• چهارشنبه / ۱ اسفند ۱۴۰۳ / ۰۹:۲۷
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1403120100099
  • خبرنگار : 50592

معاون میراث فرهنگی استان در گفت‌وگو با ایسنا:

حفاظت از بافت تاریخی گسترده‌ی یزد اعتبارات بیشتری می‌طلبد

حفاظت از بافت تاریخی گسترده‌ی یزد اعتبارات بیشتری می‌طلبد

ایسنا/یزد معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد با اشاره به این که عملکرد مرمتی بناهای تاریخی استان تغییر محسوسی نسبت به سال گذشته نداشته است، حفاظت و مرمت از بافت تاریخی استان را به دلیل گستردگی بیشتر نسبت به سایر استانها نیازمند اعتبارات بیشتری دانست و گفت: با این حال شاهد تخصیص اعتبار بیشتر در این حوزه به سایر استانها هستیم.

محمدرضا فلاحتی در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن بیان این که طی ۱۰ ماهه امسال، بیش از ۳۶۰ بنای تاریخی در استان یزد تحت مرمت قرار گرفته‌اند، گفت: این اقدامات شامل طرح‌های مربوط به بخش دولتی و اداره میراث فرهنگی و همچنین طرح‌های انجام‌شده توسط بخش خصوصی بوده است.

وی با اشاره به این که از این تعداد بنای مرمت شده، ۱۶۰ مورد به طور مستقیم تحت نظارت اداره میراث فرهنگی مرمت شده و ۲۰۰ بنا نیز توسط سرمایه‌گذاران و مالکان بخش خصوصی بازسازی شده‌اند، گفت: از میان ۱۶۰ بنایی که توسط اداره میراث فرهنگی مرمت شده‌اند، نزدیک به ۱۱۰ مورد به ثبت آثار ملی رسیده‌اند.

فلاحتی اظهار کرد: در این دوره، مهم‌ترین طرح‌های مرمتی شامل حسینیه هشت تکیه امیرچخماق، مسجد جامع شهرک، مسجد جامع شیخ، مسجد جامع قوی درک سلطان، خانه بهشتی یزد، پشت‌بام بازار سنتی یزد، گنبد عالی ابرکوه، بنای چهارصفه مرو، قلعه ملکی هرات و مجموعه سلطان بندر آباد اشکذر بوده است که هر یک از این بناها نقش مهمی در حفظ هویت تاریخی و فرهنگی استان دارند.

معاون میراث فرهنگی استان با اشاره به این که در مقایسه با سال گذشته، میزان مرمت‌های انجام‌شده تغییر محسوسی نداشته و در همان سطح باقی مانده است، گفت: با توجه به افزایش نرخ تورم و هزینه‌های بالای مرمت، اعتبارات اختصاص‌یافته نیز تغییر چندانی نداشته است.

وی افزود: سیاست اجرایی در انتخاب طرح‌ها به‌گونه‌ای تغییر کرده که امسال تعداد طرح‌های کوچک کاهش یافته و تلاش شده تا اعتبارات بیشتری به طرح‌هایی اختصاص یابد که قابلیت تکمیل در یک بازه زمانی مشخص را دارند.

فلاحتی تاکید کرد: این سیاست باعث شده تا تمرکز بیشتری بر روی مرمت بناهای شاخص صورت گیرد تا اثرگذاری فرهنگی و اجتماعی بیشتری در جامعه داشته باشد.

معاون میراث فرهنگی استان تصریح کرد: در ادامه این روند، چندین طرح مهم دیگر نیز در دستور کار مرمت قرار گرفته است که از جمله آن‌ها می‌توان به مرمت و سامان‌دهی بازار سنتی یزد، احیا و مرمت خانه‌های تاریخی شهر، تکمیل و مرمت موزه بزرگ یزد و همچنین احیای میدان دروازه دولت اشاره کرد.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر شهر یزد، در سایر شهرستان‌های استان نیز حداقل یک یا دو طرح شاخص در حال اجراست که انتظار می‌رود طی یک تا دو سال آینده تکمیل شده و نقش مهمی در حفظ بناهای تاریخی این مناطق ایفا کند.

فلاحتی با اشاره به این که گستردگی و وسعت بافت تاریخی یزد نسبت به سایر استان‌ها نیازمند اعتبارات و منابع بیشتری برای حفاظت و مرمت است، گفت: این در حالیست که استان‌های همجوار یزد مانند کرمان، فارس و اصفهان، به ‌دلیل اعتباراتی تخصیصی در بخش مرمت، از بودجه‌های بیشتری برخوردار بوده‌اند.

معاون میراث فرهنگی استان با اشاره به این که مرمت‌های انجام‌ شده در این دوره به دو دسته اصلی تقسیم می‌شوند که شامل مرمت اضطراری و مرمت تکمیلی و احیا است، تصریح کرد: مرمت اضطراری عمدتاً برای جلوگیری از تخریب بناها انجام شده و شامل اقداماتی مانند مرمت پشت‌بام‌ها، استحکام‌بخشی سازه‌ها و تعمیر ناودان‌ها با هدف افزایش طول عمر بناهای در معرض خطر است.

وی با اشاره به این که در کنار این اقدامات، مرمت‌های تکمیلی و احیا نیز در دستور کار قرار داشته که شامل طرح‌های گسترده‌تری مانند احیا و تکمیل بناهای شاخصی نظیر بازار یزد، موزه بزرگ یزد و میدان دروازه دولت بوده است، گفت: این طرح‌ها به دلیل نقش فرهنگی و اقتصادی قابل‌توجهی که دارند، اولویت بالاتری در تخصیص اعتبارات داشته‌اند.

فلاحتی در پایان تصریح کرد: با وجود مشکلات اقتصادی و محدودیت‌های مالی، مرمت بناهای تاریخی استان یزد همچنان با جدیت و براساس اولویت تأثیرگذاری بیشتر آنها در حفظ هویت تاریخی و فرهنگی استان دنبال می‌شود تا نقش موثرتری در توسعه گردشگری و اقتصاد منطقه ایفا کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha