به گزارش ایسنا، مهدی سلیمی با بیان اینکه این آزمایشگاه، دارای چهار بخش هیدرو متالورژی، آنالیز تولید نمونه و خدمات آزمایشگاهی و اخذ پروژههای برون دانشگاهی برای عارضهیابی و رفع عارضههای صنایع است، اظهار کرد: این مجموعه پیشتر در قالب آزمایشگاه متالوژی و مطالعات میکروسکوپی فعال بود، اما با هدف اجماع توانمندیها و ارائه یکپاچه خدمات، آزمایشگاهها از سال ۹۷ در یک مجموعه متمرکز شدند و تحت عنوان مرکز تحقیقات متالورژی فعالیت را ادامه دادند. در حال حاضر ۳ نفر به صورت مستقیم در این آزمایشگاه مشغول به کار هستند.
وی با بیان اینکه طیف متنوعی از خدمات و آزمونها و آنالیزها در این مجموعه انجام میشود، به معرفی مهمترین دستگاهها و خدمات مرکز تحقیقات متالورژی پرداخت و افزود: دستگاه پراش پرتوی ایکس با هدف تهیه طیف و الگوی پراش، تعیین فاز و ساختار کریستالی، تعیین اندازه ذرات نانومتری در شرایط خاص با استفاده از روش شرر، اندازهگیری حوزههای کریستالی، دستگاه کوانتومتر با توانایی در طیفسنجی نشری قابل کاربرد در آنالیز فلزات، انجام کوانتومتری نمونههای پایه آهن (فولاد و چدن) و نمونههای غیر آهنی و دستگاه تعیین اندازه پودر لیزری برای تعیین اندازه پودر در محدوده ۲۰۰ میکرون تا ۲ میلیمتر و در محدوده حدود ۲۰ نانومتر، تنها بخشی از تجهیزات این مجموعه به شمار میروند.
سلیمی با اشاره به تجهیزات متالوگرافی، اظهار کرد: این تجهیزات نیز در تعیین نوع و درصد فازها، تعیین اندازه دانه، تعیین ضخامت پوشش و عمق لایه سخت شده، متالوگرافی جوش کاربرد دارد.
مدیر مرکز تحقیقات متالورژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان با اشاره به بهرهمندی مرکز تحقیقات متالورژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان از انواع کورهها و آسیابها، خاطرنشان کرد: همچنین دستگاه پتانسیواستات با توانایی بررسی رفتار خوردگی فلزات و آلیاژها، دستگاه سختیسنج و میکروسختیسنج، تجهیزات آزمایشهای هیدرومتالورژی برای انجام آزمایشهای استخراج فلزات به روش تر، انجام آزمایشهای الکترولیز و تولید و تصفیه الکتریکی فلزات و انجام انواع تستها برای کنترل کیفیت ماسه ریختهگری از دیگر تجهیزات و توانمندیهای آزمایشگاهی این مجموعه هستند.
مدیر مرکز تحقیقات متالورژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان با اشاره به همکاری در زمینه پروژههای دانشجویی و پژوهشی، افزود: همچنین همکاری با مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری در زمینه تکمیل و تدوین دانش فنی با هدف تحقق پژوهشهای کاربردی و فناورانه از توانمندیهای این مرکز به شمار میروند.
به نقل از معاونت علمی ریاستجمهوری، سلیمی از امکان ارائه خدمات به کلیه متخصصین دانشگاهی داخلی و خارجی خبر داد و افزود: حیطههای پژوهشی و ارائه خدمات شامل بخشهای آنالیز مواد، کانیشناسی و معادن، متالوگرافی و عملیات حرارتی، محیط زیست و بازیافت، مشاوره و سرمایهگذاری و آموزش است.
وی در خصوص معرفی پروژههای خاص، گفت: پروژه متالایزینگ سرامیک الومینا با هدف ایجاد قابلیت جوش در سرامیک، تولید ورق استنلس استیل ۴۲۰ مارتنزیتی داخلی از جمله پروژهها و خدمات خاص این مرکز به شمار میروند.
انتهای پیام
نظرات