به گزارش ایسنا، «مارک لندلِر» خبرنگار آمریکایی در تحلیلی برای روزنامه نیویورک تایمز نوشت: «مراسم تاجگذاری چارلز سوم و نتایج انتخابات شوراهای محلی انگلیس حاکی از پیدایش تغییراتی در سیستم این کشور هستند. شکست تلخ حزب محافظهکار در انتخابات شوراهای محلی روز پنجشنبه نشان میدهد که حزب حاکم انگلیس به آسانی میتواند در انتخابات سراسری ژانویه ۲۰۲۵ که توسط نخستوزیر ریشی سوناک برگزار خواهد شد، از قدرت برکنار شود.
مراسم تاجگذاری چارلز قطعا صفحه دیگری را از سلطنت ۷۰ ساله ملکه الیزابت دوم ورق زد و سلطنت این کشور را به یک آینده نامعلوم سوق میدهد.
سه سال پس از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و نه ماه پس از مرگ ملکه الیزابت در بحبوحه آشفتگیهای اقتصادی و سیاسی، این کشور همچنان کورمال کورمال بهدنبال دستیابی به هویت پسا-بریگزیت خود است.
سایمون شاما، مورخ انگلیسی و نویسنده آثاری چون "تاریخ بریتانیا"، "مردم میگویند" و "بیایید به پادشاه جدید عجیبمان یک شانس بدهیم" گفت: انگلیس در یک اتاق انتظار است، درحالیکه چشمانداز یک انتخابات، ناامیدی و خشمی را که مردم احساس میکنند، تسکین میدهد.
البته هرگونه تغییر قطعی و مسلم نیست. چارلز ۷۴ ساله شاید بتواند محتاطتر از آن باشد که نویسندهها و شرححال نویسان به آن پرداخته و انتظارش را دارند. مراسم تاجگذاری که با تشریفات قرون وسطایی ترتیب داده شد و سر پادشاه با روغن مقدسی که به سال ۱۳۴۹ مربوط میشد توسط سراسقف کاتنربری، بالارتبهترین روحانی کلیسای انگلستان مسح داده شد، هیچ فایدهای نخواهد داشت اگر این پادشاه در عمل خود را ثابت نکند.
همچنین، حزب محافظهکار انگلیس با اینکه در انتخابات محلی شوراها بیش از ۱۰۰۰ کرسی شوراها را از دست داد، اما همچنان برای قدرت تقلا میکند. این اتفاق میتواند به راحتی حزب محافظهکار را در انتخابات سراسری ۲۰۲۵ از قدرت برکنار کند.
فشارهای مشابهی علیه سلطنت وجود دارند. نظرسنجیهای اخیر نشان میدهند که بسیاری از انگلیسیها بهخصوص جوانان این کشور خانواده سلطنتی را "نامربوط" تلقی میکنند و نیاز حضور آن را زیر سوال میبرند.
تونی تراورز، استاد سیاست در مدرسه اقتصاد و علوم سیاسی لندن میگوید: خانواده سلطنتی مجبور خواهد شد درباره آینده فکر کند. همانند سایر بدنه دولت و سیستم انگلیس، در مقایسه با گذشته اعتماد کمی نسبت به سلطنت وجود دارد. شما دو جریان تغییر دارید که در یک جهت آبراه در حرکت هستند. انتخابات آتی و تاجگذاری سلطنت باید به یک لحظه واکاوی ملی منجر شوند. امید است این موقعیت به نبردی میان حامیان و افرادی که به افول باور دارند، تبدیل نشود.
با وجود تورم، رکود و مشکلات اقتصادی در انگلیس، انتخابات محلی بیشتر بر روی مسائل اقتصادی متمرکز بود و محوریت این انتخابات مسئله مهاجرت، حاکمیت یا وعدههایی مبنی بر بهبود شرایط بریگزیت نبود.
تیموتی گارتون آش، استاد مطالعات اروپایی در دانشگاه آکسفورد گفت: ما اوج بریگزیت را سپری کردهایم. مشکلات ساختاری ناشی از بریگزیت همچنان وجود دارند اما این تازه شروع طولانی، آهسته و دردناک بازگشت به عقب است. در میان مسائل مهم، ساختار و شکل آینده روابط انگلیس با اتحادیه اروپا مهمترین مسئله بهشمار میرود.
دولت انگلیس تحت ریاست ریشی سوناک اقداماتی را برای ریست کردن روابطش با سایر اروپا انجام داده است. سوناک تنشها با امانوئل ماکرون، رئیسجمهوری فرانسه – مهمانی در مراسم تاجگذاری – را کاهش داده است. انگلیس همچنین توافقنامهای را برای حلوفصل مناقشات تجارتی در ایرلند شمالی با اتحادیه اروپا امضا کرد.»
انتهای پیام
نظرات