• سه‌شنبه / ۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۲:۰۵
  • دسته‌بندی: جهاد دانشگاهی
  • کد خبر: 1402020502027
  • منبع : پژوهشگاه رویان

در یک مقاله مروری مطرح شد؛

ارائه یک روند استاندارد برای انتخاب تخمک در روش‌های کمک‌باروری

ارائه یک روند استاندارد برای انتخاب تخمک در روش‌های کمک‌باروری

پژوهشگران پژوهشگاه رویان و دانشگاه تربیت مدرس، در یک مقاله مروری، چالش‌های پیش‌روی مراکز درمان ناباروری را مورد بررسی قرار داده و یک روند استاندارد برای ارزیابی کیفیت و انتخاب تخمک ارائه کردند که می‌تواند به بهبود تحقیقات در این زمینه کمک کند.

به گزارش ایسنا، فناوری‌های کمک‌باروری با هدف رفع مشکل ناباروری ایجاد شده‌اند. به طور کلی این روش‌ها شامل سه مرحله هستند: استخراج تخمک از تخمدان، بارور کردن تخمک به وسیله اسپرم در شرایط آزمایشگاهی و انتقال تخمک بارور شده به رحم زنی که تخمک از وی استخراج شده است یا فردی دیگر، برای ادامه مراحل تکوین طبیعی جنین.

با وجود تمام تلاش‌ها و پیشرفت‌های به دست آمده در سال‌های اخیر بازده روش‌های کمک‌باروری همچنان اندک و در حدود ۳۰ درصد است.

یکی از مراحل مهم در روند معمول کمک‌باروری، انتخاب تخمک مناسبی است که کیفیت لازم را برای ادامه مراحل داشته باشد. در این مرحله، تصمیم‌گیری می‌شود کدام تخمک قابلیت تکوین به یک نوزاد کامل را دارد.

معمول‌ترین روش ارزیابی کیفیت تخمک، بررسی شکل ظاهری آن توسط جنین‌شناس به وسیله میکروسکوپ است. استفاده از چنین روشی که متکی بر مشاهده و وابسته به تجربه جنین‌شناس است، می‌تواند منجر به تشخیص و انتخاب اشتباه شود. به طور معمول راه‌حل غلبه بر محدودیت‌های قضاوت انسانی و اشتباهات ناشی از آن، استفاده از رویکردهای مهندسی است.  

دکتر روح الله فتحی، عضو هیأت علمی پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی؛ دکتر داوود فتحی، عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس؛ پیمان پالای، دانشجوی مشترک این دو مرکز علمی، مقاله‌ مروری در این خصوص تهیه کردند.

در این مقاله مروری، چالش‌های پیش‌روی مراکز درمانی و محیط‌های آزمایشگاهی در مواجه با چشم‌انداز پزشکی مدرن و ورود جنبه‌های نوین علمی به آن مورد بررسی قرار گرفت. همچنین یک روند استاندارد برای انتخاب تخمک ارایه شد که می‌تواند به بهبود تحقیقات در این زمینه کمک کند. علاوه بر این، روش‌های مؤثری برای تسریع پژوهش‌های پیش‌رو پیشنهاد شده است.

هدف از این مقاله، ایجاد یک چشم‌انداز جدید با رویکردهای مهندسی و هوش مهندسی برای ارزیابی کیفیت تخمک بود تا امیدهای موجود برای حل مشکل زوج‌های نابارور افزایش یابد.

این مقاله با عنوان فارسی "ارزیابی کیفیت تخمک: مروری بر روش‌های مهندسی برای یک چالش بالینی، مطالعه‌ای درباره فناوری‌های کمک باروری و انتخاب تخمک با قابلیت تکوین به یک نوزاد کامل با رویکرد مهندسی و هوش مصنوعی"، به عنوان طرح روی جلد نشریه بین‌المللی Biology of Reproduction انتخاب شد.

نگارش مقاله در نشریه Biology of Reproduction از آن جهت اهمیت دارد که این نشریه، در میان نشریه‌های حوزه تخصصی‌اش، در رتبه‌بندی کیو ۱ [Q1] با ضریب تأثیر 4.285 قرار دارد که توسط انتشارات آکسفورد منتشر می‌شود.

ارائه یک روند استاندارد برای انتخاب تخمک در روش‌های کمک‌باروری

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha