سیّد احسان میرزاده در بازدید از پروژه کمربندی سبز قزوین اظهار کرد: باتوجه به مقطع عرضی طراحی شده در این پروژه و بر اساس مطالعات اسنادی صورت گرفته در خصوص فواید اجرای مسیر پیادهروی بدون کفش و بررسی تجربیات و نمونههای اجرا شده در سایر کشورها، «مسیر حس پا» در بخشهایی از مسیر پیاده این پروژه طراحی و احداث خواهد شد تا فضایی جذاب و متفاوت برای حرکت شهروندان فراهم شود.
وی با اشاره به اینکه در کنار مسیر پیادهروی بدون کفش، در نظر است فضاهای ورزشی و سلامتی دیگری نیز طراحی و اجرا شود، گفت: هدف از ایجاد این امکانات، فراهم کردن شرایط مناسب برای حضور خانوادهها، والدین و فرزندان در کنار یکدیگر در این مسیر در ادامه جاده سلامت است.
بنا بر اعلام روابط عمومی شهرداری قزوین، مدیر پروژه کمربندی سبز افزود: در نظر است تجهیزات ورزشی مناسب برای کودکان، با هدف انجام فعالیتهای جسمانی مستقل در فضایی ایمن و خلاقانه در مجاورت مسیر پیاده کمربندی سبز ایجاد شود.
مسیرهای پیادهروی بدون کفش نباید طولانی باشد
سید مسعود میرمعزی، دکترای تربیت بدنی و پژوهشگر حوزه سلامت جسمانی نیز در بازدید از مراحل اجرایی پروژه کمربندی سبز ضمن اشاره به سابقه اجرای مسیرهای پیادهروی بدون کفش و پارکهای پابرهنه بیان کرد: پیادهروی بدون کفش، میتواند تعادل بدن را بهبود بخشد، به تسکین درد کمک کند و منجر به بهبود عملکرد لگن، زانو و مرکز بدن شود.
وی افزود: بازسازی آسیب پا به دلیل پوشیدن کفش نامناسب، تغذیه دیسکهای بین مهرهای و جلوگیری از بروز مشکل در آنها پیشگیری از واریس و جلوگیری از درماتوفیت (قارچ پوستی) در پاها از دیگر مزیتهای پیادهروی بدون کفش محسوب میشود.
میرمعزی با بیان اینکه مسیرهای پیادهروی بدون کفش، در کشورهای اروپایی، به ویژه آلمان و اتریش اجرا شده و مورد استقبال شهروندان قرار گرفته است، گفت: پیادهروی در این مسیرها میتواند باعث بهبود فاکتورهای استقامتی در بدن مانند تحرک پذیری مفاصل و اندامها شود.
وی ادامه داد: در مسیر پیادهروی پابرهنه میتوان به صورت متناوب از مصالح طبیعی متفاوت مانند قلوه سنگ در ابعاد مختلف، چوب، شن و چمن استفاده کرد تا احساس فرد در ارتباط با طبیعت از طریق گیرندههای داخل پوست تغییر یابد.
این مدرس ورزشی با تأکید بر اینکه مسیرهای پیادهروی بدون کفش نباید طولانی باشد، زیرا میتواند موجب خستگی افراد حین حرکت شود، گفت: نیاز است اطلاعرسانی مناسب و علمی در خصوص مزیتهای استفاده از این مسیرها قبل از ورود به آنها صورت گیرد تا مردم آگاهانه از این مسیر بهره ببرند.
وی در ادامه مزیتهای پیادهروی بدون کفش گفت: این فعالیت جسمانی سبب بهبود گردش خون در بدن (افزایش سرعت جریان خون در رگها)، کاهش درد، التهاب و خستگی در پاها و حفظ تعادل بدن میشود.
انتهای پیام
نظرات