• پنجشنبه / ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۹:۱۸
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1402022818231
  • خبرنگار : 71021

برترین‌های موزه‌های ایران معرفی شدند

برترین‌های موزه‌های ایران معرفی شدند

وزارت میراث فرهنگی، ‌ گردشگری و صنایع دستی همزمان با روز جهانی موزه، ‌برترین موزه‌های ایران را معرفی کرد. همچنین معاون میراث فرهنگی زمان برپایی نمایشگاه مشترک موزه‌ای ایران، ‌عربستان و چین را اعلام کرد.

به گزارش ایسنا، عزت‌الله ضرغامی ـ وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ـ‌ در مراسم گرامی‌داشت روز جهانی موزه‌ها و هفته میراث فرهنگی، ‌ درحالی که در شهر سنندج حضور داشت در پیامی ویدئویی به این مراسم گفت:‌ از نظر من موزه یک رسانه بزرگ و صادق است که اگر پیام را به درستی منتقل کند به بخشی از ثروت‌ ملی تبدیل می‌شود.

او ادامه داد: بعضی‌ها فکر می‌کنند وقتی یک شیء را به موزه بسپاریم عمرش تمام شده است، اما خیلی وقت‌ها شروع یک حرکت از قرار گرفتن در موزه آغاز می‌شود؛ چراکه موزه یک رسانه صادق است.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: در موزه نمی‌توانیم خلاف واقع بگوییم، اگر واقعیت‌های تاریخ را به درستی بگوییم خیلی از  آدرس‌های اشتباه رنگ می‌بازد.

اعلام زمان نمایشگاه موزه‌ای ایران، ‌ عربستان و چین

علی دارابی ـ‌ قائم‌مقام ضرغامی و معاون میراث فرهنگی ـ‌ نیز در این مراسم با اشاره به شعاری که برای روز جهانی موزه انتخاب شده است؛ «پایداری و حال خوب» گفت: به همین دلیل با محوریت پیام «میراث فرهنگی؛ هویت ملی، نشاط اجتماعی»، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درصدد است از ظرفیت‌های میراث‌فرهنگی به‌ویژه موزه‌ها و اماکن فرهنگی تاریخی، برای رشد و بهبود شرایط اجتماعی بهره‌گیری و به سهم خود موزه‌ها را تبدیل به پایگاهی اجتماعی برای همگرایی، حفظ هویت ملی و ایجاد وفاق اجتماعی کند.

او ادامه داد: امروزه موزه‌ها افزون بر آن‌که ویترین و گنجینه‌های تمدن، فرهنگ و داشته‌های یک ملت و تاریخ هستند، نقش بزرگی در توسعه روابط و مناسبات، گسترش صلح و دوستی، و اتحاد فرهنگی میان ملت‌ها دارند که از آن به دیپلماسی عمومی یاد می‌شود که مصداق بارز آن نمایشگاه‌های موزه‌ای است که نمایشگاه ایران، چین و عربستان سعودی در پاییز امسال در پکن با شعار «فرهنگ و تمدن ایران و تاثیر آن بر خاورمیانه» برگزار خواهد شد.

قائممقام وزیر میراث‌ فرهنگی، ‌ گردشگری و صنایع دستی سپس به اقداماتی که در دولت سیزدهم در حوزه موزه‌های کشور انجام شده است، اشاره کرد و افزود: مجوز نیروی انسانی برای امنای اموال فرهنگی موزه‌ها، برگزاری دوره مستمر آموزشی و ارتقاء سطح دانش و آگاهی مدیران و دست‌اندرکاران،  افزایش نظارت‌های میدانی و کاربردی کردن آن‌ها، اهتمام بر تقدم کیفیت و محتوای رویدادها تا کمیت برگزاری آن‌ها و تلاش بایسته برای استرداد اشیاء فرهنگی ـ تاریخی ایران در خارج از کشور را می‌توان از جمله این اقدامات برشمرد.

در این زمینه بخوانید:

۱۳ محموله تاریخی به ایران پس داده می‌شود

او در ادامه افزود: معاونت میراث فرهنگی در دوره جدید بر آن است که سند راهبردی موزه‌داری در کشور را با مشارکت همه بخش‌ها و دست‌اندرکاران ذی‌ربط تدوین و ابلاغ کند. اداره‌کل موزه‌های معاونت میراث‌فرهنگی به عنوان «مرجع موزه‌داری کشور»، که صلاحیت و اختیار صدور مجوز، نظارت بر حسن عملکرد و یا سلب مجوز را داراست باید در عرصه آموزش، هماهنگی، پشتیبانی و نظارت کارآمد میدان‌داری کند. پروژه‌ها و طرح‌های عمرانی را به همراه نظام مسائل موزه‌داری به عنوان «برنامه و اقدام اولویت‌دار»، به صورت شفاف و با برنامه زمان‌بندی اجرایی آن اعلام کنند. همچنین «روایت‌گری» و «جهاد تبیین» را سرلوحه کارها قرار دهند؛ چرا که در پرتو خوانش صحیح تاریخ بدون تحریف است که جوان امروز به گذشته خود افتخار می‌کند و به آینده امیدوار می‌شود. این‌چنین است که جامعه‌ای «حافظه تاریخی» و «هویت» خود را فراموش نخواهد کرد و بر قله بلند میراث فرهنگی جهان می‌ایستد.

کسی که گذشته را نمی‌خواهد آینده را هم نمی‌خواهد

احمد محیط طباطبایی ـ رییس ایکوم ایران (کمیته ملی موزه‌ها) ـ نیز با بیان این‌که همه افرادی که در موزه‌ها فعالیت دارند قابل احترام و قابل تحسین هستند، چون این افراد به آینده و به نسل بعد فکر می‌کنند، ‌ تاکید کرد: توسعه صورت نمی‌گیرد مگر مبتنی بر میراث‌فرهنگی و موزه‌ها باشد.

او ادامه داد: موزه، توسعه‌یافتگی یک جامعه را نشان می‌دهد. جوامع پیشرفته تعداد زیادتری موزه دارند. کسی که نگاه موزه‌ای دارد آینده برایش مهم است و کسی که گذشته را نمی‌خواهد به طور حتم آینده را نیز نمی‌خواهد.  

رییس ایکوم ایران همچنین گفت: وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی باید موضوع موزه را خیلی جدی در جامعه دنبال کند و به عنوان یک محیط پویا باید این موضوع پیگیری شود، به‌عنوان مثال یکی از موضوعاتی که باید از سوی این وزارتخانه دنبال شود ایجاد موزه‌های مجازی است.

محیط طباطبایی افزود: موزه‌ها تکنولوژی بالاتری را می‌خواهند، اما واقعیت امر این است که موزه به موزه‌دارش شناخته می‌شود و این‌جاست که اهمیت موزه‌دار و حمایت از آن‌ها توجه دوچندانی می‌یابد.

برترین‌ها موزه‌های ایران

در ادامه این مراسم وزارت میراث فرهنگی، ‌ گردشگری و صنایع دستی از برترین‌های موزه‌های ایران تجلیل کرد که مهناز اسدالله از کاخ سعدآباد، غلامرضا حمیدی از کاخ گلستان، تکتم به‌روش از باغ اکبریه بیرجند، مهناز اسدی از کاخ نیاوران، پرستو قاسمی از رختشویخاته زنجان در بخش مدیر موزه، مسؤول موزه‌ها و موزه‌داران و محبوبه علی‌اکبر نظری از کاخ نیاوران و اکرم فیاض از کاخ گلستان در بخش راهنمای موزه‌ها معرفی شدند.

همچنین، نرگس پورنورمحمدی از سیستان و بلوچستان، غلامرضا یزدانی از آذربایجان شرقی، صوله شادکام از خراسان شمالی، حمیده یعقوبی از سیستان و بلوچستان، سحر فروزان‌پور از فارس، محسن حیدری از بوشهر، سجاد مزنگ‌زاده از کرمان، ایرج نبی‌پور از بوشهر، وحید قاسمی از تهران، عالم‌تاج هدایت از تهران، نوید صالح‌بند از موزه آبگینه، نینا رضایی از موزه ملی، پروانه اسکاش از کاخ نیاوران، لیلا سوداگر از موزه عباسی و الهه حریریان فعال بخش کودک و نوجوان در بخش‌های موزه‌دار خصوصی، مرمت‌گر خصوصی، موزه‌های غیروابسته، موزه‌های وابسته و اهداکنندگان تجلیل شدند.

 انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha