مجید گلشنی پیش از ظهر امروز (۱۰ خردادماه) در جشنواره نوآوری و کارآفرینی زنجیره ارزش فرش دستباف و پنجمین جشنواره تجلیل از فعالان حوزه فرش دستباف استان زنجان که در جهاددانشگاهی استان زنجان برگزار شد، با اشاره به اینکه سالانه بیش از ۱۵۰ هزار مترمربع فرش دستباف در استان تولید میشود، اظهار کرد: ۷۶ کارگاه متمرکز فرشبافی و ۱۴۶ کارگاه غیرمتمرکز با مدیریت متمرکز در استان دایر است.
وی با اشاره به ۱۹ هزار کارگاه قالیبافی خانگی در استان، ادامه داد: بیمه قالیبافان در استان زنجان کمتر از ۵ هزار نفر است و این در حالی است که تعداد فعالان در این صنعت بسیار بیشتر از این تعداد است و باید زمینهای برای بیمه افراد باقیمانده فراهم شود.
گلشنی با اشاره به ۱۰۰۰ میلیارد ریال درآمد از فرشبافی، اضافه کرد: قالیبافان استان با این همه ارزآفرینی متاسفانه در مضیقه هستند؛ باید به این نقطه برسیم که حوزه فرش در اکثر حوزهها تاثیرگذار است و باید به آن توجه ویژه کرد.
این مسئول با بیان اینکه فرش در حوزه هنر ، صنعت، میراث فرهنگی و ... اثربخش است؛ ابراز کرد: هنر فرشبافی در تاریخ ایران ریشه داشته و حتی در نقش جمعیتی تاثیر دارد.
وی در ادامه با اشاره به منزلت و جایگاه فرش با تاکید بر اینکه این صنعت ثروتآفرین است، گفت: دشمن با نقطهزنی و فهم این مسائل فرش را تحریم کرد. امروز، روز شعار نیست و بایستی برنامه کوتاهمدت و پروژهای برای فرش داشته باشیم.
مدیرکل صمت استان زنجان با اشاره به ۱۳ پارامتر تاثیرگذار در فروش فرش، تصریح کرد: مرغوبیت کیفیت خامه، قیمت مناسب، تبلیغات، نقش و اصالت و ... بخشی از این پارامترها هستند.
گلشنی با بیان اینکه در نقدیندگی و شناخت بازار به دنبال حل مشکلات هستیم، خاطرتشان کرد: خامه بیکیفیت باعث افول این صنعت است. با استفاده از طرح خاص، ابرازهای نوین و سرمایهگذاری میتوان بخشی از مشکلات فروش این حوزه را برطرف کنیم.
انتهای پیام
نظرات