• چهارشنبه / ۳ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۳:۱۶
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1402030302080
  • خبرنگار : 50214

حال امیر چخماق خوب است

حال امیر چخماق خوب است

ایسنا/یزد مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد به مردم این شهر میراث جهانی اطمینان داد که وضعیت مجموعه تاریخی امیرچخماق از نظر فنی تحت کنترل کارشناسان میراث است.

«احمد آخوندی» در گفت‌وگو با ایسنا راجع به نگرانی شهروندان یزد میراث جهانی درخصوص ترک‌های ایجاد شده در پشت بنای اصلی مجموعه تاریخی امیرچخماق که از نمادهای معروف این شهر است، اظهار کرد: این مجموعه تاریخی از زمان ایجاد روی یک‌ سازه رسی بنا شده و مطالعات سال‌های گذشته حکایت از حرکت‌هایی در این سازه تاریخی دارد.

وی افزود: بعد از حادثه سیل سال گذشته، تیمی از مشاوران علمی در استان مستقر شده و ضمن بررسی رطوبت خاک زیر پایه‌ها، با نصب شاخص‌هایی میزان تحرک سازه را در بخشهای مختلف مورد رصد و پایش قرار دادند.

حال امیر چخماق خوب است

به گفته این مسئول، خوشبختانه براساس ارزیابی‌های صورت گرفته، رطوبت قابل ملاحظه‌ای در زیر پایه‌های بنا وجود نداشته ولی براساس شاخص‌های اندازه گیری شده، بخش‌هایی از سازه در ماه‌های ابتدایی بعد از وقع سیل حرکتهایی داشته ولی در هفت تا هشت ماه گذشته ثابت مانده است.

وی افزود: مطالعات در این زمینه همچنان در حال انجام است و این دغدغه به مسئولان استان نیز گوشزد شده و باید مطالعات کاملتری در این خصوص انجام شود.

وی با بیان این که اخیراً اعتباراتی جهت فتوگرامتری این بنا تخصیص یافته است، ابراز امیدواری کرد؛ نتایج حاصل از این مطالعه و مقایسه آن را فتوگرامتری قبلی بنا، به طور دقیق حرکت مناره‌ها و سازه مشخص شود.

حال امیر چخماق خوب است

آخوندی در پایان متذکر شد: خوشبختانه در حال حاضر دغدغه‌ای در مورد این بنای تاریخی وجود ندارد و به لحاظ فنی وضعیت آن تحت کنترل است.

مجموعه تاریخی امیرچخماق شامل تکیه، بازار، مسجد و دو آب انبار، یکی از شاخص‌ترین مجموعه‌های تاریخی و گردشگری در شهر یزد محسوب می‌شود. این بنا در دوره تیموریان به همت امیر جلال الدین چخماق شامی حاکم یزد ساخته شده است.

امیر جلال‌الدین چقماق، از سرداران و امرای شاهرخ تیموری در سده هشت خورشیدی در زمانی که حاکم یزد بود، مجموعه‌ای متشکل از تکیه، میدان، حمام عمومی، کاروان‌سراها، خانقاه، قنات‌خانه و چاه آب سرد را ساخت تا یزد را رونق بخشد و در این کار فاطمه خاتون همسرش معروف به ستی فاطمه که مقبره‌اش در ضلع شمالی این مجموعه است، او را یاری کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha