محمود قربانزاده در گفتوگو با ایسنا در خصوص احتمال شیوع تب کریمه کنگو در فصل گرما در خراسان رضوی اظهار کرد: این بیماری در فصل تکثیر و فعالیت کنهها با شروع گرما، شیوع پیدا کرده و این دوره معمولا از اواخر فروردین تا اواسط پاییز ادامه خواهد داشت. تب کریمه کنگو یک بیماری مشترک بین انسان و دام بوده و عامل آن ویروس است که از طریق کنهها منتقل میشود. یعنی این بیماری میتواند مستقیم از طریق کنه یا از طریق دام آلوده به انسان منتقل شود.
وی افزود: تب کریمه کنگو در دام بیماری خاصی ایجاد نمیکند و تبی گذراست و روی عملکرد یا سیستم بدنی دام تاثیر خاصی ندارد، اما در این یک هفته اگر ذبح غیرمجاز انجام شود، ارتباط ترشحات حیوان با چشم، دهان یا زخمی باز، باعث ابتلای انسان به تب خونریزیدهنده کریمه کنگو میشود.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی تصریح کرد: توصیه ما این است که مردم گوشت خود را از مراکز مجاز خریداری کنند و هرگونه کشتاری که در خارج از کشتارگاه انجام شود، کشتار غیرمجاز است. حمل و نقل دام با ماشین شخصی امکان انتقال کنه آلوده به انسان را فراهم میکند. افرادی که در امر کشتار دام فعالیت دارند نیز باید از وسایل حفاظت فردی از جمله ماسک، دستکش و عینک استفاده کنند.
قربانزاده خاطرنشان کرد: گوشت در کشتارگاهها تا ۲۴ ساعت در دمای بین ۰ تا ۴ درجه نگهداری میشود. زمانی که ۲۴ ساعت از کشتار دام بگذرد، اسیدی به نام اسید لاکتیک در لاشه دام ترشح شده و اگر لاشه آلوده باشد نیز این آلودگی با این کار از بین میرود.
وی با بیان اینکه این بیماری هیچگونه واکسنی در انسان و دام نداشته و راه مقابله با آن اقدامات پیشگیرانه است، عنوان کرد: دامدارها باید در فصل گرما به بهسازی جایگاههای دام اقدام کرده و سمپاشیهای دورهای انجام دهند. همچنین باید از گرفتن و له کردن کنهها خودداری کرده و اگر دامی کنه داشت با مشاورههای دامپزشکی، سمپاشی انجام شود.
انتهای پیام
نظرات