عمار کاووسی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه در حوزه کاوشهای باستانشناسی هنوز منتظر تأمین اعتبار هستیم، گفت: با تأمین اعتبار در سال جدید قصد داریم در محوطه «قلی درویش» مطالعات و کاوشهای باستانشناسی را انجام دهیم.
او درباره وضعیت مرمت آثار تاریخی استان قم نیز اظهار کرد: حدود ۶ میلیارد تومان برای مرمت در سال ۱۴۰۲ اعتبار تامین شده و اولویت ما بناهایی است که در معرض خطر بیشتری قرار گرفتهاند و نیاز به مرمت فوری دارند. بر این اساس، «عمارت اربابی» در روستای نیزار، «سرای ملاحسین»، «کاروانسرای طَلاب»، «حمام قبادبزن»، «آبانبار جهک»، «خانه ملاصدرا»، «آب انبار ورجان» و «مجموعه علیآباد» از اولویتهای مرمتی در سال جدید هستند.
کاووسی همچنین بیان کرد: سال گذشته شورای ثبت و حریم تشکیل نشد، اما با پیگیریای که انجام دادیم توانستیم در جلسه اضطراری که برای سه استان تشکیل شده بود، شرکت کنیم و حریم چهار پرونده را مصوب کنیم.
معاون میراثفرهنگی استان قم درباره وضعیت ثبت آثار و بناهای این استان در سال ۱۴۰۲ نیز گفت: در حوزه ثبت آثار غیرمنقول باید بناهایی را که امکان ثبت دارند، شناسایی کنیم. چند بنا هم در برنامههایمان است که باید شرایط ثبت آنها فراهم شود. چند خانه و یک حمام در بافت تاریخی و یک حمام روستایی در این فهرست قرار دارند، اما بهتر است نامی از آنها برده نشود، ممکن است وقتی نام آنها خبری شود، قبل از اقدامات ثبتی آنها را تخریب کنند و دیگر نتوان کاری برایشان انجام داد.
او افزود: در حوزه آثار طبیعی نیز بیشتر آثار را در این سالها به ثبت رساندیم و امسال هم قصد داریم چند درخت کهنسال را به ثبت برسانیم، اما اگر پدیده طبیعی دیگری به ما اعلام شود، بررسیهای لازم را انجام میدهیم و آن را در نوبت ثبت قرار میدهیم. برای ثبت آثار منقول نیز از اشیائی که در مخزن قرار دارد، استفاده میکنیم و اگر اعتبار قابل توجهی داشته باشیم، اشیاء سایر موزهها مانند موزه آستانه یا کتابخانه آیتالله مرعشی را در اولویت ثبت قرار میدهیم.
انتهای پیام
نظرات