به گزارش ایسنا به نقل از لایوساینس، کودک هشتسالهای که در یکی از مدرسههای نروژ مشغول بازی بود به طور اتفاقی به شیء ارزشمندی دست پیدا کرد که برخلاف انتظار، یک توپ گمشده یا طناب قدیمی نبود، بلکه خنجری از جنس سنگ چخماق بود که ۳۷۰۰ سال پیش توسط مردم عصر حجر ساخته شده بود.
این دانشآمور که با نام «الیس» معرفی شده است، این خنجر قهوهای-خاکستریرنگ را در یک محوطه سنگی در «وستلند»، استانی واقع در نروژ کشف کرد.
«الیس» این خنجر را به معلمش نشان داد و معلمش متوجه شد که این خنجر شبیه به آثار باستانی است. معلم با شورای شهر تماس گرفت و در نهایت باستانشناسان این خنجر را بررسی کردند.
به گفته «لوئیس پیترسون» که یک باستانشناس است، کشف این ابزار ۱۲سانتیمتری یک اکتشاف نادر محسوب میشود. سنگ چخماق یا «فلینت» که نوعی سنگ رسوبی سخت است به طور معمول در نروژ شکل نمیگیرد و احتمالا این خنجر از دانمارک به این مکان منتقل شده است.
به گفته باستانشناسان این نوع خنجر در بیشتر مواقع به همراه آثار تاریخی مربوط به قربانی کردن کشف میشوند. به همین دلیل گروهی از باستانشناسان محوطه اطراف مدرسه را کاوش کردند، اما چیز بیشتری پیدا نکردند.
گمان میرود که این خنجر با توجه به سبک آن متعلق به عصر حجر متأخر یا دوران نوسنگی باشد. عصر حجر در نروژ که پارینهسنگی، میانسنگی و نوسنگی را شامل میشود از حدود ۱۰ هزار تا ۱۸۰۰ پیش از میلاد را در برمیگیرد.
انتهای پیام
نظرات