار بزرگ است. ما ۵۰ هزار مدرسه آماده بارگزاری برای این طرح داریم. در آذر ماه و آبان ماه تا پایان دی تحت تنش قرار می‌گیریم چراکه نیروگاه ها به واسطه کمبود گاز، سوخت‌های دیگر می‌سوزاند و مدارس تعطیل می‌شوند و این تعطیلی به ساختار حاکمیت آسیب می‌زند. ما می‌توانیم نیروگاه‌های عمود محور بادی را در شهرهای بادخیز با ظرفیت کم مورد استفاده قرار دهیم.

به گزارش ایسنا، در بخش دیگر این مراسم ناصر قفلی رئیس جامعه خیرین مدرسه ساز نیز اظهار کرد: مدارس ما به ویژه مدارس دولتی امکانات مالی کمی دارند و اگر این منبع پایدار برایشان به وجود آید خیلی از مشکلات کوچک خود را می‌توانند مرتفع کنند.

وی با اشاره به همکاری مشترک در زمینه استفاده از انرژی های تجدید پذیر در مدارس کشور، افزود: اینکه خیر تمام هزینه این مساله را پرداخت کند کار سختی است و باید مشارکت را در این امر ببینیم. این امر نیازمند مشارکت است تا این مساله برای خیر هم سهل تر و امکان پذیرتر شود و تعداد بیشتری مدرسه را پوشش دهد.

به گزارش ایسنا، در بخش دیگر این برنامه، محمود کمانی معاون وزیر نیرو و مدیرعامل سازمان انرژیهای تجدید پذیر و بهره وری انرژی برق (ساتبا) اظهار کرد: در دنیا با سرعت زیاد توسعه انرژیهای تجدید پذیر در حال وقوع است. سال گذشته میلادی ۸۳ درصد انرژی دنیا تجدید پذیر بوده است.

وی با بیان اینکه در کشور ما به اشتباه تصور شد به هر طور که بخواهیم می‌توانیم گاز مصرف کنیم چراکه وجود دارد، افزود: جهت گیری در مدارس طوری بود که در خصوص پایدار نبودن این مساله هیچ توضیحی داده نمی‌شد. الان به نقطه ای رسیدیم که در زمستان سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۰ در تامین گاز نیروگاه‌ها دچار مشکل بودیم و گاز نیروگاه‌ها قطع شد و مصرف منازل ما به ۷۰۰ میلیون متر مکعب در روزهای زمستان می‌رسد.

کمانی با بیان اینکه حمل و نقل سوخت مایع به سادگی گاز نیست، افزود: اگر زمستان سخت داشته باشیم دچار مشکل می‌شویم و این وضعیت رو به بهبود نیست. وضعیت ناترازی در شرایط فعلی رو به بدتر شدن است. از سوی دیگر وضهیت خدادادی پتانسیل تجدید پذیر کشور ما بسیار عالی است و ایران یکی از بهترین کشور ها برای توسعه سوخت خورشیدی است. در خصوص پتانسیل بادی نیز ایران جزو سه الی چهار کشور اول دنیا است. از این رو باید به سمت توسعه انرژی‌های تجدید پذیر برویم.

معاون وزیر نیرو و مدیرعامل سازمان انرژی‌های تجدید پذیر و بهره وری انرژی برق (ساتبا) در راستای اهمیت فرهنگ سازی در خصوص انرژی‌های تجدید پذیر در مدارس نیز عنوان کرد: بهینه سازی به انرژی تجدید پذیر اولویت دارد. ظرفیت بهینه سازی در کشور ما خیلی زیاد است چراکه میزان مصرف انرژی ما حدودا ۲.۵ برابر متوسط جهانی در حوزه‌های مختلف است. ما با مدلهای سرمایه گذاری توسط بخش خصوصی می‌توانیم بدون هزینه کرد آموزش و پرورش، مصرف را پایین آوریم. در این راستا برای هنرستانی‌ها ممکن است نیاز به تجهیزاتی داشته باشیم و برخی آزمایشگاه‌ها باید تجهیز شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha