• چهارشنبه / ۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۰۷:۳۱
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1402020502360
  • خبرنگار : 80001

یک شهر پر از خالی!

یک شهر پر از خالی!

وجود ۱۱۰ هزار خانه خالی فقط در دو محدوده‌ شرقی و غربی تهران از سه پدیده‌ی رکودزا در بازار مسکن پایتخت حکایت دارد؛ چهار پنجم واحدهای ساخته شده در شهر جدید پردیس، خالی از سکنه است و بعضی افراد در پردیس ۱۰۰ و حتی ۲۰۰ واحد مسکونی دارند.

به گزارش ایسنا، آماری تأمل‌برانگیز که روز گذشته مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران اعلام کرد حبس سرمایه‌ها در بازار املاک را به تصویر می‌کشد. بنا به گفته‌ی خلیل محبت‌خواه تعداد ۶۵ هزار خانه خالی در پردیس، ۴۵ هزار خانه خالی و در حال ساخت در منطقه ۲۲ تهران و ۱۰ هزار خانه خالی در املاک ادارات و ارگان‌ها در سطح شهر تهران و شهرهای استان وجود دارد.

با توجه به احداث ۸۲ هزار واحد مسکن مهر در شهر جدید پردیس، چهار پنجم آپارتمان‌های ساخته شده در این شهر خالی از سکنه است. بعضی افراد در پردیس ۱۰۰ و حتی ۲۰۰ واحد مسکونی دارند. بخر و بفروش‌ها در شرق، شمال و غرب پایتخت با احتکار املاک از خلاء مالیات در بخش مسکن سود می‌برند و در این شرایط عدم برنامه‌ریزی سازندگان در جهت ایجاد تناسب عرضه و تقاضا و پایین بودن توان تقاضای مصرفی، سرمایه‌های سازندگان را به چاله‌ی رکود کشانده است.

بیشتر بخوانید

بررسی‌ها نشان می‌دهد دست کم هفت عامل، تزریق واحدهای میان‌متراژ و کوچک‌متراژ متناسب با قدرت خرید اقشار میانی و پایین در شهر تهران را دچار اختلال کرده است. نوسانات اقتصادی، نبود چشم‌انداز روشن از بازده سرمایه در بخش ساخت و ساز، نبود برنامه‌ی شناخت بازار توسط سازندگان، پایین بودن توان متقاضیان مصرفی، نظام بانکی ناکارآمد، ورود بانک‌ها و دستگاه‌ها به حوزه‌ی ساخت و ساز و خلاء ابزارهای تامین مالی برای تقویت بخش خصوصی، بازار مسکن را دچار مشکلاتی کرده است.

مطابق آمار سال ۱۳۹۵ تعداد ۵۰۰ هزار خانه خالی در استان تهران وجود داشته که با تکمیل واحدهای مسکن مهر، اضافه شدن آپارتمان‌های خالی در نیمه شمالی شهر تهران و رکود معاملات ممکن است در حال حاضر این تعداد افزایش یافته باشد. بخش قابل توجهی از خانه‌های خالی در شهر جدید پردیس و منطقه ۲۲ در غرب پایتخت است. عمده واحدهای پردیس بیش از ۸۰ متر و منطقه ۲۲ بیش از ۱۰۰ متر مربع مساحت دارند که متقاضی خانه اولی، کم‌برخوردار و حتی اقشار میانی قدرت خرید آنها را ندارند.

در شهر جدید پردیس از سال ۱۳۹۱ برنامه احداث ۸۲ هزار واحد مسکونی برای اقشار پایین جامعه با آورده اولیه حدود ۲۵ میلیون تومان کلید خورد. اما خیمه‌ی سفته‌بازان در پردیس، ماهیت بازار مسکن این شهر را از حالت مصرفی به سرمایه‌ای کشاند. در حال حاضر نرخ‌های پیشنهادی آپارتمان در پردیس حدود ۳ میلیارد تومان است.

