• شنبه / ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۱:۴۵
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1402023018992
  • خبرنگار : 50573

یک جامعه شناس تاکید کرد:

لزوم بهره‌گیری از تجربه‌های موفق سایر کشورها در زمینه افزایش جمعیت

لزوم بهره‌گیری از تجربه‌های موفق سایر کشورها در زمینه افزایش جمعیت

ایسنا/آذربایجان شرقی جامعه شناس و مدرس دانشگاه‌های آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه ما باید از سیاست‌های موفق سایر کشورهای جهان در زمینه افزایش جمعیت بهره ببریم، گفت: سیاست تشویقی، یکی از بهترین روش‌ها در موضوع افزایش جمعیت است که در حوزه رفاهی می‌توان به زمینه سازی برای تشکیل خانواده، کاهش هزینه‌های بهداشتی و درمانی و توجه ویژه به نقش زنان در جامعه اشاره کرد.

دکتر محمد افروزی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه یکی از مشکلات ملی کشور، بحران جمعیت بوده که آذربایجان شرقی نیز از این امر مستثنی نیست، گفت: یکی از مهم‌ترین مشکلات و دغدغه‌هایی که آینده را به مخاطره می اندازد موضوع حیاتی پیری جمعیت بوده و آذربایجان شرقی در سال‌های گذشته با اعلام دبیر ستاد ملی جمعیت، از رتبه های ششم و پنجم به رتبه سوم کشوری از لحاظ سالمندی صعود کرده است.

وی با بیان اینکه ۱۲ درصد جمعیت استان رو به سالمندی است، افزود: این بحران، علل و عوامل مختلفی دارد که از جمله آنها می‌توان به کاهش ازدواج، افزایش طلاق و قرار گرفتن در پایین‌ترین میانگین شاخص‌های فرزندآوری در کشور اشاره کرد که بسیار نگران کننده است.

وی اظهار کرد: در موضوع هرم جمعیتی با بررسی آمارهای جدید شبکه بهداشت و ثبت احوال، شاهد پیشروی به سوی پیری هستیم که در آینده نه چندان دور، مشکل پیری جمعیت مضاعف خواهد شد و آسیب‌های بیشتر اجتماعی و ناهنجاری‌های فرهنگی و اقتصادی را به همراه خواهد داشت.

افروزی افزود: نه تنها کشور ما بلکه بیشتر کشورهای جهان با بحران جمعیت رو به رو هستند که برخی از کشورها با ایجاد برنامه های مختلف و سیاست های تشویقی توانسته اند در این موضوع موفق شوند که می توان به کشورهای ژاپن، روسیه، فرانسه، سوئد و آلمان اشاره کرد.

وی تاکید کرد: در حوزه علوم جمعیتی، نقش زنان در افزایش زاد و ولد بسیار تاثیرگذار است و مسئولان دولت، در حوزه افزایش جمعیت باید به حل مشکلات بانوان توجه ویژه ای داشته باشند.

وی با بیان اینکه با نگاه کارشناسانه و علمی به جایگاه زنان و ارتقای زیستی جامعه به خصوص ارتقای خدمات پزشکی و درمانی در تمامی جوامع شهری، روستایی و عشایری، می توان این مشکل را حل کرد، گفت: در بحث زاد و ولد، با به حداقل رساندن هزینه‌های  بالای زاد و ولد می‌توان به عنوان اهرم تشویق و افزایش باروری، به سن جوانی دست یافت.

افروزی ادامه داد: مسئولان استانی می‌توانند با ارائه طرح‌های استانی و بومی با توجه به منطقه و عرف جامعه استان، ایجاد اشتغال، زمینه سازی برای ازدواج آسان و ارائه راهکارهای تشویقی، در زمینه جوانی جمعیت راهگشا باشند.  

این مدرس دانشگاه افزود: یکی دیگر از سیاست های افزایش جمعیت، افزایش رغبت خانواده ها به موضوع ازدواج است که متاسفانه سن ازدواج در استان آذربایجان شرقی بین ۳۰تا۴۰ سال است که با برنامه ریزی‌های مسئولان استانی اگر سن ازدواج به سنین پایین‌تر کاهش یابد و با تدبیرات مسئولان،اگر بحث های فرزند آوری و نگاه ویژه به جوانان اتفاق بیفتد، شاهد جامعه ای رو به پویایی و بالندگی خواهیم بود.

وی در پایان افزود: مسئولان استانی باید با اجرایی کردن رهنمود های مقام معظم رهبری که در قالب سیاست های ابلاغی کلی نظام جمهوری اسلامی ایران در دهه ۹۰ ابلاغ شده است و تشکیل دادن ستاد ملی جمعیت در شهرستان ها و حتی بخش های کوچک، جلوی سالمندی جمعیت در استان را بگیرند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha