دکتر «امیر هوشنگ مهرپرور» دبیر بورد تخصصی طب کار کشور و رئیس اولین همایش بین المللی و هشتمین همایش کشوری طب کار امروز یکشنبه دهم اردیبهشت ماه در نشست با خبرنگاران گفت: طب کار همچنان یک رشته نوپا در کشورمان محسوب میشود لذا برگزاری این همایش می تواند به رشد و توسعه این رشته کمک کند.
وی با اشاره به برگزاری این همایش به صورت بین المللی، برگزاری آن به صورت بین رشته ای را از دیگر ویژگیهای خاص این همایش خواند و گفت: همایش مذکور برای اولین بار در خارج از تهران به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی یزد برگزار میشود.
مهرپرور همچنین از برگزاری کارگاههای آموزشی در حاشیه این همایش خبر داد.
دکتر «محمدحسین داوری» دبیر علمی این همایش نیز با اشاره به برگزاری این همایش به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی یزد به عنوان قطب این رشته پزشکی در کشورمان، هدف از برگزاری این همایش را حفظ سلامت نیروی کار به عنوان پشتوانه اصلی توسعه پایدار کشور خواند.
وی به اهمیت بیماریهای شغلی به ویژه از بعد اقتصادی اشاره و تصریح کرد: بنا بر اعلام سازمان بهداشت جهانی(WHO)، پنج درصد از اقتصاد ناخالص کشورها صرف بیماریهای شغلی میشود.
داوری در ادامه نهمین علت بیماریهای غیر واگیر در کشورمان را مرتبط با عوامل شغلی خواند و یادآور شد: سالیانه ۱۶۰ میلیون بیماری شغلی در دنیا به دلیل حوادث و بیماریهای شغلی روی میدهد که شش هزار مورد منجر به مرگ میشود.
به گفته این مسئول؛، همایش مذکور در چهار بخش سخنرانان کلیدی با حضور اساتید بین المللی، پنلهای تخصصی به صورت بین بخشی، کارگاههای تخصصی و ارائه مقالات به صورت پوستر و سخنرانی برگزار میشود که ۸۰ مورد از مقالات به صورت پوستر و ۲۵ مقاله در قالب سخنرانی ارائه خواهند شد.
داوری یادآور شد: سخنرانان ویژهای از سراسر دنیا در این همایش حضور خواهند داشت که از معروفترین آنها میتوان به پروفسور «لادو» پدر طب کار دنیا اشاره کرد که البته به صورت مجازی سخنرانی خواهند داشت.
دکتر «حسین اسلامیه» دبیر علمی کنگره سالیانه مغز و اعصاب کودکان که بیست و سومین دوره آن امسال با محوریت تازههای این رشته از ۱۹ تا ۲۴ اردیبهشت ماه به میزبانی یزد برگزار خواهد شد، نیز در این نشست خاطرنشان کرد: این کنگره کشوری در قالب ارائه ۵۰ تا ۶۰ مقاله و ۷۰ سخنرانی برگزار خواهد شد که البته دو سخنران آن بین المللی دارد.
وی افزود: در این کنگره و در قالب برگزاری پنلهای تخصصی به دو موضوع بیماری صرع و بیماریهای عصب - عضله به ویژه بیماری SMA پرداخته میشود.
به گفته وی، البته پنلهای دیگری نیز در موضوعات دیگر در حاشیه این همایش با حضور سخنران مدعو برگزار خواهد شد.
اسلامیه در بخشی از سخنانش یادآور شد: این رشته که محدوده سنی بیماران آن از نوزادی تا پایان ۱۸ سالگی است، از حدود ۳۰ سال قبل اولین فارغ التحصیلان خود را داشته ولی هم اکنون بین ۱۲۰ تا ۱۳۰ نفر فوق تخصص اعصاب کودکان در کشور داریم.
وی همچنین در بخشی از سخنان خود ابراز امیدواری کرد که به زودی چهارمین مرکز کشوری مانیتورینگ امواج مغزی اطفال در استان یزد راه اندازی شود.
دکتر «مجتبی موحدینیا» دبیر اجرایی این همایش نیز اعلام کرد: این رشته از سال ۱۳۶۷ وارد ایران و سال بعد اولین دستیار تخصصی این رشته تربیت شد.
وی با بیان این که بنیانگذار این رشته در کشورمان دکتر «محمد غفرانی» هستند، از ثبت و آغاز فعالیت انجمن نورولوژی کودکان در کشورمان از سال ۱۳۷۸ خبر داد.
انتهای پیام
نظرات