• چهارشنبه / ۱۰ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۲:۵۱
  • دسته‌بندی: جهاد دانشگاهی
  • کد خبر: 1402031006965
  • خبرنگار : 30165

عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی:

در مناظرات باید بیشتر به سمت گفت‌وگوی صحیح و سازنده حرکت کنیم

در مناظرات باید بیشتر به سمت گفت‌وگوی صحیح و سازنده حرکت کنیم

عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مقام‌معظم رهبری تاکید فراوانی در باب آزادی بیان دارند، گفت: البته در این مناظرات باید به سمتی برویم که بیشتر به سمت گفت‌وگوی صحیح و سازنده حرکت کنیم و با نگاه دیالکتیک به سمت مناظرات برویم.

به گزارش ایسنا، دکتر احمد نادری، عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در آیین اختتامیه یازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران که امروز چهارشنبه ۱۰ خردادماه در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد، با اشاره به سابقه حضور خود در جهاد دانشگاهی واحد دانشگاه تهران و تشکر از برگزارکنندگان این دوره از مسابقات ملی مناظرات دانشجویان ایران، گفت: از مناظرات می‌توان دو برداشت داشت؛ برداشت اول برداشت حق و باطلی در همه امور است که به صورت فراوان در جامعه دیده می‌شود و هر طرف به دنبال آن است که حق بودن خود را به اثبات برساند. در این نوع برداشت، نگاه صفر و صدی وجود دارد و همه به دنبال اثبات حقانیت خود هستند. در این نوع مناظره، گیرنده طرف یکی از مناظره‌کنندگان را می‌گیرد و حق را به یکی‌ از طرفین می‌دهد.

وی ادامه داد: اما نگاه دومی نیز در این زمینه وجود دارد که طبق آن، بحث اصلی گفت‌وگو است که نه برای اثبات بطلان دیگری، بلکه به دنبال این است که بخشی از حقیقت نزد ماست.

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اگر بخواهیم این دو شکل را در اشکال نوشتاری خود مطرح کنیم، شکل اولی که بحث حق و باطلی است، به صورت نوشتاری به شکل «گفت و گو» مطرح شده و شکل دوم به صورت نوشتاری «گفت‌وگو» مطرح می‌شود. حضرت امیر (ع) می‌فرمایند که با یکدیگر تضارب آرا کرده و آرا را در مناقشه با هم قرار دهید تا حرف درست از دل این آرا درآید.

وی به اشاره به اینکه مقام معظم رهبری سال ۱۳۸۱ بحث مناظرات را بیان کردند و به همین موضوع اشاره داشتند، گفت: در نگاه دوم، نیازی نیست که مخاطب با یک نفر از ابتدا تا انتها همزادپنداری و با نفر دوم مخالفت کند، بلکه در میان سخنان‌ ایشان گشته و نکات درست را احصا می‌کند.

دکتر نادری تاکید کرد: امروز در فضاهای دانشگاهی باید رویکرد دوم یا همان رویکرد دیالکتیکی را مدنظر قرار داده و از رویکرد اول فاصله بگیریم که همان مراد مقام معظم رهبری در باب مناظرات دانشجویی است.

نادری با بیان اینکه مقام‌معظم رهبری تاکید فراوانی در باب آزادی بیان دارند، گفت: البته در این مناظرات باید به سمتی برویم که بیشتر به سمت گفت‌وگوی صحیح و سازنده حرکت کنیم و با نگاه دیالکتیک به سمت مناظرات برویم.

وی خاطر نشان کرد: امروز نیازمند نهادینه شدن‌سنت گفت‌وگو در جامعه هستیم و دانشجویان باید این حرکت را به خوبی پیش ببرند.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha