• دوشنبه / ۱۵ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۷:۳۰
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 1402031509393
  • منبع : صدا و سیما

۶۰ درصد پسماندهای تهران دورریز مواد غذایی است

۶۰ درصد پسماندهای تهران دورریز مواد غذایی است

معاون محیط‌ زیست انسانی اداره کل محیط‌ زیست استان تهران گفت: بیش از ۶۰ درصد پسماندی که در تهران تولید می‌شود مربوط به دورریز مواد غذایی و پسماندهای تر است.

به گزارش ایسنا زهره عبادتی در یک گفت و گوی رادیویی با بیان اینکه دورریز مواد غذایی در صدر پسماندهای پایتخت است، گفت: تولید پسماند یک امر اجتناب‌ناپذیر و حاصل فعالیت‌های روزانه خانگی، کشاورزی، صنعتی و پزشکی است.

وی با بیان اینکه عدم مدیریت پسماندها آثار سوء و تبعات بدی برای محیط زیست دارد، اظهارکرد: پسماندها و زباله‌های شهری و خانگی اگر غیراصولی در محیط رهاسازی شوند علاوه بر خطر آلودگی منابع آب سطحی می‌توانند منابع آب‌های زیرزمینی را هم آلوده کنند.

معاون محیط‌ زیست انسانی اداره کل محیط‌ زیست استان تهران تصریح کرد: متأسفانه روزانه حجم قابل‌ توجهی از پسماندهای شهری و خانگی در جوی‌ها و کانال‌های شهر تهران رهاسازی می‌شوند و منابع آب سطحی را آلوده می‌کنند و در نهایت هم در جنوب تهران این آب‌ها در اراضی کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

عبادتی در ادامه گفت: رهاسازی این نوع از پسماندها و عدم مدیریت آن‌ها موجب تکثیر جانوران و حشرات موذی می‌شود، کمااینکه ما در شهر تهران شاهد تعداد زیادی موش در جوی‌های تهران هستیم که همه اینها از آثار و تبعات آلودگی پسماندهاست.

معاون محیط‌ زیست انسانی اداره کل محیط‌زیست استان تهران افزود: گاهی پسماندها جمع‌آوری و به مراکز دفن منتقل می‌شوند اما در این مناطق هم اگر از روش درست و صحیح استفاده نشود، به‌طور قطع در مراکز دفن زباله‌ها نیز آسیب‌هایی به محیط‌ زیست وارد خواهد شد و شاهد آلودگی آب‌، خاک و هوا خواهیم بود.

وی با بیان اینکه سرانه زباله در کشور ما بسیار بالاست، گفت: سرانه تولید زباله در تهران بین ۷۶۰ تا ۷۹۰ گرم در روز است. این سرانه در ایران روزانه حدود ۷۰۰ گرم و در جهان حدود ۳۰۰ گرم است.

عبادتی با اشاره به اینکه میزان تولید پسماند در تهران بیش از دوبرابر استاندارد جهانی است اظهار کرد: این آمار نشان می‌دهد که جمع‌آوری و مدیریت پسماندها نیازمند روش‌ها و راهکارهای بسیار علمی و دقیقی است تا کمترین آسیب به محیط‌ زیست وارد شود.

معاون محیط‌ زیست انسانی اداره کل محیط‌ زیست استان تهران با بیان اینکه بیش از ۶۰ درصد پسماندی که در تهران تولید می‌شود مربوط به دورریز مواد غذایی و پسماندهای تر است، گفت: مدیریت پسماند تر بسیار مشکل است چون شیرابه هم تولید می‌کند.

وی بهترین راه برون‌رفت از این مشکل را کاهش تولید زباله و افزایش کیفیت کالاهای تولیدی دانست و تأکید کرد: کاهش تولید زباله با تغییر رفتار مصرف‌کنندگان یعنی پرهیز از اسراف و خرید بیش از حد و مدیریت مصرف اتفاق می‌افتد.

معاون محیط‌ زیست انسانی اداره کل محیط‌ زیست استان تهران توسعه آموزش به شهروندان و فرهنگ‌سازی را ضروری دانست و گفت: شهرداری‌ها ظرفیت بسیار خوبی برای آموزش دارند کمااینکه اقداماتی هم توسط شهرداری‌ها انجام می‌شود اما بررسی‌ها حاکی از این است که اقدامات کافی نیست.

عبادتی تفکیک زباله از مبدأ را نیز در کاهش حجم دفن زباله‌ها و کاهش اثرات زیست‌محیطی آن مؤثر دانست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha