به گزارش ایسنا، رئیس فدراسیون شطرنج در نشست خبری مسابقات شطرنج زون غرب آسیا در جمع خبرنگاران اظهار کرد: اولین بار است که در این دو سال توانستیم میزبانی مسابقات غرب آسیا را بگیریم. یکی از فدراسیونهایی هستیم که در برخی موارد چالشبرانگیز هستیم و خبرهایی بیرون میرود که چالشبرانگیز است. ما خواستیم در فدراسیون اتاقی را برای خبر در نظر بگیریم و البته که کافه شطرنج را ایجاد کردیم تا بتوانیم شطرنج را توسعه بدهیم.
مهرداد اردشی، رییس کمیته فنی، در این نشست درباره مسابقات زون غرب آسیا اظهار کرد: از امروز مسابقات شروع میشود. نفر اول مسابقات جواز حضور ورلدکاپ را به دست میآورد. هر فردی که وارد این مسابقات شود همان ابتدا چهار هزار دلار میگیرد. روز گذشته مبینا علینسب سهمیه مستقیم را به دست آورده است. ۴۳ شطرنجباز در بخش مردان و ۲۲ زن در این مسابقات حضور دارند. کسب اولین عنوان خیلی مهم است و در این منطقه عموما ایران حرف اول را زده است و همیشه قهرمانان از ایران بودهاند.
او ادامه داد: ما مشکلات زیادی برای اعزامها داریم و خواهشم از مسئولان وزارت ورزش این است که این مشکلات را تسهیل کنند. میدانیم که همه فدراسیونها این شکلی هستند و با حمایت مردمی است که میتوانیم اعزام کنیم. ما در گرجستان دو مدال جهانی گرفتیم با امکانات محدود و مشکلات بسیار مدال میگیریم. تقاضا دارم از وزارت که شرایط را برای ما تسهیل کنند. نباید اعزام ورزشکاران به روزهای آخر موکول شود. گاهی به خاطر شرایط مالی برخی اعزامها را لغو یا تعداد نفرات را کم میکنیم.
تامینی درباره انتخاب مربی خارجی تیم ملی شطرنج گفت: این یکی از دغدغههای من است. برای بازیهای آسیایی (که لغو شد) یک مربی از ارمنستان آوردیم اما ابتدا زیاد از او استقبال نشد. بعد زیاد از او استقبال شد و ملیپوشان خواستند که چند روز دیگر هم او را نگه داریم. آن زمان از وزارت خواستیم پول این مربی خارجی را بدهند. حالا شطرنجبازان ما را هر مربی نمیتواند پوشش دهد. سوپراستادبزرگ پرهام مقصودلو و پویا ایدنی نیاز به مربی خاص دارند. با توافقنامهای که داشتیم قرار شد مربی خارجی را با نظر خود ملیپوشان داشته باشیم. کرامنیک جزو مربیان مطرح است و بازیکنان با او راحت هستند. توافقنامه هم بین وزارت و کمیته را داشتیم اما همزمان یک اسپانسر هم پیدا شد که هزینه یک میلیاردی این مربی را پرداخت کند. باید با یکی از توافقنامهها مربی را بیاوریم. باید ببینیم چه زمانی ملیپوشان ما شرایط را دارند.
او گفت: ما یک بدهی هم به فیده داریم و قرار شد به سبب طلبی که به خاطر رفتن یکی از بازیکنان ما در روسیه وجود دارد یک اردو هم در نظر بگیریم. حالا همه این شرایط هست و باید ببینیم چه میشود.
اردشی در ادامه درباره حضور کرامنیک در ایران به عنوان مربی تیم ملی گفت: همه مسئولان فدراسیون تلاش خود را میکنند و امیدواریم تابستان از حضور او استفاده کنیم اما نمیتوانیم حضور او را ۱۰۰ درصدی بدانیم. چون یک بخش هم خود او است. در مذاکرات، کرامنیک اول قبول کرده است و باید دید میآید یا خیر. اگر قبول کند و بیاید و سرمربیگری تیم ملی را قبول کند، حضور یک قهرمان جهان علاوه بر بحث فنی ابعاد تبلیغاتی بزرگی دارد. از بار فنی او مربیان ایرانی هم استفاده خواهند کرد.
به گزارش ایسنا، در ادامه نشست، تامینی رییس فدراسیون شطرنج درباره پاداش دلاری مسابقات غرب آسیا گفت: برای این مسابقه پنج هزار دلار در نظر گرفتیم که در دو جدول زنان و مردان اهدا میشود. هیچ زمانی برای لیگ هیچ پولی از فدراسیون پرداخت نمیشد اما امسال ریالی و پولی دادیم. برخی پاداشها به وزارتخانه برمیگردد که گلایهمندیم. جوایز مردان به دلیل تعداد شرکتکننده بیشتر، مبلغش هم بیشتر است.
او در خصوص حواشی موجود در دو سال حضورش در فدراسیون گفت: روزی که من آمدم تجربه چند فدراسیون را داشتم. همیشه عضو فراکسیون مجلس بودم. در شطرنج شرایط خاصی حاکم بود چون چند ماه با سرپرست اداره میشد. از وقتی که آمدهایم خواستیم خود شطرنجیها نظر بدهند و خیلی دخالت نکنیم. کسی را از از بیرون نیاوردیم. چالشها را که همه فدراسیونها دارند. یکی از بحثهای مد نظرم همدلی بود که همه را دور هم جمع کنیم و کمک کنند. شرایط سختی را تحمل کردیم و عملا راضی نیستم. شاید برخی خودشان هم نتوانستند آن طور که باید باشند. شاید این حواشی پسلرزههاست. باید از ابتدا مشکلات برطرف میشد. ما راضی هستیم و شطرنجیهای ما دیگر درگیر هتل و این مسائل نیستند. ما برای اولین بار دیماه پاداش و عیدی دادیم. همه بدهیهایی که از قبل بوده را سعی کردیم روی ریل بیندازیم. بدهیهایی به ما به دلیل اخراج برخیها تحمیل شده بود که توانستیم در این سال مطالبات پرسنل را بدهیم. آن آرامش به فدراسیون برگشته و هر کسی بیاید اتفاقات روی ریل است.
به گزارش ایسنا، مسابقات شطرنج زون غرب آسیا از یکم تا دهم خرداد به میزبانی فدراسیون شطرنج برگزار میشود. تامینی در ادامه درباره حواشی داخل فدراسیون گفت: میخواهیم فضا را به سمتی ببریم که ببینیم چه به سود شطرنجبازان و نظام است. اکنون باید ببینیم چطوری کار را پیش ببریم که اتفاقات خوبی بیفتد. حدود یک سال خانم پریدر در شورای سیاستگذاری بود که حوزههای شطرنجی را مدیریت میکردند. اما کمکم دیدیم چالشهایی ایجاد میشود و من دیدم با روحیه من سازگار نیست و خواستم بروم. هشت ماه قبل چالش به سمتی رفت که در مورد خزانهدار بود. در برخی اعزامها و پرداختها مشکلات و حواشی ایجاد شد. سیستمهای نظارتی داریم که بازرس باید آنها را بررسی کند. من آن موضوع را نامه زدم و مکاتبات را به سیستمهای بازرسی ارسال کردم. وزارتخانه یکی دو بار ما را خواست و توضیحاتی داده شد. ما گلهمند هستیم که اگر من یا خزانهدار تخلف کردهایم، باید برخورد شود اگر که نه، به عقیده من تشویش اذهان عمومی شده و باید برخورد شود. من گفتم باید بررسی شود اما رسانهایکردن بحثها درست نیست. در این چند روز خانم پریدر به فدراسیون نیامده و دیروز ۱۰ دقیقه آمده و گفته من آن حرفها را نزدهام. به سیستمهای نظارتی گفتم که باید از او بخواهند که حرفهایی که میزند درست است یا نه. یا باید او را برمیداشتم که نظرم این است که خسارت زیادی به شطرنج وارد میشود. مگر چند خانم پریدر داریم.
او گفت: من گفتم باید خانم پریدر را محدود کنیم. او اظهار پشیمانی کرد و از واژه "غلط کردم" استفاده کرد. در نهایت این داستان اخیر در کرمان اتفاق افتاد. خود خانم پریدر میخواست عضو هیاترییسه باشد. واقعا نمیدانم چه اتفاقی بین آنها افتاده است. پریدر اول استوری کرد بعد مطالبش را در گروه گذاشت. پریدر خواست که من آقای رشیدی را بردارم. من از او خواستم که به من نامه بزند و اینها را بنویسد اما او زیر بار نمیرفت. او ما را متهم کرد که شاید ما هم از این داستان خبر داشتیم. من همه مسائل را نامه زدم و خواستم بررسی شود. بعد رسانهای شد و حالا بار حقوقی دارد. من حالا باید با او برخورد کنم. البته عقیده من این نیست که پریدر با توجه به اینکه استادبزرگ است نمیخواستیم این اتفاق بیفتد اما با این برخوردها شرایطی ایجاد کرده که ما باید این کار را میکردیم. خودم به این نتیجه رسیدم و با توجه به اتفاقاتی که افتاده میخواهم شکایت کنم. پریدر هم باید از خودش دفاع کند. اگر مستندات نداشت محکوم میشود. بحث من چیز دیگری است. وقتی یک فرد هنوز به نتیجه نرسیده نباید چیزی را مطرح کند.
تامینی گفت: ما مدعی نیستیم که شقالقمر کردیم اما شرایط نسبت به قبل نسبی است. ما تلاش و مقاومت کردیم. وقتی که یک نفر میگوید در شرایط روحی خوبی مصاحبه نکرده، برای ما قابل قبول نیست. اکنون میخواهم با او برخورد شود.
او در پاسخ به این سوال که آیا همکاری پریدر با فدراسیون ادامه دارد یا خیر گفت: من یکسری اختیارات دارم که میتوانستم افراد را انتخاب کنم. همان زمان هم نظر داشتم که باید تکلیف مشخص شود. نمیخواهم شطرنج از وجودش محروم شود چون میتواند کمک کند اما نوع نگاه او قابل تحمل نیست. بستگی دارد ببینیم نظر هیاتها چیست. من شکایت دارم اما کار خانم پریدر همچنان ادامه دارد. امروز هم واسطه شده بودند ولی منتظر نظر سیستمهای نظارتی هستیم.
رییس فدراسیون شطرنج در ادامه در خصوص بدهی فدراسیون از مسابقات یکی - دو سال قبل گفت: الان چند ماهی است که از مالیات خبر ندارم اما آخرین بار ۱۷ میلیارد بود. علیه ما شکایت شد که آنها را متهم کرده بودیم. آنجا پرونده ما مختومه شده است. حال باید ببینند چی آمده و کجا رفته و اکنون باید بررسی شود.
تامینی در خصوص حضورش در مجلس و همچنین استفاده از همشهریانش در فدراسیون گفت: میخواستم بروم ولی به خاطر این جریانات نمیروم و میخواهم به شطرنج کمک کنم. گیلان مهد شطرنج ایران است. اصلا این نیست که عمدا این چیدمان را در هیات رییسه داشته باشیم. من چرا باید با نایب رییسم برخورد قضایی کنم. من به او باور دارم و در حوزه زنان نخبه است اما درگیری های الکی داشته است. درگیریهای فیزیکی داشته است. اما با این شرایط فعلی باید تکلیف این قضایا مشخص شود.
وی در خصوص بحث مهاجرتها و اپیدمی این موضوع در شطرنج گفت: من اعتقاد داشتم که نباید این اتفاق بیفتد. بیشترین نگرانی را داشتیم و در همان مسابقات که سارا خادم الشریعه کشف حجاب کرد، ۵ بازیکن ما مقابل اسرائیل بازی نکردند. باید سعی کنیم این فکر را از بازیکنان دور کنیم. پویا ایدنی درست میگوید ارتباطاتشان کمتر است اما تا جایی که بتوانیم نمیگذاریم بروند. سارا هم استثنا است و تضمین میخواست که برگردد ولی در نهایت این تصمیم را گرفت. ما تلاشمان این است که این اتفاق نیفتد.
انتهای پیام
نظرات