• سه‌شنبه / ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۳:۲۴
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1402031610018
  • خبرنگار : 71631

کشف غیرمنتظره کارگرها + عکس

کشف غیرمنتظره کارگرها + عکس

گروهی از کارگران جاده‌ساز یک مجسمه تاریخی کمیاب را در مکزیک کشف کردند.

به گزارش ایسنا به نقل از انشنت اوریجینز، کارگران جاده‌سازی که در ایالت «ایدالگو» واقع در مکزیک مشغول فعالیت بودند به جسم سختی برخورد کردند که به گفته باستان‌شناسان "یک مجسمه سنگی تاریخی کمیاب" منسوب به تمدن «هواستک» است.

پیش از آن‌که به جزئیات این مجسمه تاریخی بپردازیم، بهتر است به تاریخچه اجمالی مردم تمدن «هواستک» نگاهی داشته باشیم.

کشف غیرمنتظره کارگرها + عکس

تمدن «هواستک» (Huastec) با کشت ذرت، لوبیا و کدو، بین ۱۰۰۰ سال قبل از میلاد تا ۱۵۰۰ پس از میلاد در امتداد رودخانه پانوکو و ساحل خلیج مکزیک (مکزیک امروزی) شکوفا شد. مردم این تمدن که بیشتر برای تولید سفال‌ و پارچه‌های پر از نقش و نگار شناخته می‌شوند، یک ساختار اجتماعی پیچیده و مذهب چندخدایی را توسعه دادند.

معروف‌ترین اثر معماری مرتبط با تمدن «هواستک»، «هرم طاقچه‌ها» (Pyramid of the Niches) است که در شهر باستانی ال تاجین واقع در «وراکروس» ساخته شده است. در نمای این هرم فرورفتگی‌های متعددی ایجاد شده است که گمان می‌رود محل قرار دادن مجسمه‌های خدایان تمدن «هواستک» بوده است.  

کشف غیرمنتظره کارگرها + عکس
Pyramid of the Niches (هرم طاقچه‌ها)

«هواستک‌ها» در قرن پانزدهم میلادی مغلوب «آزتک‌ها» شدند و سرزمین آن‌ها در نهایت در فاصله سال‌های ۱۵۱۹ تا ۱۵۳۰ میلادی به دست اسپانیایی‌ها افتاد. با توجه به چنین تاریخچه پرفراز و نشیبی و با در نظر گرفتن این نکته که این تمدن تقریبا در گذر زمان گم شده است، کشف غیرمنتظره مجسمه‌ای که یکی از فرمانروایان «هواستک‌ها» را به تصویر بکشد، خبر مهمی برای مکزیک می‌تواند باشد.

کشف غیرمنتظره کارگرها + عکس

به گفته باستان‌شناسان این مجسمه یکی از فرمانروایان «هواستک» را درحالی به تصویر کشیده است که تاج گلی تشریفاتی را بر سر گذاشته است.

این مجسمه بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ کیلوگرم وزن دارد و ارتفاع آن به ۱.۵۴ متر می‌رسد. به گفته باستان‌شناسان این مجسمه شبیه دیگر مجسمه‌های حکمرانانی است که پیش‌تر در شهر «ال تاجین» ‌ کشف شده است. محققان معتقدند قدمت این مجسمه به فاصله ۱۱۰۰ میلادی تا ۱۲۰۰ میلادی بازمی‌گردد.

به گفته باستان‌شناسان به نظر می‌رسد این مجسمه از یک مکان عمومی حذف و برای سالم باقی ماندن دفن شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha