• دوشنبه / ۲۸ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۵:۰۸
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1402012814851
  • خبرنگار : 50214

رئیس ستاد زکات بهاباد:

زکات بزرگترین تعاون برای رفع فقر است/آثار زکات برای مردم تبیین شود

زکات بزرگترین تعاون برای رفع فقر است/آثار زکات برای مردم تبیین شود

ایسنا/یزد رئیس ستاد احیای زکات شهرستان بهاباد یزد زکات را بزرگترین تعاون و همکاری برای رفع مشکلات فقرا دانست و تاکید کرد: باید آثار پرداخت زکات در بین مردم تبیین شود تا در راستای رفع محرومیت با طیب خاطر گام بردارند.

حجت الاسلام «علی‌اکبر ابراهیمی بشکانی» امروز دوشنبه ۲۸ فروردین ماه در جلسه شورای زکات این شهرستان با بیان این که مبلغان و عاملان زکات باید با تبیین آثار پرداخت زکات در بین مردم، آنها را نسبت به این وظیفه اجتماعی آگاه کنند تا با طیب خاطر در راستای رفع محرومیت گام بردارند، اظهار کرد: احکام نورانی زکات باید به درستی تبیین و اجرا شود و متولیان امر باید با تبلیغات لازم، مردم را در عمل به این واجب و دستور الهی ترغیب کنند.

وی با اشاره به این که پرداخت زکات وظیفه‌ای الهی است که فقر را از جامعه اسلامی ریشه کن کرده و عدالت را در جامعه گسترش می‌دهد، افزود: پرداخت زکات در جوامع اسلامی یک واجب الهی است اما مسئولان و متولیان جمع‌آوری این فریضه الهی باید هزینه‌کرد آن را به درستی مدیریت کنند.

امام جمعه بهاباد تصریح کرد: زکات یکی از پایه‌ها و ستون دین مبین اسلام است و این فریضه الهی تا جایی مهم است که خداوند در قرآن کریم زکات را در کنار نماز آورده است.

وی با بیان این که زکات بزرگترین تعاون و همکاری برای رفع مشکلات فقرا به شمار می‌رود، افزود: در این زمینه اگر بخواهیم از محل زکات به نیازمندان واقعی کمک کنیم، باید از دو نهاد کمیته امداد و بهزیستی که رسالت‌شان حمایت از قشر ضعیف جامعه است، کمک بگیریم.

وی ادامه داد: باید تلاش کنیم از طریق جمع‌آوری و پرداخت زکات نیازهای ضروری فقرا را تامین کرده و از این طریق تبعیض و فاصله اجتماعی را در جامعه کاهش دهیم.

ابراهیمی بشکانی با تاکید بر ترویج و نهادینه کردن فرهنگ زکات در جامعه، خواستار تبیین اهمیت پرداخت زکات در جامعه شد و با اشاره به نقش مهم و تاثیرگذار روحانیون در ترویج پرداخت زکات عنوان کرد: باید نسبت به اهمیت و ترویج زکات، تبلیغ لازم صورت گیرد.

زکات یک اصل اقتصادی، اجتماعی و دینی

«علیرضا تیموری» فرماندار بهاباد نیز در این نشست با اشاره به اینکه زکات جمع آوری شده در هر روستا به اهالی نیازمند همان روستا اهدا خواهد شد، اظهار کرد: در فرضیه مهم و واجب زکات نباید به ارقام و عدد جمع آوری زکات توجه کرد بلکه باید فرهنگ احیای زکات را در جامعه گسترش داد.

وی عنوان کرد: ر وند جمع آوری و پرداخت زکات در سه سال گذشته در شهرستان بهاباد سیر صعودی داشته که این مهم نتیجه برنامه ریزی و کار زیربنایی صورت گرفته در این زمینه است.

تیموری ادامه داد: کارها و اقدامات مناسبی برای ترغیب کشاورزان به پرداخت زکات در شهرستان بهاباد انجام شده و هر سال رغبت و اشتیاق مردم برای پرداخت زکات بیشتر می شود.

فرماندار با بیان اینکه باید فضایی ایجاد شود که افراد زیادی هم در حوزه ترویج و هم جمع آوری زکات به دستگاه‌های زیر مجموعه کمک کنند، گفت: در این میان روحانیون و ائمه جمعه نقش مهم و اساسی دارند.

تیموری با اشاره به اینکه باید در زمینه پرداخت زکات فرهنگ سازی شود، یادآور شد: باید پیرامون پرداخت زکات به عموم مردم اطلاع رسانی شود.

فرماندار افزود: فریضه زکات یک اصل اقتصادی، اجتماعی و دینی است و اگر فریضه زکات در جامعه اسلامی به درستی اجرا شود، هیچ فقیری در جامعه پیدا نمی شود.

جمع‌آوری ۴۱ میلیارد ریال زکات در بهاباد

«حمید دهقان بهابادی» رئیس کمیته امداد شهرستان بهاباد نیز گفت: سال گذشته با همکاری مردم و عاملان زکات در این شهرستان نزدیک به ۴۱ میلیارد ریال زکات جمع آوری شد.

وی با بیان اینکه ترویج و توسعه فرهنگ زکات در جامعه نیازمند اقدامات رسانه ای و تبلیغی گسترده، هدفمند و با محتوا در این حوزه است، اظهار کرد: گسترش فریضه بزرگ و الهی زکات نیازمند ترویج این فرهنگ در بین مردم است.

وی، کمیته امداد را دارای یک هدف الهی برای کمک به نیازمندان توصیف کرد و ادامه داد: خداوند کمیته امداد را در پرتو انقلاب اسلامی به مردم ایران هدیه کرده است.

رئیس کمیته امداد بهاباد با تاکید بر همکاری همه دستگاه‌ها برای احیای فریضه زکات در جامعه تصریح کرد: برای تحقق این مهم، ائمه جمعه و جماعات می توانند نقش مهمی در فرهنگ سازی و نهادینه کردن فریضه زکات در بین اقشار مردم داشته باشند.

وی با بیان اینکه زکات جمع آوری شده در بین فقرا و نیازمندان توزیع شده و مقداری نیز صرف تعمیرات و ساخت مسکن مددجویان و نیازمندان جامعه شده است، افزود: زکات جمع آوری شده صرف کمک به مسکن و معیشت نیازمندان شهرستان می شود.

دهقان بهابادی بیان کرد: ۷۰ درصد از این زکات جمع آوری شده برای امور محرومان و نیازمندان از جمله کمک معیشت، کمک هزینه تحصیلی و درمانی، تهیه جهیزیه و مرمت و بازسازی مسکن روستایی و ۳۰ درصد برای کارهای عام المنفعه نظیر ساخت مساجد هزینه شده است.

وی همچنین عنوان کرد: با توجه به نزدیک شدن به عید سعید فطر همشهریان بهابادی می‌توانند از طریق شماره کارت‌های مجازی امانی و شرعی دبیرخانه شورای زکات شهرستان بهاباد، وجوه فطریه و کفارات خود را پرداخت کنند.

رئیس کمیته امداد بهاباد عنوان کرد: شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۷۹۵۰۰۵۷۹۲۸ برای زکات فطریه عام ، ۶۰۳۷۹۹۷۹۵۰۰۶۶۱۹۲ برای زکات فطریه سادات، ۶۰۳۷۹۹۷۹۵۰۰۷۴۴۶۹ برای کفاره غیر عمد و ۶۰۳۷۹۹۷۹۵۰۰۸۲۷۳۶ برای کفاره عمد در نظر گرفته شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha