نوراله عباسی صبح جمعه ۱۲ خرداد ماه ۱۴۰۲ در گفتوگو با ایسنا به تشریح چگونگی روند اجرای پروژه علاجبخشی و احیای خلیج گرگان، جزیره آشوراده و تالاب میانکاله پرداخت و اظهار کرد: روند اجرای این پروژه پیشرفت بسیار خوبی دارد و پس از اتمام فاز اول، برنامههای اجرای فازهای بعدی در سفر دوم رئیس جمهور به استان گلستان مطرح میشود.
وی با بیان اینکه با پیگیریهای انجام شده عملیات لایروبی احیای بندر تاریخی ترکمن پس از ۲۷ سال به عنوان بخشی از پروژه فاز اول در دستور کار قرار گرفت و هم اکنون با پیشرفت ۸۰ درصدی در حال انجام است، ادامه داد: ظرف ۲ ماه اخیر با استقرار پیمانکار، لایروبی حوضچه برای برقراری راه دسترسی خلیج گرگان به اسکلهها آغاز شد.
رئیس بنادر و دریانوردی استان گلستان با تأکید بر اینکه این بندر پس از احیا به شکل چندمنظوره و رویکردهای ریل پایه و گردشگری دریایی مورد استفاده قرار میگیرد، افزود: به همین منظور ارتباط ریلی با اسکلههای بندر که در گذشته وجود داشته بازسازی و بخش تجاری از طریق ریل راه آهن موجود در محوطه بندر و انبار ۳ هزار و ۲۰۰ متری راهاندازی میشود.
وی میزان حجم لایروبی کانال و حوضچه بندر را ۱۲۶ هزار مترمکعب برشمرد و خاطرنشان کرد: تا به امروز حدود ۱۰۵ هزار مترمکعب انجام شده و پیشبینی میشود در صورت مساعد بودن شرایط جوی عملیات تا ۲۵ خرداد سال جاری به اتمام برسد.
عباسی راهاندازی بخش مسافری و گردشگری دریایی را از مهمترین اهداف پروژه مذکور عنوان کرد و گفت: پیش از احیای این بندر سالانه حدود ۲۰۰ هزار مسافر از طریق تنها اسکله تفریحی موجود به جزیره آشوراده و سایر مناطق خلیج گرگان جابجا میشد که قطعاً با احیای بندر تاریخی و احداث اسکله جدید به طول ۲۵ متر، عرض ۳ متر و ارتفاع یک و نیم متر، بخش گردشگری و مسافری با ظرفیت بسیار بالا فعالیت خواهد کرد.
وی با اشاره به بازدید اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی از بنادر گز و ترکمن در روز پنجشنبه ۱۱ خردادماه ۱۴۰۲، تصریح کرد: با توجه به اینکه راه آهن موجود در محوطه بندر به راه آهن سراسری متصل است با مدنظر قرار دادن این مسائل اقدامات انجام شده برای احیای این بندر به اعضای کمیسیون تشریح شد و امیدواریم با تخصیص اعتبارات کافی بتوانیم این بندر را احیا کرده و زمینه اشتغال و توسعه صنعت گردشگری منطقه را فراهم کنیم.
گفتنی است، پروژه علاجبخشی و لایروبی کانالهای خلیج گرگان و جزیره میانکاله طبق برنامه توسط سازمان بنادر و دریانوردی در حال اجرا بوده که شرکت پویا طرح پارس به عنوان مشاور و قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا مؤسسه مکین به عنوان پیمانکار پروژه هستند.
انتهای پیام
نظرات