اشاره محبت‌خواه به قانون مالیات بر خانه‌های خالی مصوب آذرماه ۱۳۹۹ است که هنوز آن‌طور که باید و شاید قابلیت اجرا نیافته است. در ۹ ماهه ابتدای سال گذشته تنها یک میلیارد و ۵۲۵ میلیون تومان از این محل به دست آمد. قرار است دولت در سال جاری ۲۰۰۰ میلیارد تومان از محل مالیات خانه‌های خالی اخذ کند.

حدود ۶۵ درصد واحدهای عرضه شده به بازار مسکن شهر تهران را خانه‌های با متراژ بیش از ۱۰۰ متر تشکیل می‌دهند؛ در حالی که سهم این گروه متراژی از معاملات قطعی فقط  ۲۵ درصد است. در واقع از یک طرف با عدم دیدار عرضه و تقاضا و از طرف دیگر با حبس نقدینگی در املاک بزرگ متراژ مواجهیم. جهش‌های ادواری قیمت مسکن و قابلیت همترازی آن با تورم عمومی در کنار بی‌توجهی به پایه‌های مالیاتی در بخش املاک، بازار مسکن پایتخت را به بازاری جذاب برای احتکار سرمایه‌ها تبدیل کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۲-۰۶ ۱۰:۱۲

سلام. مسئولین و تصمیم گیرندگان ارشد باید بدانند امروز فرصت یک جهاد در راه رضای خدا وجود دارد و آن جنگ با کسانی است که تامین مسکن را برای امت ایران اسلامی سخت و دشوار کرده اند تا بدنبال آن مانع بسط و توسعه عدالت شوند. مردم به شما دولت مردان و نمایندگان مجلس نگاه می کنند و منتظر تحقق عدالت در مورد مسکن هستند. بدانید تعلل و عدم اقدام برای احقاق حق مردم، حق الناس است.

avatar
۱۴۰۲-۰۲-۰۶ ۱۳:۰۰

دوست عزیز مجلس قانون گذاشته برای مبارزه با دلالی ولی دوره تنفس چهار ساله داره یعنی تازه اگر بعد از چهار سال دیگه یه متمم یا مورد دیگه بهش اضافه نکنند قرار اجرایی بشه.

avatar
۱۴۰۲-۰۲-۰۸ ۰۲:۵۶

چقدر خوش خیالی

avatar
۱۴۰۲-۰۲-۰۶ ۱۱:۱۴

مسولین ...فقط حرف حرف حرف

avatar
۱۴۰۲-۰۲-۰۸ ۰۷:۵۲

چون این قانون شامل خود دولتمردان و مسئولین هم میشع

avatar
۱۴۰۲-۰۲-۰۶ ۱۱:۲۶

سلام درتمام دنیا هر خانواده فقط یک واحد دارد و در صورتیکه بیش از یک واحد داشته باشد باید مالیات سنگینی بدهد که در عمل کسی دنبال خرید خانه دوم و سوم نمی رود با توجه به اینکه تعداد واحدهای مسکونی موجود در کشور با تعداد خانوارها برابر است چرا دولت ، مجلس یا سایر قوا چنین قانونی را در کشور ما هم تصویب و اجرا نمی کنند تا یکبار و برای همیشه معضل مسکن حل شود

avatar
۱۴۰۲-۰۲-۰۸ ۱۳:۴۴

چون اکثرا خودشون بساز بفروشن

avatar
۱۴۰۲-۰۲-۰۶ ۱۱:۴۸

به کجا چنین شتابان .ما هنوز یک خشت خام از خودمان نداریم به لطف مسئولین بعضی که دوست مسئولین محترم هستند ۱۰۰ واحد دارند .سال تلاش و همت بر مدیران و دوستان مدیران و .

avatar
۱۴۰۲-۰۲-۰۶ ۱۱:۴۹

در شهری مثل پردیس ویا رودهن خانه بسیار است اما قیمت مسکن با قیمت ملک در تهران هماهنگ می‌شود یعنی با مبلغی مثل ۱۵۰۰میایارد هم نمی‌توان در پردیس ویا رودهن خانه خرید ،،خانه های خالی در تهران و اطراف تهران بسیار است اما قیمت‌ها بسیار بالاست

avatar
۱۴۰۲-۰۲-۰۶ ۱۳:۱۲

کاش من یک واحد داشتم فقط یک واحد

avatar
۱۴۰۲-۰۲-۰۷ ۱۳:۰۳

سلام. هر چه سریعتر باید مالیات بسیار سنگینی برای سوداگران مسکن وضع شود تا ملک از کالای سرمایه ای به مصرفی تبدیل شود. ضمن انکه در پردیس اصلا سرمایه گذاری نکنید چون برروی گسل بسیار فعالی قرار دارد وپتانسیل زلزله 7 ریشتر به بالا را دارد.

avatar
۱۴۰۲-۰۲-۰۷ ۱۳:۱۸

با سلام بنده ایثارگر هستم میتوانم یک آپارتمان در پردیس به قیمت دولتی بخرم وسایل وام تعلق میگیرد چقدر باید هزینه کنم

avatar
۱۴۰۲-۰۲-۰۷ ۱۶:۰۸

پس چرا مالیات بر خانه های خالی پیگیری نمیشود

avatar
۱۴۰۲-۰۲-۰۷ ۲۰:۵۱

آقا این چه جور طراحی هستش.یعنی از کنار این جور شهرک ها رد میشی حالت بهم میخوره.مگه قحطی زمین دارید که اینجور مثل درخت،ساختمونها رو کنار هم میسازید.

avatar
۱۴۰۲-۰۲-۰۸ ۰۹:۳۹

تا زمانی که تورم مهار نشه مشکل مسکن حل نخواهد شد.این کارها تنها موقتی هست وحتی جواب هم نمیده درضمن اونی که صدها واحد خالی داره پیدا کردنش خیلی راحته چون مردم معمولی نیستن

avatar
۱۴۰۲-۰۲-۰۸ ۰۹:۴۰

اینهمه مستاجرتوتهران داریم ماهانه شش هفت میلیون اجاره خونه میدن اونوقت یه آدم دویست واحدخونه داره آخه انصافه این عدالته

avatar
۱۴۰۲-۰۲-۰۸ ۱۳:۱۶

اگه مالیات هم بگیرن از خانه های خالی همون مالیات رو میکشن رو قیمت خونه و مسکن رو گرونتر میکنن، چون این مملکت هیچ نظارتی نیست در واقع عزم برای نظارت نیس چون خودشون ذی نفع ن

avatar
۱۴۰۲-۰۲-۰۸ ۱۷:۵۴

این واحد ها از اول بر مبنای سودا گری ساخته شده اند و هدف کسب درآمد و سود بوده نه خانه دار کردن مردم .در صورتی که دولت بخواهد مشکل مسکن حل شود باید زمین رایگان و مصالح در اختیار سازنده قرار دهد با این شرط و قرارداد که خرید و فروش واحد ها تهد نظارت دولت و فقط به کسانی واگذار شود که فاقد مسکن هستند. و قیمت ها تهد نظر دولت باشد. در غیر این صورت دولت نمی‌تواند برای مال دیگری تعیین تکلیف کند.

avatar
۱۴۰۲-۰۲-۰۹ ۰۱:۱۸

اونجام مگه زندگی میکنن . پشت کوهی 😂😂🤣🤣

avatar
۱۴۰۲-۰۲-۰۹ ۰۵:۵۶

وقتی دولت هرسال یک میلیون مسکن می سازه نتیجش همینه دیگه همه خانه ها خالی می مونه رو دستشون خب کمتر بسازه